Ce este un fișier PAGES?

Un fișier cu extensia de fișier PAGES este un fișier Pages Document creat de programul de procesare de text Apple Pages. Ar putea fi un document text simplu sau mai complex și să includă mai multe pagini cu imagini, tabele, diagrame sau multe altele.

Fișierele PAGES sunt de fapt doar fișiere ZIP care includ nu numai informațiile despre document necesare pentru Pages, ci și un fișier JPG și un fișier PDF opțional care poate fi utilizat pentru previzualizarea documentului. Fișierul JPG poate previzualiza prima pagină numai în timp ce PDF-ul poate fi utilizat pentru a vedea întregul document.


Cum se deschide un fișier PAGES

Procesorul de text Apple, Pages, este utilizat în mod normal pentru a deschide fișiere PAGES și funcționează numai pe computerele MacOS. Aceeași aplicație este disponibilă pentru dispozitivele iOS.

Aveți mare grijă atunci când deschideți formate de fișiere executabile primite prin e-mail sau descărcate de pe site-uri web cu care nu sunteți familiarizați. Evitați întotdeauna să deschideți fișiere executabile din surse cu care nu sunteți familiarizați. Din fericire, fișierele PAGES nu sunt de obicei o problemă.

Cu toate acestea, o modalitate rapidă de a vizualiza fișiere PAGES în Windows sau în alt sistem de operare este să le încărcați pe Google Drive. Vedeți cum puteți converti fișierul PAGES de mai jos dacă trebuie să deschideți documentul într-un alt program sau dacă nu aveți pagini instalate.

O altă metodă este de a extrage documentele de previzualizare din fișierele PAGES, care se poate face cu orice instrument de extragere a fișierelor care acceptă formatul ZIP (care este majoritatea). Preferatele noastre sunt 7-Zip și PeaZip.

Dacă descărcați fișierul PAGES online sau printr-un atașament de e-mail, înainte de al salva, modificați Salvați ca tip opțiunea pentru Toate filele și apoi nume pus .zip la sfarsit. Dacă faceți acest lucru, fișierul va apărea ca fișier ZIP, astfel încât să puteți face dublu clic pe el fără a avea nevoie de un instrument de dezarhivare a fișierelor terță parte.

După ce ați extras fișierele din arhivă, accesați fișierul O privire rapida folder și deschideți Miniatură.jpg pentru a vedea o previzualizare a primei pagini a documentului. Dacă există un Preview.pdf fișier acolo, puteți previzualiza întregul document PAGES.

Nu există întotdeauna un fișier PDF încorporat într-un fișier PAGES, deoarece creatorul trebuie să aleagă să facă fișierul PAGES într-un mod care acceptă adăugarea acelui PDF acolo (se numește crearea acestuia cu „informații suplimentare de previzualizare” incluse).


Cum se convertește un fișier PAGES

Puteți converti fișierul PAGES online folosind Zamzar. Încărcați fișierul acolo și vi se va oferi opțiunea de a converti fișierul PAGES în PDF, DOC, DOCX, EPUB, PAGES09 sau TXT.

Paginile pot converti și fișierul PAGES în formate Word, PDF, text simplu, RTF, EPUB, PAGES09 și ZIP.

Mai multe informații despre fișierele PAGES

Când un fișier PAGES este salvat în iCloud prin intermediul programului Pages, extensia de fișier se schimbă în .PAGES-TEF. Acestea sunt numite în mod oficial fișiere de documente Pages iCloud.

O altă extensie de fișier similară este PAGES.ZIP, dar aparțin versiunilor de pagini lansate între 2005 și 2007, care sunt versiunile 1.0, 2.0 și 3.0.

Fișierele PAGES09 sunt produse de versiunile paginilor 4.0, 4.1, 4.2 și 4.3, care au fost lansate între 2009 și 2012.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți dacă nu vă puteți deschide fișierul PAGES este să luați notă de sistemul de operare pe care îl utilizați. Dacă sunteți pe Windows, probabil că nu aveți instalat un program care să poată deschide fișierul PAGES, astfel încât să faceți dublu clic pe acesta probabil nu vă va duce departe.

Amintiți-vă, de asemenea, că, chiar dacă intenționați să deschideți fișierul ca fișier ZIP, trebuie fie să redenumiți secțiunea .PAGES din numele fișierului în .ZIP, fie să deschideți fișierul PAGES direct cu un instrument precum 7-Zip.

Altceva de luat în considerare este că unele extensii de fișiere arată foarte asemănătoare, dar asta nu înseamnă neapărat că formatele sunt aceleași sau că se pot deschide cu aceleași programe software. De exemplu, deși extensiile lor de fișiere sunt aproape identice, fișierele PAGES nu sunt deloc legate de fișierele PAGE (fără un „S”), care sunt fișiere HybridJava Web Page.

Windows folosește un fișier numit pagefile.sys pentru a ajuta cu RAM, dar nici el nu are nicio legătură cu fișierele PAGES.