Cum se editează documente Word în Google Docs

Alături de Microsoft Office, Google Docs este cea mai populară platformă pentru scrierea și editarea documentelor. De asemenea, puteți deschide și edita documentele Microsoft Word, Excel și PowerPoint în Google Docs. Ca bonus suplimentar, tot ceea ce faceți în Google Docs este salvat automat în cloud.


Cum se deschide un document Word în Google Docs

Iată cum să încărcați și să deschideți un document Microsoft Word în Google Docs. Procesul este identic pentru documentele PowerPoint și Excel.

  1. Conectați-vă la contul dvs. Google și accesați Google Drive. Documentele Google Docs sunt stocate în Google Drive.

  2. Selectați Nou în colțul din stânga sus al ecranului.

  3. Selectați Fișier încărcat.

  4. Se deschide o altă fereastră pentru a naviga la locația documentului dvs. Word. Găsiți fișierul și încărcați-l.

  5. Google Drive durează câteva secunde pentru a importa fișierul. Veți primi o notificare în colțul din dreapta jos al ecranului. Vă anunță când încărcarea este finalizată. De asemenea, veți vedea documentul care apare în unitatea dvs.

  6. Selectați documentul în unitate pentru al deschide.

  7. Veți vedea documentul dvs. în vizualizatorul Google Drive. Arată ca un vizualizator de fișiere PDF bazat pe browser. În partea de sus a documentului, selectați Deschideți cu Google Docs.

  8. Documentul se deschide în Google Docs. De aici, puteți edita și partaja documentul. Toate modificările dvs. se salvează automat.