Fișier RVT (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier .RVT este un fișier Revit Project utilizat de programul Revit BIM (Building Information Modeling) al Autodesk. 

În interiorul unui fișier RVT se află toate detaliile arhitecturale legate de proiectare, cum ar fi un model 3D, detalii de înălțime, planuri de podea și setările proiectului.

RVT este, de asemenea, un acronim pentru termenii tehnologici, cum ar fi terminalul video la distanță, testul de verificare a traseului și verificarea și testarea cerințelor. Cu toate acestea, niciunul dintre acești termeni nu are nicio legătură cu fișierele RVT.


Cum se deschide un fișier RVT

Programul Revit de la Autodesk este utilizat pentru a crea fișiere RVT, astfel încât să poată deschide și fișiere în acest format. Dacă nu aveți deja Revit și nu intenționați să îl cumpărați, puteți deschide fișierul RVT gratuit cu versiunea de încercare Revit.

Arhitectura AutoCAD a Autodesk, inclusă cu AutoCAD, este un alt mod de a deschide un fișier RVT. AutoCAD, precum Revit, nu este gratuit, dar îl puteți folosi gratuit timp de 30 de zile dacă descărcați versiunea de încercare.

Dacă preferați să nu mergeți pe ruta tradițională de instalare a vizualizatorului RVT pe computer, puteți vizualiza fișierul RVT online. Autodesk Viewer vă permite să deschideți fișierul RVT fără a avea Revit sau AutoCAD pe computer. Același vizualizator acceptă și formate similare, cum ar fi DWG, STEP etc., și facilitează partajarea fișierului RVT.

Fișier RVT Deschis în Autodesk Viewer.

Pentru a utiliza Autodesk Viewer ca vizualizator RVT gratuit, selectați Inregistreaza-te GRATUIT în partea de sus a site-ului web pentru a vă crea contul de utilizator gratuit, apoi încărcați fișierul RVT din pagina Design Views.


Cum se convertesc fișiere RVT

Revit vă permite să convertiți RVT în DWG sau DXF prin Export > Formate CAD. De asemenea, programul poate salva fișiere RVT în format DWF.

Navisworks este o modalitate de a converti RVT în NWD. Dacă aveți acel program, puteți salva fișierul Revit în formatul de fișier Navisworks și apoi puteți deschide fișierul NWD cu instrumentul lor gratuit Navisworks Freedom.

Pentru a converti RVT în IFC, este posibil să aveți noroc cu instrumentul de conversie online Revit în IFC. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie o opțiune excelentă dacă fișierul dvs. este foarte mare, deoarece trebuie să încărcați atât fișierul RVT pe acel site web, cât și apoi să descărcați fișierul convertit IFC când este terminat.

O conversie RVT în PDF este posibilă și dacă utilizați o imprimantă PDF. Deschideți fișierul RVT în orice program care acceptă formatul și vă va permite să imprimați modelul, iar apoi, când mergeți la imprimare, alegeți imprimanta PDF în locul imprimantei dvs. reale.

Fișierul dvs. RVT poate fi, de asemenea, convertit în formatul de fișier Revit Family. Pentru a transforma fișierul dvs. RVT într-un fișier RFA, exportați mai întâi modelul într-un fișier SAF. Apoi, creați un nou fișier RFA și importați acel fișier SAT în el.

RVT în SKP este o altă conversie pe care este posibil să trebuiască să o efectuați. O modalitate este să instalați rvt2skp (funcționează cu Revit) sau puteți converti manual fișierul Revit într-un fișier SketchUp:

  1. Accesați Revit's Export > Opţiuni > Exportați setările DWG / DXF meniu.

  2. Selectați Solide ACIS de la solide , apoi selectați OK.

  3. Mergi la pagina Export > Formate CAD > DWG.

  4. Acum puteți importa fișierul în SketchUp și puteți utiliza opțiunile SketchUp pentru a converti fișierul în orice format acceptat de acel software.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Cel mai probabil motiv pentru care fișierul dvs. nu se va deschide cu Revit sau cu celelalte programe menționate mai sus este pentru că citiți greșit extensia de fișier. Este foarte ușor să confundați un alt format cu un fișier Revit Project, deoarece unele extensii de fișiere arată foarte mult, chiar și atunci când nu sunt deloc legate.

De exemplu, la prima vedere, fișierele RVG arată ca fișiere RVT. În realitate, sunt imagini cu raze X luate de senzori de imagistică dentară. Puteți deschide una cu vizualizatorul Aeskulap DICOM.

RVL este un alt exemplu de sufix care seamănă foarte mult cu RVT, dar aveți nevoie de muvee Reveal pentru a deschide unul dintre aceste fișiere de proiect de film.

Dacă fișierul dvs. se termină în RVT, dar nu are nicio legătură cu Revit, deschideți-l cu Notepad ++ sau cu un alt editor de text. Este posibil ca fișierul dvs. să fie doar un fișier text simplu care poate fi citit cu ușurință cu orice vizualizator de fișiere text. În caz contrar, s-ar putea să găsiți un fel de informații descriptive în text care vă pot ajuta să vă dați seama în ce format este, pe care îl puteți folosi pentru a restrânge cercetarea în găsirea unui program compatibil care să îl deschidă.