Cum se face o copie de rezervă a unui iPhone fără iTunes

Timp de mulți ani, a trebuit să utilizați iTunes pentru a vă copia iPhone-ul. Dar începând cu macOS Catalina (10.15), iTunes nu mai există. Deci, cum faceți o copie de rezervă a iPhone-ului dvs.? Există o serie de opțiuni pentru cum să faceți o copie de rezervă a iPhone-ului fără iTunes. Citiți mai departe pentru a afla despre fiecare.

Acest articol se aplică iPhone-urilor care rulează iOS 12 și versiuni ulterioare și Mac-urilor care utilizează macOS Catalina (10.15) și versiuni ulterioare.

Westend61 / Getty Images


Cum se face backup pentru iPhone în macOS Catalina

Din moment ce iTunes a fost retras începând cu macOS Catalina (10.15), s-ar putea să vă așteptați ca Apple Music, programul care l-a înlocuit, să fie locul în care faceți backup pentru iPhone. Este rezonabil, dar nu este corect. În schimb, în ​​macOS Catalina, faceți o copie de rezervă a iPhone-ului chiar în Finder. Iată ce trebuie să faceți:

  1. Conectați-vă iPhone-ul la Mac folosind un cablu USB și deblocați telefonul ..

    De asemenea, puteți sincroniza prin Wi-Fi dacă configurați preferințele corecte. Mai multe despre asta într-un minut.

  2. Deschideți o nouă fereastră Finder.

  3. În bara laterală din stânga a ferestrei Finder, faceți clic pe iPhone. Dacă nu o vedeți, extindeți locaţii secţiune.

    Dacă apare o fereastră, faceți clic pe Încredere.

  4. Ecranul de gestionare iPhone apare în fereastra Finder. Acest ecran vă permite să controlați setările de sincronizare și backup pentru telefonul dvs. În Copiile de rezervă, Faceți clic pe Faceți backup tuturor datelor de pe iPhone pe acest Mac.

    Dacă aveți un Apple Watch, asigurați-vă că verificați Criptați copia de rezervă locală cutie. Aceasta face o copie de siguranță a datelor despre sănătate și activitate. Fără a-l verifica, acele date ar putea fi pierdute.

  5. Clic Înapoi în sus acum.

De asemenea, puteți să faceți o copie de rezervă a iPhone-ului dvs. pe Mac prin Wi-Fi. Pentru a configura acea opțiune, urmați pașii 1-3 din ultima secțiune. Pe ecranul de gestionare iPhone, bifați caseta de lângă Afișați acest iPhone când sunteți conectat la Wi-Fi apoi faceți clic pe Aplică. De acum, puteți sincroniza iPhone-ul cu Mac-ul dvs. atunci când ambele dispozitive sunt pe aceeași rețea Wi-Fi.


Cum se face backup iPhone folosind iCloud

Un alt mod de a face o copie de rezervă a iPhone-ului tău fără iTunes este să folosești iCloud. Cu iCloud, toate backup-urile dvs. sunt fără fir și pot fi realizate automat atunci când iPhone-ul dvs. este blocat, conectat la Wi-Fi și conectat la o sursă de alimentare. Iată cum să configurați iPhone-ul pentru a face backup la iCloud:

  1. Asigurați-vă că sunteți conectat la contul iCloud de pe iPhone. Probabil că ați făcut acest lucru când ați configurat iPhone-ul, dar este bine să verificați.

  2. Conectați-vă iPhone-ul la Wi-Fi.

  3. Robinet setările.

  4. În partea de sus a ecranului Setări, atinge numele tău.

  5. Robinet icloud.

  6. Robinet iCloud Backup.

  7. Mutaţi iCloud Backup glisor la pornit / verde.

  8. Ai terminat. IPhone-ul dvs. este setat să facă backup automat al datelor sale pe iCloud ori de câte ori este blocat, conectat la Wi-Fi și conectat la alimentare.

    Vrei să faci backup imediat? Atingeți Înapoi în sus acum pentru a rula o copie de rezervă iCloud manuală. Nu vă faceți griji: acest lucru nu va interfera cu backupurile automate.


Cum se face o copie de rezervă a iPhone-ului folosind programe terțe

Nu sunteți interesat să utilizați Finder sau iCloud pentru backup-urile iPhone fără iTunes? Există în schimb programe terțe pe care le puteți folosi. Aceste programe plătite vă permit să faceți o copie de rezervă a iPhone-ului pe un Mac sau PC. De asemenea, ele adaugă adesea caracteristici suplimentare pe care alte opțiuni de backup nu le au, cum ar fi să vă permite să recuperați fișierele șterse sau să accesați fișiere ascunse. Amintiți-vă, nu aveți nevoie de ele - Finder și backupul iCloud sunt alegeri bune (și deja incluse cu Mac-ul dvs.).

Există zeci de programe de backup pentru iPhone terțe și nu le-am examinat pe toate, deci nu avem o recomandare pentru care să le folosim.