Adăugați mai multe caracteristici activând meniul Dezvoltare Safari

Safari oferă o multitudine de funcții speciale concepute pentru dezvoltatorii web, toate reunite într-un meniu de Dezvoltare care nu este vizibil în mod implicit în bara de meniu. Meniul Dezvoltare conține opțiuni pentru a schimba Agentul utilizatorului, a afișa Inspectorul Web și Consola de erori, a dezactiva JavaScript și a dezactiva cache-urile Safari. Chiar dacă nu sunteți dezvoltator, este posibil să considerați utile unele dintre aceste funcții.

Utilizarea meniului Dezvoltare este suficient de ușoară, fiecare element din meniu aparținând paginii sau filei Safari încărcate în prezent și în față și apoi oricărei pagini web încărcate ulterior. Excepția este o comandă, cum ar fi cache-uri goale, care are un efect global asupra Safari.

Informațiile din acest articol se aplică versiunilor Safari 8-12, deși o mare parte din acestea apar și în versiunile anterioare ale meniului Dezvoltare.


Afișați meniul Dezvoltare în Safari

Înainte de a putea utiliza meniul Dezvoltare, trebuie mai întâi să faceți vizibil meniul ascuns. Aceasta este o sarcină ușoară, mult mai ușoară decât dezvăluirea meniului de depanare care - înainte de Safari 4 - conținea toate comenzile care sunt acum în meniul Dezvoltare. Cu toate acestea, nu credeți că meniul de depanare mai vechi nu mai este relevant; încă există și conține multe instrumente utile.

  1. Lansa Safari de la Doc sau folderul Aplicații Mac.

  2. Deschideți preferințele Safari făcând clic pe Safari în bara de meniu și selectând Preferințe din meniul drop-down.

  3. Apasă pe Avansat fila din ecranul de preferințe.

  4. Puneți o bifă lângă Afișați meniul Dezvoltare în bara de meniu.

Dacă vreți vreodată să dezactivați meniul Dezvoltator, eliminați bifa din Safari > Preferințe > Avansat ecran.


Folosind meniul Dezvoltare

Meniul Dezvoltare apare pe bara de meniu Safari între elementele de meniu Marcaje și Ferestre. Meniul Dezvoltare este deosebit de util pentru dezvoltatorii web, dar utilizatorii obișnuiți pot găsi, de asemenea, util.

Unele dintre elementele meniului Dezvoltare pe care probabil le veți găsi cele mai utile includ:

  • Deschideți pagina cu: Vă permite să deschideți pagina web curentă în orice browser pe care l-ați instalat pe Mac. Dacă vizitați vreodată un site web care nu funcționează corect cu Safari, utilizați această comandă pentru a intra rapid pe aceeași pagină web într-un alt browser.
  • Agentul utilizatorului: Agentul utilizator este un șir de text trimis de browser către serverul web care găzduiește pagina web. Dacă ați vizitat vreodată o pagină web care a proclamat că Safari nu este acceptat, acesta este modul în care site-ul știa ce browser utilizați. În majoritatea cazurilor, neacceptarea este o prostie și, folosind acest element de meniu, puteți schimba agentul de utilizator pentru a imita unul dintr-un browser diferit. S-ar putea să fiți uimit de câte ori o pagină web care nu funcționează brusc, doar prin schimbarea agentului utilizator.
  • Cachete goale: Safari păstrează o memorie cache a site-urilor accesate recent. Datele stocate în acest cache includ toate elementele unei pagini, care pot fi folosite pentru a reda rapid un site web când reveniți la pagină. Uneori, memoria cache poate fi veche sau coruptă, determinând afișarea incorectă a unei pagini web. Golirea memoriei cache poate rezolva aceste probleme și poate chiar ajuta la accelerarea Safari.

Majoritatea elementelor de meniu rămase sunt probabil mai utile dezvoltatorilor de web, dar dacă sunteți interesat de modul în care sunt construite site-urile web, atunci următoarele elemente pot fi de interes:

  • Afișați inspectorul web: Aceasta deschide Web Inspector în partea de jos a paginii curente. Cu Web Inspector, puteți examina elementele care au intrat în crearea paginii.
  • Afișați sursa paginii: Aceasta afișează codul HTML al paginii curente.
  • Afișați resursele paginii: Aceasta deschide bara laterală Resource Inspector din Web Inspector. Oferă un mod ușor de a vedea ce imagini, scripturi, foi de stil și alte elemente sunt utilizate pe pagina curentă.
  • Porniți înregistrarea cronologică: Dacă doriți să vedeți cum se încarcă și rulează o pagină web, încercați Porniți înregistrarea cronologică opțiune. Aceasta creează un grafic care arată activitatea rețelei și modul în care fiecare element de site este încărcat și utilizat. Este un afișaj interesant, dar nu uitați să opriți funcția selectând Opriți înregistrarea cronologiei. În caz contrar, utilizați resursele Mac-ului dvs. pentru sarcini neproductive - cu excepția cazului în care sunteți dezvoltator web.
  • Intrați în modul de proiectare receptivă: Un alt instrument pentru dezvoltatorii web este simulatorul încorporat care vă permite să previzualizați modul în care pagina dvs. web va arăta la rezoluții diferite ale ecranului sau cu diferite dispozitive, cum ar fi iPad sau iPhone. Pur și simplu încărcați pagina care vă interesează și selectați Intrați în modul de proiectare receptivă pentru a previzualiza pagina. Puteți încerca redarea paginii folosind diferite dispozitive sau puteți selecta o rezoluție de ecran pe care să o utilizați. Când ați terminat, reveniți la meniul Dezvoltare și selectați Ieșiți din modul de proiectare receptivă.
  • Caracteristici experimentale: Dacă vă simțiți curajos, puteți încerca câteva dintre caracteristicile care ar putea ajunge în versiunile viitoare ale browserului Safari.

Cu meniul Dezvoltare vizibil, luați ceva timp pentru a încerca diferitele elemente de meniu. Probabil veți ajunge cu câteva favorite pe care le veți folosi des.