Cum se face o broșură pe Microsoft Word

Ce să știți

Puteți crea o broșură despre Microsoft Word de la zero sau folosind un șablon.

Ambele metode pentru crearea unei broșuri pe Word pot fi salvate, partajate și tipărite.

Un șablon pentru crearea unei broșuri pe Word vă permite să personalizați un document existent; realizarea de la zero permite creativitatea.

Unele broșuri sunt triple, altele sunt bifold, dar toate broșurile sunt foi pliate cu pagini și secțiuni definite. Pentru a crea o broșură în Word, deschideți un șablon și personalizați-l pentru a se potrivi nevoilor dvs. Sau, deschideți un document gol și utilizați opțiunile de aspect al paginii pentru a crea coloane și a proiecta un șablon de la zero. Iată cum să creați o broșură despre Word folosind ambele metode.

Lifewire / Theresa Chiechi

Instrucțiunile din acest articol se aplică Word pentru Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 și Word 2010.


Cum să creați o broșură dintr-un șablon

Cel mai simplu mod de a crea o broșură în orice versiune de Microsoft Word este să începeți cu un șablon, care are configurate coloanele și substituenții. Schimbați documentul și adăugați textul și imaginile.

  1. Selectați Fișier > Nou.

  2. În Căutați șabloane online casetă text, tastați broşură, Apoi apăsați Introduce.

  3. Alegeți stilul dorit și selectați Crea pentru a descărca șablonul. Șablonul se deschide automat într-un nou document Word.

  4. Selectați un exemplu de text în orice secțiune și introduceți textul personalizat. Înlocuiți exemplul de text în întregul șablon.

    Pentru a personaliza textul, modificați fontul, culoarea și dimensiunea.

  5. Înlocuiți exemplele de imagini, dacă doriți. Selectați o imagine, faceți clic dreapta și selectați Schimbați imaginea. Alegeți locația imaginii pe care doriți să o utilizați, navigați la imagine, apoi selectați Insera.

  6. Pentru a schimba tema de culoare implicită a șablonului, accesați Amenajări tab.

  7. selectaţi Culori săgeată derulantă și alegeți o temă.

    Arată spre o temă din lista derulantă Culori pentru a previzualiza înainte de a o aplica.

  8. Salvați modificările aduse broșurii când ați terminat de personalizat-o. Consultați documentația imprimantei sau site-ul web al producătorului pentru a găsi instrucțiuni despre cum să imprimați documente pe două fețe.


Cum se face o broșură în Word From Scratch

Pentru a crea o broșură de la zero, începeți cu un document gol.

  1. Schimbați orientarea documentului. Du-te la Aspect Și selectați Orientare > Peisaj.

    Orientarea este setată la Portret în mod implicit.

  2. Adăugați o a doua pagină pentru o broșură față-verso. Du-te la Insera filă și, în pagini grup, alege pagină goală.

  3. Alegeți numărul de coloane. Du-te la Aspect Și selectați Coloane. Atunci alege Două pentru a crea o broșură bi-fold sau pentru a alege Trei pentru a crea o broșură triplă.

  4. Adăugați și formatați textul. Pentru a formata textul, selectați textul, accesați Acasă , apoi alegeți un font, dimensiunea fontului și culoarea fontului sau adăugați o listă cu marcatori sau o listă numerotată.

    Un alt mod de a plasa text într-o broșură este să introduceți o casetă de text și să adăugați text în caseta de text.

  5. Adăugați fotografii sau grafică. Selectați locația din document în care doriți să plasați imaginea, accesați Insera fila, și selectați poze.

  6. Salvați modificările aduse broșurii când ați terminat de personalizat-o. Consultați documentația imprimantei sau site-ul web al producătorului pentru a găsi instrucțiuni despre cum să imprimați documente pe două fețe.

Pentru a salva broșura ca șablon, accesați Fișier > Salvare ca Și alegeți Șablon Word (* .dotx) din lista tipurilor de fișiere.