Cum se folosește panglica în Microsoft Word

Panglica este bara de instrumente care rulează în partea de sus a Microsoft Word, PowerPoint, Excel și alte aplicații Microsoft Office. Panglica este formată din file care păstrează instrumentele aferente organizate și accesibile, indiferent de tipul de proiect sau dispozitiv la care lucrați. Panglica poate fi ascunsă complet, prezentată în diferite capacități sau personalizată pentru a satisface nevoile dumneavoastră.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Word pentru Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 și Word 2010.


Explorați opțiunile de vizualizare pentru panglică

În funcție de setările dvs. actuale, panglica va avea una dintre cele trei forme:

  • Platforma Afișați filele setarea afișează filele (File, Home, Insert, Draw, Design, Layout, References, Mailings, Review, and View).
  • Platforma Afișați file și comenzi setarea afișează filele și pictogramele de comandă.
  • Platforma Ascundeți automat panglica setarea ascunde filele și comenzile.

Dacă panglica este ascunsă în prezent, în colțul din dreapta sus al ferestrei Word se afișează o pictogramă cu trei puncte.

  1. selectaţi Opțiuni de afișare a panglicii pictogramă (care se află în colțul din dreapta sus și este o cutie mică cu o săgeată orientată în sus în interior).

  2. Selectați Ascundeți automat panglica pentru a ascunde panglica. Selectați bara situată în partea de sus a ferestrei pentru a afișa panglica.

  3. Selectați Afișați filele pentru a afișa numai filele de panglică. Alegeți o filă pentru a afișa comenzile aferente.

  4. Selectați Afișați filele și panglica pentru a afișa în orice moment file și comenzi panglică.

Pentru a restrânge panglica pentru a vedea mai multe documente, faceți dublu clic pe orice filă panglică sau apăsați CTRL+F1. Pentru a extinde panglica, faceți dublu clic pe orice filă panglică sau apăsați CTRL+F1.


Folosiți panglica

Fiecare filă de pe panglica Word conține comenzi și instrumente dedesubt. Schimbați vizualizarea în Afișați file și comenzi pentru a vedea aceste comenzi. Dacă panglica este setată la Afișați filele, selectați o filă pentru a vedea comenzile aferente.

Pentru a utiliza o comandă, găsiți comanda dorită, apoi selectați-o. Dacă nu sunteți sigur ce înseamnă o pictogramă de pe panglică, plasați mouse-ul peste ea pentru a vedea o descriere a comenzii.

Iată câteva exemple:

  • Pentru a insera o imagine într-un document Word, selectați Insera filă și alegeți poze. Navigați la imaginea pe care doriți să o inserați, apoi selectați Deschis.
  • Pentru a începe o listă cu marcatori, selectați Acasă fila și alegeți Marcatori icon.
  • Pentru a începe o listă numerotată, selectați Acasă fila și alegeți Numerotare icon.
  • Pentru a alege un design pentru întregul document, selectați Amenajări filă și alegeți designul pe care doriți să îl utilizați.
  • Pentru a verifica ortografia și gramatica, selectați Recenzie filă și alegeți Ortografie și gramatică.

Multe instrumente funcționează diferit atunci când este selectat un text sau un obiect. Pentru a selecta text, trageți mouse-ul peste el. Când este selectat text, orice instrument legat de text (cum ar fi Bold, Italic, Subliniat sau Culoare font) se aplică numai textului selectat. Dacă nu este selectat niciun text, aceste atribute sunt aplicate textului ulterior pe care îl tastați.


Personalizați bara de instrumente cu acces rapid

Bara de instrumente cu acces rapid se află deasupra panglicii. În mod implicit, conține comenzi rapide la comenzile Salvare, Anulare și Refacere. Economisiți timp și deveniți mai productivi adăugând comenzi rapide la comenzile pe care le utilizați cel mai mult. De exemplu, faceți mai ușor să lucrați cu documente adăugând comenzi rapide la comenzile New, Print și Email.

Pentru a adăuga elemente în bara de instrumente de acces rapid:

  1. Pe Bara de instrumente pentru acces rapid, Selectați Personalizați bara de instrumente cu acces rapid (pictograma săgeată în jos situată în dreapta ultimului element).

  2. Pentru a adăuga o comandă, alegeți orice comandă care nu are bifă.

  3. Pentru a elimina o comandă, alegeți orice comandă care are o bifă lângă ea.

  4. Pentru a vedea mai multe comenzi și a adăuga elemente, selectați Mai multe comenzi pentru a deschide Opțiunile pentru Word căsuță de dialog.

  5. În panoul din stânga, alegeți comandă vrei pentru a adăuga la Bara de instrumente cu acces rapid.

  6. Selectați Adăuga.

  7. Repetați acești pași pentru a adăuga câte comenzi doriți, apoi alegeți OK.


Personalizați panglica

Adăugați sau eliminați file din panglică și adăugați sau eliminați elemente din acele file pentru a personaliza panglica pentru a satisface nevoile dvs. Ca măsură de precauție, nu efectuați prea multe modificări până nu sunteți familiarizat cu modul în care panglica este configurată în mod implicit.

Utilizatorii avansați ar putea dori să adauge fila Dezvoltator și alte file pentru a simplifica Word, astfel încât să arate doar exact ceea ce folosesc și au nevoie.

Pentru a accesa opțiunile de personalizare a panglicii:

  1. Selectați Fișier, Apoi alegeți Opţiuni pentru a afișa Opțiunile pentru Word căsuță de dialog.

  2. Alege Personalizați panglica.

  3. Pentru a elimina o filă, accesați fișierul Tab-uri principale lista și debifați caseta de selectare de lângă filă.

    Pentru a adăuga o filă, bifați caseta de selectare de lângă filă pentru a pune o bifă în ea.

  4. Pentru a elimina o comandă dintr-o filă, accesați Tab-uri principale lista și selectați semnul plus pentru a extinde fila.

  5. Selectați comanda.

    Este posibil să trebuiască să extindeți din nou o secțiune pentru a găsi comanda.

  6. Selectați Elimină.

    Pentru a adăuga o comandă, accesați panoul din stânga, alegeți comanda, apoi selectați Adăuga.

  7. Selectați OK pentru a salva modificările.