Cum se adaugă fonturi în Word

Puteți adăuga fonturi în Word pe Windows, Mac, Word Online și pe versiunile mobile ale Word. Toate versiunile MS Word acceptă această caracteristică, dar un font trebuie adăugat la sistemul de operare înainte de al putea utiliza în Word.

Instrucțiunile din acest articol se aplică tuturor versiunilor Word începând cu anul 2011 și pentru Windows 10, 8 și 7, macOS, Android și iOS.


Cum se instalează un font pe Windows

Să învățăm cum să instalăm un font pe Windows, astfel încât să îl putem adăuga în Word. Instalarea unui font pe Windows este aceeași din Windows 10 până la Windows 7.

  1. Selectați acasăPanou de control > Fonturi pentru a deschide folderul de fonturi al sistemului.

  2. În altă fereastră, găsiți fontul pe care doriți să îl instalați. Dacă ați descărcat fontul de pe un site web, atunci fișierul este probabil în Download pliant. Fișierul fontului va avea probabil o extensie .ttf sau .otf.

  3. Trageți fontul dorit în folderul de fonturi al sistemului. Puteți să-l lăsați în orice spațiu alb dintre celelalte pictograme de font din panoul de control al fontului.

    Seturile de fonturi sunt adesea conținute în fișierele .zip, deci trebuie să le extrageți înainte de a trage fișierele de fonturi reale în sistemul dvs. Fonturi pliant. Pentru îndrumări despre cum să extrageți sau să dezarhivați un fișier .zip, consultați Fișiere zip: dezarhivați-le cu software-ul potrivit. Dacă un fișier .zip conține mai multe variante ale unui font, trebuie să le instalați individual.

  4. Odată ce fontul se află în folderul corect, acesta trebuie instalat automat. Dacă nu, faceți dublu clic pe fișierul fontului pentru a deschide fișierul Previzualizare font, apoi faceți clic pe Instala din colțul din stânga sus. Data viitoare când deschideți Word, noul font ar trebui să apară ca opțiune în lista de fonturi.

    Când faceți dublu clic pe fișierul de fonturi, acesta va apărea în previzualizarea fontului.


Cum se adaugă fonturi în Word pentru Mac

Înainte de a putea utiliza noi fonturi Microsoft Word pe Mac, trebuie să le adăugați în aplicație pentru gestionarea fonturilor pe macOS, Font Book:

  1. Localizați fișierul fontului și faceți dublu clic pe acesta pentru a deschide fereastra de previzualizare a fontului. Este posibil să fie necesar să dezarhivați mai întâi fișierul.

  2. Faceți clic pe Instalare font în partea de jos a ferestrei de previzualizare a fontului, care ar trebui să deschidă fișierul Font Book.

  3. Dacă utilizați versiunea 2011 a Office pentru Mac, atunci trebuie să trageți și să fixați fișierul font în Compatibil cu Windows Office , care poate fi găsită în bara laterală stângă a Font Book.

    Aplicația Font Book gestionează fonturile pentru Mac.

  4. După repornirea computerului Mac, fontul ar trebui să fie disponibil în Word și în majoritatea celorlalte aplicații, inclusiv PowerPoint și Excel.

Fonturile se vor afișa corect în Word numai dacă sunt instalate pe dispozitivul utilizatorului. Textul formatat cu fonturi neacceptate va apărea de obicei într-un font implicit, cum ar fi Times New Roman. Dacă intenționați să partajați fișierele Word cu alții, poate fi necesar să încorporați unele fonturi. Puteți încorpora fonturi numai în versiunile Windows ale Word, iar fontul specific trebuie să permită încorporarea. Verificați lista de fonturi Microsoft acceptate de fiecare versiune de MS Office pentru a determina ce fonturi ar putea fi nevoie să le încorporați.


Cum se adaugă fonturi în Word Online

Dacă utilizați aplicația Microsoft Word Online ca parte a Microsoft 365, puteți utiliza orice font instalat pe sistemul dvs. Tastați doar numele fișierului de font minus extensia în Opțiuni Font cutie.

Deschideți Office 365 în browserul dvs. web și introduceți numele fontului în caseta de opțiuni pentru font.

Când salvați documentul, numele fontului va apărea în caseta de opțiuni a fontului și se va afișa corect pentru orice utilizator care are respectivul font instalat pe dispozitiv. Din păcate, Word Online nu vă permite să încorporați fonturi.


Dacă adaug fonturi în Word, se transferă în Excel sau PowerPoint?

Da. După ce adăugați un font la sistemul dvs. de operare și vă asigurați că este compatibil cu Word, atunci ar trebui să îl puteți folosi în orice aplicație MS Office, inclusiv Microsoft Excel și PowerPoint.

Cum se adaugă fonturi în Microsoft Word pentru Android

Din păcate, adăugarea de fonturi la cea mai nouă versiune de MS Word pentru Android este mult mai dificilă decât înainte. Înainte de a începe, veți avea nevoie de acces root la dispozitivul dvs. Lifewire are un ghid detaliat care explică modul de rootare a oricărui dispozitiv Android.

Înrădăcinarea dispozitivului dvs. poate anula garanția și poate cauza defecțiuni hardware. Înainte de a încerca înrădăcinarea, faceți o copie de siguranță a datelor importante folosind o aplicație precum Helium.

  1. Cu dispozitivul dvs. Android înrădăcinat, descărcați FX File Explorer și instalați programul de completare root.

  2. Deschis FX File Explorer și localizați fișierul fontului.

  3. Selectați fișierul de font ținând degetul pe el timp de câteva secunde, apoi atingeți Copiați în colțul din dreapta sus al ecranului. Dacă aveți succes, veți vedea o pictogramă nouă în colțul din dreapta sus, pe care scrie „1 copiat”.

    Utilizați aplicația FX File Explorer pentru a localiza fontul și a-l copia.

  4. Acum, închideți FX File Explorer, localizați aplicația MS Word și țineți degetul pe pictograma fișierului pentru a afișa un meniu. Dacă dispozitivul dvs. a fost înrădăcinat, ar trebui să vedeți un Explorează date opțiune în plus față de Deschis Dezinstalarea.

  5. Robinet Explorează date și găsiți directorul fontului navigând la Fişiere > Data > Fonturi.

  6. Lipiți fișierul fontului în directorul fontului atingând pictograma „1 copiat” din partea dreaptă sus a ecranului și selectând Pastă din meniul care apare.

  7. Fontul va apărea acum ca opțiune în MS Word.


Cum se adaugă fonturi în Microsoft Word pentru iOS

Pentru a adăuga un font unui iPhone sau iPad, veți avea nevoie de o aplicație de instalare a fontului, cum ar fi AnyFont, pe care o puteți descărca din App Store.

  1. Mutați fișierul de font dorit în iCloud.

  2. Din iCloud, atingeți fișierul fontului, apoi atingeți elipsa din colțul din dreapta sus al ecranului.

  3. Selectați Export din meniul care trece în jos pentru a face să apară meniul iOS.

  4. Din meniul iOS, atingeți Deschide în și selectați Importați cu AnyFont.

  5. Odată ce AnyFont se deschide, ar trebui să vă vedeți fișierul cu fonturi. Atingeți-l, apoi atingeți cel mare Aa pictogramă. Dacă fontul nu începe să se instaleze imediat, atingeți Instala pe următorul ecran care apare și urmați instrucțiunile.

Când reporniți MS Word, ar trebui să vedeți fontul listat în opțiunile de font.

Descărcați fonturi pentru Microsoft Word

Puteți instala orice fișier de font pe orice sistem de operare. Puteți găsi fonturi online la Creative Market, Dafont, FontSpace, MyFonts, FontShop și Awwwards. Unele fonturi sunt gratuite, în timp ce altele trebuie achiziționate. Când descărcați un font, acesta merge de obicei în folderul Descărcări al sistemului, cu excepția cazului în care specificați altfel.