Cum se folosește Spotlight pe Mac

Mac-urile sunt destul de simple de utilizat, dar există întotdeauna comenzi rapide suplimentare pe care merită să le cunoașteți pentru a vă accelera utilizarea. Utilizarea căutării Spotlight este o modalitate excelentă de a găsi rapid ceea ce căutați pe Mac. Iată cum să îl utilizați și de ce este noul dvs. instrument de căutare Mac preferat. 

Mac-ul dvs. trebuie să ruleze OS X 10.4 Tiger sau o versiune superioară pentru a utiliza Spotlight. Orice Mac lansat din 2005 ar trebui să aibă Spotlight.


Ce este Spotlight?

Spotlight este în esență Google pentru Apple Mac. O denumiți, o puteți căuta prin comanda rapidă de căutare Spotlight.

Se creează un index al tuturor articolelor și fișierelor din sistemul dvs., astfel încât să puteți căuta documente, fotografii, fișiere muzicale, aplicații și chiar preferințe de sistem. De asemenea, parcurge câțiva pași, permițându-vă să căutați anumite cuvinte în documente sau pe paginile web conținute în istoricul browserului dvs. web. 


De ce trebuie să folosesc Spotlight?

Căutarea Spotlight este un mod foarte ușor și eficient de a găsi ceea ce căutați. Vă economisește efortul de a căuta printre pictograme, documente și foldere sau de a încerca să vă amintiți unde ați stocat un fișier important. 

Abilitatea de a căuta site-uri web vă salvează inconvenientul de a deschide separat un browser. Spotlight oferă chiar acces rapid la definițiile din New Oxford American Dictionary, precum și soluții la sume rapide sau conversii valutare. 

Cei care rulează Mac OS X Mavericks și versiunile anterioare vor vedea o căutare Spotlight ușor diferită de cea din imaginea de mai sus. Puteți căuta în continuare lucruri și le puteți folosi ca calculator, dar nu veți obține Wikipedia, Hărți și alte surse mai extinse în rezultatele căutării. 


Cum accesez Spotlight pe Mac?

Există mai multe moduri diferite de utilizare a Spotlight-ului, fiecare dovedindu-se util în diferite scenarii. Iată un rezumat al modului de accesare a instrumentului de căutare Mac. 

Utilizarea comenzii rapide de căutare Spotlight

  1. Anunturi Cmd + Bara de spațiu. Bara de căutare Spotlight apare gata de acțiune.

  2. Tastați elementul de căutare.

  3. Ai terminat!

Folosirea Spotlight Search prin pictograma sa

  1. Faceți clic pe pictograma Lupă Spotlight din colțul din dreapta sus al barei de meniu pentru a afișa bara de căutare Spotlight.

  2. Tastați elementul de căutare.

  3. Asta e!

Utilizarea Spotlight Prin Siri

Spotlight nu funcționează la fel prin Siri ca prin tastele rapide sau pictogramele, dar este totuși o modalitate rapidă de a căuta articole pe Mac. Îi puteți cere să găsească fișiere sau e-mailuri specifice într-un mod natural. Pentru a utiliza Spotlight prin Siri, trebuie să îl configurați pe Mac.


Sfaturi de căutare Spotlight

Spotlight este la fel de simplu sau de complicat pe cât dorești. Iată câteva sfaturi despre cum să îl utilizați cel mai eficient.

  • Previzualizați fișierele: Pentru a deschide fișierul căutat, faceți dublu clic pe un element. Totuși, nu trebuie să deschideți fișierul pentru a interacționa cu acesta. Pur și simplu faceți clic pe el o dată pentru a-l previzualiza în dreapta rezultatelor căutării. Pentru documente. Doar faceți clic pe numele documentului și puteți derula în sus sau în jos în panoul de previzualizare fără a deschide documentul. Doriți să previzualizați o melodie în loc să o deschideți? Faceți clic pe pictograma din panoul de previzualizare și melodia va fi redată acolo.
  • Rezultate de căutare suplimentare: Puteți derula rezultatele căutării în jos, așa cum ați face cu orice altă fereastră de pe Mac. Spotlight afișează de obicei rezultatele în cea mai relevantă ordine, dar poate merita derularea în jos pentru a găsi mai multe rezultate.
  • Cautare rapida: Nu este nevoie să introduceți numele complet al nimic. Doriți să deschideți Spotify? Tip "spo"și a lovit Introduce și se va încărca pentru tine.
  • iTunes și App Store: Utilizați Spotlight pentru a găsi lucruri pe iTunes și App Store. Tastați doar ceea ce căutați și spectacolul sau melodia vor apărea în Sugestii Spotlight. Puteți chiar precomanda sau cumpăra articolul direct prin panoul de previzualizare, precum și vizualiza listări de cinema local.

  • Căutați în istoricul browserului: Căutați marcajele și istoricul browserului Mac-ului dvs. tastând ceea ce căutați. Nu-mi amintesc numele rețetei, dar știi că avea mere în ea? Tastați „mere” și Spotlight o va găsi din istoricul dvs. recent. 
  • Copiați fișierele: Copiați un element trăgându-l din lista de rezultate pe desktop sau într-o fereastră Finder. 

Utilizarea Spotlight ca instrument de calcul și conversie

Este posibil să convertiți monede și alte calcule cu Spotlight. 

  • Conversia valutelor: Introduceți o sumă pentru a vedea echivalentul în alte monede comune. De exemplu, tastați „100 USD” și puteți vedea rezultatele în alte valute, cum ar fi lire sterline sau yeni japonezi. 
  • Convertiți temperaturile sau măsurătorile: Introduceți suma corespunzătoare pe care trebuie să o convertiți, apoi vizualizați rezultatele utilizate în mod obișnuit. 
  • Ecuații matematice: Acestea pot fi rezolvate introducând ecuația, cum ar fi „8 + 5” sau „185 * 74”.