Cum se folosește un controler PS4 pe Steam

Jucați jocuri pe Steam cu un controler PS4 este extrem de ușor: conectați controlerul la computer și sunteți bine. Cu un pic de muncă suplimentară, poți chiar să te joci fără fir și să schimbi maparea butoanelor după preferința ta. Să învățăm cum să vă configurați corect controlerul PS4 cu Steam.

Acest articol se concentrează în mod special pe utilizarea controlerului PS4 cu platforma Steam. Pentru sfaturi mai generale despre utilizarea unui controler PS4 cu jocuri pe computer, consultați Cum se folosește un controler PS4 pe computer sau Mac.


Cum se conectează controlerul PS4 la Steam

Înainte de a începe să utilizați controlerul PS4 cu Steam, trebuie să faceți câteva acțiuni preliminare, inclusiv să vă asigurați că aveți cea mai recentă versiune a clientului Steam. Urmați acești pași:

  1. Asigurați-vă că toate consolele PlayStation 4 din apropiere sunt deconectate. În caz contrar, controlerul ar putea încerca să se sincronizeze cu consola în loc de computer.

  2. Lansa Aburi pe PC.

  3. Selectați Aburi în colțul din stânga sus al ferestrei pentru a deschide un meniu derulant, apoi selectați Verificați dacă există actualizări ale clientului Steam.

  4. Descărcați și instalați orice actualizări disponibile. Odată terminat, Steam va reporni.

  5. Când Steam se relansează, conectați controlerul PS4 la un port USB de pe computer.

  6. În fereastra clientului Steam, selectați Vizualizare > setările > Controlor > Setări generale ale controlerului.

  7. Ar trebui să vă vedeți controlerul sub Controlere detectate. Bifați caseta de lângă Suport configurare PS4. Din acest ecran, puteți da controlerului un nume, puteți schimba culoarea luminii de deasupra controlerului și puteți activa sau dezactiva funcția de rumble.

    Dacă Steam nu vă detectează controlerul, verificați de două ori conexiunea cablului USB. Deconectarea controlerului și reconectarea acestuia uneori rezolvă problema.

  8. Selectați Trimite pentru a vă salva modificările.

  9. Asta e.


Cum se folosește un controler PS4 pe Steam folosind un link Steam

Dacă utilizați hardware-ul Steam Link pentru a juca jocuri pe televizor, configurarea este practic aceeași, cu excepția faptului că trebuie să conectați controlerul PS4 la Steam Link, mai degrabă decât la computer. Steam Link se va ocupa chiar de niște pași de configurare în mod automat.

Cum să conectați fără fir un controler PS4 la Steam

Dacă țineți apăsat butonul PS Share butoanele simultan de pe controler, computerul dvs. ar putea detecta automat prin Bluetooth. Dacă nu, este posibil să aveți nevoie de un dongle wireless PS4 DualShock 4 pentru a juca fără fir. Cele oficiale pot fi achiziționate de la Sony sau puteți găsi unul realizat de un alt producător.

Pentru a asocia fără fir controlerul PS4 cu Steam:

  1. Lansa Aburi.

  2. Conectați dongle-ul PS4 Bluetooth la portul USB al computerului.

  3. Țineți simultan PS Share butoanele de pe controler până când lumina de deasupra începe să clipească.

  4. Când controlerul apare în lista dispozitivelor, apăsați tasta X butonul de pe controler pentru al activa.

  5. Apăsați butonul de pe capătul de pe dongle. De asemenea, ar trebui să înceapă să clipească.


Cum se configurează comenzile în joc

Acum ar trebui să puteți juca majoritatea jocurilor Steam cu controlerul PS4, dar puteți personaliza în continuare modul în care funcționează controlerul dvs. pentru anumite jocuri. Într-adevăr, acest pas poate fi necesar pentru jocurile care se bazează în principal pe intrările de la tastatură.

Pentru a edita setările controlerului în joc, pur și simplu apăsați tasta PS butonul din centrul controlerului. Din ecranul rezultat, puteți asocia acțiuni specifice de la tastatură la butoanele controlerului. Majoritatea jocurilor moderne ar trebui să afișeze configurația corespunzătoare a butonului PlayStation, dar unele jocuri mai vechi pot afișa un controler Xbox în schimb. Cu toate acestea, ar trebui să puteți descoperi maparea butoanelor și să utilizați controlerul PS4 fără probleme.

Când ați terminat de redat, ar trebui să opriți manual controlerul. Pur și simplu țineți apăsat butonul PS butonul timp de 7-10 secunde.


Cum să navigați Steam cu un controler PS4

În plus față de jocuri, puteți utiliza controlerul PS4 pentru a naviga pe platforma Steam. De exemplu, puteți utiliza joystick-urile ca mouse și chiar să activați trackpad-ul controlerului.

  1. Deschideți Steam în modul Imagine mare. Puteți selecta Imagine de ansamblu pictogramă din colțul din dreapta sus al clientului Steam sau puteți apăsa pur și simplu butonul PS butonul.

  2. selectaţi setări pictograma din colțul din dreapta sus.

  3. Selectați Configurări de bază > Configurare mod imagine mare.

  4. De aici, puteți configura controlul pentru navigarea Steam atât în ​​modul Desktop, cât și în modul Big Picture.

  5. Bucurați-vă de navigarea Steam folosind controlerul PS4 fără fir.