Cum se folosește Ubuntu pentru a converti DVD-uri în MP4

Acest ghid arată cum puteți converti DVD-urile în formatul de fișier MP4 în sistemul de operare Ubuntu / Linux. Acest proces este cunoscut sub numele de ripping.

LdF / E + / Getty Images


Considerații legale la extragerea DVD-urilor

Trebuie să vă cunoașteți legile locale atunci când vine vorba de drepturi de autor. În multe țări, nu puteți converti în mod legal DVD-urile într-un format digital dacă DVD-ul este protejat de drepturile de autor. Cu toate acestea, nu toate DVD-urile au drepturi de autor. De exemplu, piesele școlare și nunțile sunt adesea filmate de un profesionist și distribuite pe un DVD. Este puțin probabil ca ceva să vă împiedice să convertiți legal conținutul de pe DVD într-un format digital.


Configurați Ubuntu și instalați Handbrake

Instalați software-ul Handbrake, Ubuntu Restricted Extras și Libdvd-pkg înainte de a extrage un DVD.

Frâna de mână este inclusă în depozitele implicite Ubuntu, dar există șansa ca pachetul să fie depășit. Pentru a obține cea mai recentă versiune, accesați Ubuntu PPA oficial.

  1. Deschideți o fereastră terminal și tastați următoarea comandă pentru a adăuga PPA la sistemul dvs.:

    sudo add-apt-repository ppa: stebbine / frâne de mână

  2. Actualizați baza de date a pachetelor, apoi instalați Handbrake. Aceasta instalează software-ul de decodare video pentru conversia DVD-urilor în MP4.

    sudo apt update
    sudo apt install handbrake-gtk

  3. Tastați următoarea comandă la promptul terminalului pentru a instala pachetul suplimentar restricționat. Aceasta instalează o colecție de codecuri.

    sudo apt instalați ubuntu-restricționat-extras

  4. În timpul instalării, apare un ecran violet cu un acord de licență. presa Tab pentru a evidenția Ok opțiunea de a accepta acordul, apoi apăsați Introduce.

  5. Instalați libdvd-pkg pentru a instala o bibliotecă care redă DVD-uri în Ubuntu introducând următoarea comandă:

    sudo apt instala libdvd-pkg

  6. În timpul instalării, vi se cere să acceptați un acord. presa Tab pentru a selecta Ok opțiune, apoi apăsați Introduce.

  7. La sfârșitul procesului, este posibil să primiți un mesaj care să spună că trebuie să rulați o altă comandă apt-get pentru a continua să instalați pachetul. Dacă primiți acest mesaj, tastați următoarea comandă:

    sudo dpkg-reconfigure libdvd-pkg

  8. Permiteți instalarea să se termine, apoi rulați Handbrake fie apăsând pe super cheie pentru a afișa liniuța și a căuta Handbrake sau executând următoarea comandă în terminal:

    frana de mana &

  9. Acum sunteți gata să configurați dispozitivul DVD și formatul de fișier.


Selectați dispozitivul DVD și setați numele fișierului și setările de format

După instalarea și lansarea Handbrake în Ubuntu, introduceți un DVD în unitatea de disc.

  1. În Handbrake, apăsați Open Source în colțul din stânga sus al ecranului.

  2. În noul browser de fișiere care se deschide, selectați Dispozitive DVD detectate din meniul derulant, alegeți playerul DVD din listă, apoi selectați OK. De asemenea, puteți selecta DVD-ul din meniul din stânga, dacă acesta apare acolo. O scanare are loc pentru a importa informații despre DVD.

  3. selectaţi Rezumat fila pentru a afișa detalii pentru DVD-ul pe care intenționați să îl rupeți împreună cu setările. Pentru a schimba formatul de ieșire, selectați Format din meniul derulant și alegeți dintre opțiunile disponibile. Cel mai comun format este MP4, dar MKV este, de asemenea, obișnuit.

  4. În Salvare ca , introduceți un nume pentru fișierul convertit, apoi setați locația în care doriți să salvați fișierul.

  5. selectaţi Presetare din meniul derulant și alegeți un format de ieșire video și o rezoluție.

  6. În plus, alegeți o presetare pentru codificarea DVD-ului în cel mai bun format pentru anumite dispozitive, cum ar fi iPod-urile și tabletele Android. Puteți alege să codificați întregul DVD sau o serie de capitole. De asemenea, puteți optimiza ieșirea pentru plasarea videoclipului final pe web.


Setări imagine și video

Platforma Dimensiuni fila nu este deosebit de utilă decât dacă doriți să decupați dimensiunile videoclipului.

Platforma Video fila vă permite să alegeți codificatorul video și să determinați calitatea rezultatului final. Codificatoarele disponibile includ H.264, H.265, MPEG-4 și MPEG-2.

De asemenea, puteți alege între o frecvență constantă și una variabilă. În majoritatea situațiilor, alegeți o frecvență constantă mai degrabă decât o frecvență variabilă.

Alte setări includ posibilitatea de a alege calitatea, un profil și un nivel. Valorile implicite sunt suficiente în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, dacă convertiți desene animate și utilizați codificatorul H.264, există un Ton opțiune numită Animaţie, iar acest lucru este mai bun decât opțiunea implicită.

Cel mai bun mod de a profita la maximum de Frâna de mână este prin încercare și eroare. Aceste setări funcționează bine pentru majoritatea DVD-urilor, dar puteți încerca diferite setări pentru a vedea ce funcționează pentru dvs.


Setări audio și subtitrare

Un DVD poate fi codat în diferite limbi. Puteți alege limbile pe care doriți să le utilizați pe Implicite audio filă. Alegeți limbi individuale selectând Adăuga butonul și Elimină pictograma din dreapta intrării.

În mod implicit, codificatorul AAC este selectat pentru extragerea sunetului de pe DVD. Merită să adăugați un al doilea codificator pentru MP3, în cazul în care aparatul care redă fișierul rupt nu este capabil să redea fișiere codate AAC.

Platforma Subtitrare fila vă permite să selectați limbile de utilizat pentru subtitrări. Funcționează la fel caAudio filă. Dacă nu doriți subtitrări, alegeți Nici unul ca comportament de selecție.

Etichete pentru videoclipul dvs.

Platforma capitolele fila are o listă a capitolelor DVD-ului. Puteți denumi fiecare capitol pentru a-l face mai memorabil în timpul redării.

Platforma Tag-uri fila vă permite să adăugați informații despre videoclip, cum ar fi titlul, actorii, regizorul, data lansării, comentarii, gen, descriere și detalii despre complot.

Rupeți-vă DVD-ul

Când terminați de ajustat setările pentru videoclipul dvs., începeți procesul de extragere. Selectați acasă în partea de sus a ecranului. Procesul poate dura ceva timp, în funcție de lungimea DVD-ului. Când procesul este finalizat, puteți găsi fișierul video extras în locația pe care ați ales-o.