Cum se dezactivează notificările pe Chrome în Windows 10

Deși utile în anumite cazuri, notificările Google Chrome pot împiedica adesea ceea ce faceți și pot deveni o caracteristică deranjantă a unui browser web altfel solid. Iată cum să dezactivați notificările pe Chrome în Windows 10.

Acest tutorial este destinat numai utilizatorilor care rulează sistemul de operare Windows 10.


Cum se dezactivează notificările Chrome

Dacă v-ați săturat să vedeți alerte care apar pe computerul dvs., urmați acești pași pentru a le dezactiva.

Toate notificările Chrome sunt ascunse automat atunci când navigați în modul incognito.

  1. Deschideți browserul Chrome.

  2. selectaţi Meniu, reprezentat de trei puncte aliniate vertical și situat în colțul din dreapta sus al ferestrei browserului.

  3. Când apare meniul derulant, selectați setările. Puteți introduce, de asemenea, următoarele în bara de adrese Chrome în loc să selectați acest element de meniu: chrome: // settings

  4. Interfața Setări Chrome este afișată într-o filă nouă. Derulați în jos și selectați Avansat.

  5. Derulați din nou în jos și selectați De confidențialitate și de securitate secțiune. Apoi selectați Setări site.

  6. Selectați Anunturi în secțiunea Permisiuni.

  7. În interfața Setări notificări Chrome, introduceți o adresă URL parțială sau completă în Caseta de căutare pentru a vedea dacă notificările pentru respectivul site sunt permise sau blocate. Aceste denumiri sunt stocate ori de câte ori selectați o anumită opțiune dintr-o notificare pop-up generată de respectivul site web.

  8. Chiar sub caseta Căutare, puteți selecta Întrebați înainte de a trimite comutare. Activată în mod implicit, această setare controlează dacă Chrome vă solicită sau nu permisiunea ori de câte ori un anumit site dorește să trimită notificări push către browserul dvs.

    Este recomandat să lăsați această setare așa cum este, așa că vi se solicită ori de câte ori un site web care nu se află în lista Permiteți sau Blocați încearcă să trimită o notificare push către Chrome.

  9. Secțiunea Blocare conține o listă de adrese web cărora nu li se permite să trimită notificări browserului dvs. Pentru a șterge un site din lista Blocare, selectați mai întâi Mai multe actiuni, găsit în extrema dreaptă a numelui său și reprezentat prin trei puncte aliniate vertical, apoi selectați Elimină.

    Când o intrare este eliminată din lista Blocare, vi se solicită din nou să permiteți sau să refuzați notificările push de pe acel site prin Chrome. Dacă doriți pur și simplu să permiteți notificările de pe acest site fără a vi se cere permisiunea de fiecare dată, selectați Permite.

  10. De asemenea, ați observat o a treia opțiune în meniul pop-out. Selectați Editați | × pentru a modifica adresa URL a site-ului individual. Selectați Economisești după ce ați făcut modificări.

  11. Lângă pictograma Mai multe acțiuni este o săgeată orientată spre dreapta, care afișează permisiunile individuale pentru site-ul în cauză atunci când este selectat. Selectați fiecare permisiune pe rând și selectați o opțiune pentru aceasta din meniul din dreapta.

    În plus față de setările de notificare de bază, puteți configura și o serie de alte opțiuni pentru fiecare site web, cum ar fi dacă pot sau nu să vă acceseze camera și microfonul sau dacă doriți să permiteți descărcări automate provenind din domeniul lor.

    Fiți foarte atenți atunci când modificați permisiunile individuale ale site-ului, în special cele care implică accesul la metodele dvs. de plată sau posibilitatea de a executa cod Flash sau JavaScript. Dacă doriți să utilizați permisiunile implicite, care sunt de obicei cele mai sigure, pur și simplu selectați Resetați permisiunile.

  12. Revenind la ecranul principal de setări pentru notificări, există și o secțiune etichetată Permite. Orice site web listat sub antetul Permite este configurat pentru a trimite notificări push către Chrome fără a fi nevoie să vă solicitați permisiunea în prealabil. La fel ca secțiunea Blocare, puteți alege să editați sau să eliminați oricare dintre aceste intrări sau să le adăugați la secțiunea Blocare. De asemenea, puteți modifica alte permisiuni pentru fiecare site selectând săgeata orientată spre dreapta, așa cum este descris în pasul anterior.

    Adresele URL sunt adăugate atât la secțiunile Blocare, cât și la Permiteți atunci când alegeți opțiunea corespunzătoare într-o notificare push individuală. Cu toate acestea, puteți selecta Adăuga în colțul din dreapta sus al fiecărei secțiuni pentru a include proactiv site-uri în ambele liste.