Cum se folosește Spotlight Search pe iPhone sau iPad

Spotlight Search poate fi cea mai subutilizată funcție de pe iPad sau iPhone. În loc să căutați pagină după pagină a aplicațiilor, utilizați funcția de căutare a iPad-ului pentru a găsi lucruri pentru dvs. Deoarece rezultatele căutării se actualizează cu fiecare literă pe care o tastați, este posibil să fie necesar să atingeți doar câteva butoane pentru a aduce elementul în partea de sus a ecranului.

Cu toate acestea, Spotlight Search înseamnă mai mult decât lansarea de aplicații. Se caută pe întregul dispozitiv iOS, inclusiv colecția de filme, muzică, contacte și e-mail. De asemenea, caută în afara iPad-ului dvs. pentru a aduce rezultate de pe web și din App Store. Dacă căutați o aplicație pe care ați șters-o, rezultatele căutării vor include un link către pagina sa de descărcare. Spotlight Search poate, de asemenea, să afișeze informații din Wikipedia și rezultatele căutării de la Google.

Instrucțiunile din acest articol se aplică dispozitivelor care rulează iOS 8 și versiuni ulterioare.


Cum se deschide ecranul de căutare Spotlight

Deschideți Spotlight Search glisând de la stânga la dreapta cu degetul pe prima pagină a ecranului de pornire. Dacă rulați iOS 9 sau o versiune anterioară, glisați de sus în jos pentru a deschide ecranul de căutare.

Pentru a deschide Spotlight Search, de obicei trebuie să vă aflați pe ecranul de pornire și nu într-o aplicație. Spotlight Search este disponibil în Safari în iOS 8 și versiuni ulterioare.

Ecranul Căutare Spotlight pe care îl vedeți are o bară de căutare în partea de sus. Poate avea și alte conținuturi până când îl utilizați pentru o căutare, cum ar fi Sugestii de aplicații Siri, Meteo, evenimente din Calendar și multe alte opțiuni, toate acestea le puteți activa sau dezactiva în setările > Siri & Search.


Cum se folosește Căutare Spotlight 

Deschideți ecranul Căutare Spotlight și începeți să tastați numele aplicației în câmpul de căutare. Pictograma aplicației apare pe ecran. Atingeți-l direct din rezultate pentru a-l deschide.

Când căutați Spotlight într-o emisiune TV, rezultatele afișează episoadele disponibile pe Netflix, Hulu sau iTunes. Veți găsi, de asemenea, liste de distribuție, jocuri, site-uri web și alte rezultate legate de spectacolul specific pe care îl alegeți.

Funcția vă poate economisi, de asemenea, timp navigând în biblioteca de melodii a dispozitivului. În loc să deschideți aplicația Muzică și să derulați o listă lungă pentru un anumit articol, deschideți Spotlight Search și începeți să tastați numele melodiei sau trupei. Rezultatele căutării se restrâng rapid și atingând numele lansează melodia în aplicația Muzică.

De asemenea, puteți căuta companii din apropiere, cum ar fi restaurante. De exemplu, dacă introduceți „benzină” în câmpul de căutare, veți obține o listă a benzinăriilor din apropiere cu distanță și indicații de conducere.

Puteți căuta orice pe iPad, inclusiv filme, contacte și mesaje de e-mail. Spotlight Search poate căuta și în aplicații, astfel încât s-ar putea să vedeți rezultate dintr-o aplicație de rețetă sau dintr-o frază salvată în Notes sau în procesorul de text Pages.