Cortana nu funcționează? 8 moduri de a repara rapid

Cortana este asistentul virtual Microsoft care vine încorporat în Windows 10. Utilizatorii Cortana au raportat periodic că au probleme cu Cortana care nu răspunde la „Hei Cortana”, Cortana lipsește din bara de activități și memento-urile Cortana nu funcționează. Oricare ar fi motivul, există câteva remedieri pe care le puteți încerca atunci când Cortana nu funcționează.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10.

Microsoft


Cauzele Cortanei care nu funcționează în Windows

Motivele pentru care Cortana nu va funcționa în Windows ar putea include:

  • Cortana este dezactivat în setările Windows.
  • Microfonul este dezactivat.
  • Interferența de la un program antivirus sau un alt proces.

Cortana nu poate recunoaște încă toate limbile, iar computerul dvs. poate recunoaște numai limbile pe care este configurat să le accepte.

Cum se remediază Cortana care nu funcționează în Windows 10

Încercați acești pași în ordinea prezentată până când Cortana funcționează normal:

  1. Porniți Cortana și configurați microfonul. Asigurați-vă că Cortana este activată și configurată corect în setările sistemului.

  2. Testați microfonul. Cortana nu poate răspunde la comenzi dacă microfonul nu funcționează, deci asigurați-vă că intrarea audio este conectată, activată și neacceptată.

  3. Reporniți Windows. Dacă ați început recent să aveți probleme cu asistentul inteligent, repornirea computerului dvs. ar putea rezolva problema prin închiderea oricăror procese care ar putea interfera cu Cortana.

  4. Căutați actualizări Windows. Microsoft are disponibile actualizări pentru a remedia problemele cunoscute cu Cortana. Utilizați Windows Update pentru a vă asigura că aveți cea mai recentă versiune a sistemului de operare.

  5. Dezactivați software-ul antivirus. Există incompatibilități cunoscute cu Cortana și unele programe antivirus. Dacă problema este rezolvată prin dezactivarea software-ului, luați în considerare dezinstalarea acestuia și utilizarea în schimb a Windows Defender.

  6. Remediați meniul Windows Start. De multe ori, când Cortana nu funcționează, nici meniul Start din Windows 10 nu funcționează corect. Prin urmare, abordarea unei probleme va rezolva probabil cealaltă.

  7. Reinstalați Cortana. Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu funcționează, reinstalați Cortana utilizând un prompt PowerShell ridicat. Introduceți următoarea comandă și așteptați finalizarea procesului:

    Get-AppxPackage -AllUsers Microsoft.Windows.Cortana | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml"}

  8. Resetați computerul. Windows 10 are o caracteristică de resetare care vă permite să vă păstrați fișierele personale în timp ce restabiliți Windows la starea sa inițială. Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu funcționează, încercați o instalare curată a Windows.

    Reinstalarea Windows vă va face să pierdeți toate fișierele și software-ul instalat pe computer, deci faceți o copie de siguranță a fișierelor pe care doriți să le păstrați.