Cum să creați și să utilizați șabloane Microsoft Word

Un șablon este un document Microsoft Word care are o anumită formatare, cum ar fi fonturi, sigle și spațiere între linii. Există șabloane pentru multe tipuri de documente, de exemplu, invitații la petreceri, pliante și CV-uri. Ele pot fi folosite ca punct de plecare atunci când doriți să creați un anumit tip de document fără a începe de la zero. Word vă oferă sute de șabloane gratuite pe care le puteți utiliza sau puteți să le creați. Acest ghid oferă instrucțiuni pentru ambele.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Word pentru Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 și Word 2013.


Cum se deschide un șablon Word

Puteți avea un șablon deschis folosind doar câțiva pași.

  1. Cuvânt deschis. Mergeți la panglică, selectați Fișier, Apoi selectați Nou.

  2. Selectați un stil de șablon.

  3. În ecranul de previzualizare șablon, selectați Crea.

  4. Dacă nu vă place niciuna dintre opțiunile afișate pe ecranul principal, alegeți una dintre categoriile din partea de sus a ecranului sau utilizați bara de căutare pentru a efectua o căutare.

  5. După ce deschideți un șablon, înlocuiți textul substituent cu al dvs. sau începeți de la zero în zonele goale. De asemenea, puteți adăuga imagini pentru a înlocui substituenții imaginii.

    Pentru a înlocui textul existent, selectați-l și introduceți propriul text. Pentru a înlocui o imagine, faceți clic dreapta pe imagine și selectați Schimbă imaginea.

  6. Salvați fișierul cu un nume descriptiv.


Cum se creează un șablon Word

De asemenea, puteți crea propriul șablon Word personalizat. Iată cum:

  1. Deschideți Word, apoi mergeți la panglică și selectați Fișier.

  2. Selectați Nou > Document gol.

  3. Adăugați orice elemente doriți, cum ar fi numele și adresa companiei, o siglă și alte elemente. De asemenea, puteți alege anumite fonturi, dimensiuni și culori ale fontului.

  4. După ce ați formatat documentul așa cum doriți, mergeți la panglică și selectați Fișier > Salvare ca.

  5. Introduceți un nume descriptiv pentru șablon, selectați Tip fișier săgeată derulantă și alegeți Șablon Word (* .dotx), Apoi selectați Economisești.

  6. Pentru a crea un nou document bazat pe șablon, deschideți șablonul, dați-i un nume nou și editați documentul pentru a include noile informații.