Copiați documente în pagini de pe iPad pentru a le folosi ca șabloane

Versiunea iOS a paginilor pentru iPad include o selecție de șabloane pentru documente noi și puteți crea documente noi de la zero. Din păcate, Paginile de pe iPad nu oferă posibilitatea de a vă crea propriile șabloane.

Cu toate acestea, puteți continua să rezolvați această limitare prin duplicarea unui document vechi și folosirea duplicatului pentru a crea noul document. Dacă dețineți un desktop sau laptop Mac și aveți Pages pe el, puteți crea șabloane acolo și le puteți importa în Pages de pe iPad.


Duplicarea unui document în Pagini de pe iPad

Pentru a copia un document Pages pe iPad, urmați acești pași simpli:

  1. Din ecranul Managerului de documente, atingeți Editați în colțul din dreapta sus.
  2. Atingeți documentul pe care doriți să îl copiați.
  3. În colțul din stânga sus, atinge butonul care arată ca un teanc de hârtii cu semnul plus.

Un duplicat al documentului dvs. va apărea pe ecranul managerului de documente. Noul document va împărtăși numele originalului, dar va include și „copie #” pentru a-l diferenția de original.


Adăugarea propriilor șabloane create în pagini pe Mac

Deși nu puteți crea șabloane direct în Pages de pe iPad-ul dvs., puteți face din Pages pe laptopul sau desktop-ul Mac pentru a vă crea propriile șabloane pentru Pages, apoi le puteți utiliza pe versiunea iOS a Pages de pe iPad. Pentru a utiliza propriul șablon de pagini pe iPad, trebuie mai întâi să salvați șablonul într-o locație care poate fi accesată de iPad. Aceste locații includ:

  • iCloud Drive
  • Disc Google
  • OneDrive de la Microsoft

Cel mai ușor loc pentru a salva un șablon pe care îl puteți accesa pe iPad este în iCloud Drive, deoarece probabil aveți acces iCloud activat atât pe Mac, cât și pe iPad.

După ce ați încărcat șablonul pe care l-ați creat pe Mac pe una dintre locațiile enumerate mai sus, urmați acești pași pe iPad pentru a-l accesa:

  1. În ecranul Manager de documente Pagini, atingeți plus simbol în colțul din stânga sus.
  2. Atingeți locația în care a fost salvat șablonul de pe computerul dvs. Mac (de exemplu, iCloud Drive). Aceasta va deschide locația de stocare respectivă.
  3. Navigați la dvs. fișier șablon și atingeți-l.
  4. Vi se va cere să adăugați șablonul la Selectorul de șabloane. Atingeți Adăuga, și veți fi direcționat la pagina Selectare șabloane unde se află acum șablonul dvs.
  5. Apăsați pe șablon pentru a deschide o copie.

Odată ce șablonul dvs. este adăugat în Selectorul de șabloane, acesta va fi disponibil pentru reutilizare ori de câte ori aveți nevoie de el.