Cum se folosește Știri Google ca un cititor de flux RSS

Dacă ați folosit anterior fluxuri RSS Știri Google care datează din 2016 sau mai devreme, probabil ați realizat că lucrurile s-au schimbat mult de atunci.

În 2017, Google a anunțat că va renunța la vechile adrese URL de abonament la flux RSS până la 1 decembrie 2017. Instrucțiunile pentru obținerea noilor fluxuri RSS au fost date în Forumurile de produse Google, dar aceste instrucțiuni nu mai funcționează, deoarece opțiunile RSS nu sunt nicăieri pot fi găsite în paginile Știri Google.

În ciuda acestui fapt, există încă o modalitate subtilă de a configura fluxuri RSS pentru căutările dvs. de știri. Și dacă acest lucru nu funcționează pentru dvs., puteți începe cel puțin să utilizați Google Știri similar unui cititor RSS.

Lifewire / Maddy Price


Nu căutați fluxuri RSS în Știri Google

Anterior, adăugarea unui flux RSS la o categorie sau căutarea în Știri Google era destul de ușor de făcut. Din păcate, de când au trecut modificările Google News, a descoperi că fluxul RSS poate fi dificil ... pentru că va trebui să căutați într-un loc neașteptat - rezultatele căutării Google. Iată cum puteți configura un flux RSS Știri Google:

  1. Accesați www.google.com și căutați subiectul pentru care doriți să creați un flux RSS. În acest exemplu, îl folosim Nutriţie.

  2. Pe pagina cu rezultatele căutării care apare, selectați Noutăți tab.

  3. Derulați până în partea de jos a rezultatelor Știrilor și apăsați Creați alertă.

  4. Pe pagina Alerte, asigurați-vă că vă conectați mai întâi la contul dvs. Google. Atunci alege Afișați opțiunile spre partea de sus a paginii. 

    De asemenea, puteți accesa direct Alerte Google pentru a crea un flux RSS pe orice subiect, inclusiv știri.

  5. Lângă Cât de des, alege Așa cum se întâmplă.

  6. De la Livreaza la meniul derulant, selectați RSS feed. Există, de asemenea, alte opțiuni pe care le puteți personaliza în listele derulante din această secțiune.

  7. Odată ce sunteți mulțumit de tot, apăsați Creați alertă.

  8. Apoi puteți selecta Pictogramă RSS în pagina următoare pentru a copia codul HTML pentru cititorul dvs. de fluxuri. 


Conectați-vă la Contul dvs. Google, accesați Știri Google și căutați un subiect

Utilizarea Google News este într-adevăr destul de simplă. Atâta timp cât îl utilizați în timp ce sunteți conectat la Contul dvs. Google, toate datele dvs. vor fi stocate acolo, ceea ce înseamnă că îl puteți folosi aproape exact ca un cititor RSS.

Într-un browser web, conectați-vă la contul dvs. Google (sau creați un cont Google nou dacă nu aveți încă unul). Navigați la News.Google.com.

Puteți face clic pe secțiunile categoriei din bara laterală stângă sau puteți utiliza bara de căutare din partea de sus pentru a introduce un cuvânt cheie sau o expresie pentru care doriți să parcurgeți știrile. Pentru unele dintre categoriile largi care apar în bara laterală stângă (cum ar fi Business, Tehnologie, Divertisment etc.), veți vedea subcategorii care apar într-un meniu orizontal în partea de sus a rezultatelor lor, pe care puteți face clic pentru a filtra orice altceva .

Dacă sunteți mai interesat de povești despre un subiect foarte specific (spre deosebire de o categorie mai largă), poate fi util să căutați o expresie exactă în loc de doar un cuvânt. Pentru a căuta o frază exactă, includeți ghilimele în jurul frazei.

De asemenea, nu trebuie să căutați doar un singur articol odată. Puterea reală a Știrilor Google este că puteți căuta mai multe articole.

Pentru a căuta mai multe articole, tastați cuvântul „SAU” între articole, dar nu includeți ghilimele.

  • Exemplu: „Dallas Cowboys” SAU „Houston Texans”
  • Rezultate: Orice articole de știri sau postări de blog care conțin expresia „Dallas Cowboys” sau „Houston Texans”

Uneori, doriți să vă asigurați că două fraze sunt într-un singur articol. Acest lucru se face în același mod ca și căutarea mai multor elemente, numai că introduceți cuvântul „ȘI” în loc de „SAU”.

  • Exemplu: „Dallas Cowboys” ȘI „Houston Texans”
  • Rezultate: Orice articole de știri sau postări de blog care conțin atât expresia „Dallas Cowboys”, cât și expresia „Houston Texans” în același articol sau postare pe blog

Google va căuta apoi prin fiecare site web pe care l-a clasificat drept știri și va aduce înapoi rezultate pentru căutarea dvs.


Urmăriți și abonați-vă la un subiect

Similar cu căutarea și adăugarea unui flux RSS la cititorul dvs. RSS, puteți alege pur și simplu Urma în partea de sus a subiectului pentru a-l adăuga în contul dvs. Google.

  1. Deschideți Știri Google. Pagina este diferită de Noutăți din căutarea obișnuită pe Google.

  2. Alegeți un subiect din meniul lateral pe care doriți să îl urmăriți. De asemenea, puteți căuta un subiect mai specific.

  3. Când ajungeți la rezultatele subiectului, localizați și apăsați Urma chiar deasupra listei.

  4. Odată completat startul albastru, veți urmări subiectul și veți primi actualizări regulate pe acesta. Puteți oricând să selectați Urma din nou pentru a înceta să-l mai urmezi


Salvați povestiri pentru a le citi mai târziu și pentru a vă personaliza experiența de știri

Tot ce trebuie să faceți pentru a citi o poveste este să faceți clic pe ea și se va deschide într-o filă nouă. Majoritatea cititoarelor RSS au o funcție de salvare care le permite utilizatorilor să semneze articole pentru a le revizita ulterior, iar Google News are și ele.

Plasați cursorul peste orice titlu și căutați semn de carte pictogramă. Apăsați-l pentru a-l salva pentru mai târziu.

De asemenea, puteți selecta trei puncte verticale pictogramă pentru a spune Google ceea ce faceți sau nu vă place. Puteți alege să:

  • Vizualizați acoperirea completă pentru informații suplimentare din alte surse despre aceeași poveste;
  • Ascundeți toate poveștile din sursa respectivă;
  • Îmi place povestea pentru a obține mai multe povești ca aceasta; și
  • Nu vă place povestea pentru a obține mai puține povești ca aceasta.

Vizualizați subiectele și poveștile salvate sub Favorite

Pentru a vedea toate titlurile pentru subiectele la care v-ați abonat și poveștile pentru care ați salvat mai târziu în pașii anteriori, selectați favorite în bara laterală stângă.

Subiectele dvs. vor apărea sub formă de cărți sub Subiecte și surse filă. Pentru a vedea poveștile salvate, utilizați meniul orizontal din partea de sus pentru a naviga la Povești salvate.


Descărcați aplicația Știri Google

Știri Google este și mai puternic și mai distractiv de utilizat pe platformele mobile cu aplicația oficială pentru dispozitive iOS și Android.

Luați-vă știrile cu dvs. în mișcare, vedeți știri din subiectele care vă interesează, salvați povești pentru mai târziu și personalizați-vă întreaga experiență de știri la fel cum ați face într-un cititor RSS. Cu Știri Google, nici nu aveți nevoie de cititor - trebuie doar să îl folosiți ca unul!