Cum se deschide un port pe un firewall Windows sau Mac

Ce să știți

  • In Paravanul de protecție Windows Defender, Selectați Permiteți o aplicație sau o caracteristică prin WD Firewall > Setări avansate > Reguli de intrare > Port.
  • Urmați pașii de acolo, în funcție de nevoile dvs.
  • Înainte de a începe, asigurați-vă că traficul rulează prin router.

Acest articol explică cum să deschideți un port de rețea pe Windows sau Mac și de ce este uneori necesar acest lucru. De asemenea, se adresează ce trebuie făcut cu routerele.


Cum se deschide un port de rețea în Windows

Când instalați anumite programe pe Windows, expertul de instalare poate configura automat orice reguli firewall necesare pentru dvs. Dar dacă instalați ceva și constatați că aveți probleme cu utilizarea acestuia, urmați pașii următori:

  1. Loveste ferestre din tasta, tastați „firewall”, apoi selectați Paravanul de protecție Windows Defender.

  2. Fereastra care apare vă va permite să selectați o anumită aplicație selectând Permiteți o aplicație sau o caracteristică prin Paravanul de protecție Windows Defender. Utilizând acest instrument puteți selecta pur și simplu o aplicație instalată și deschide-o în orice rețele pe care le-ați configurat.

  3. Dar, presupunând că doriți să deschideți un port direct, selectați Setări avansate din meniul din stânga.

  4. Când deschideți un port, cel mai probabil veți dori să acceptați conexiunile primite (din nou, sistemul dvs. de operare ar trebui să permită toate conexiunile de ieșire, cu excepția celor mai neobișnuite). Selectează Reguli de intrare element din panoul din stânga și apoi faceți clic pe Noua regulă din panoul din dreapta.

  5. În primul ecran al Noul expert pentru reguli de intrare, Selectați Port opțiune pentru a deschide un anumit port sau un set de porturi, apoi faceți clic pe Următor →.

  6. La pasul următor, selectați dacă doriți să deschideți un TCP or UDP port, în funcție de cerințele aplicației dvs.

  7. Apoi alegeți să deschideți Toate porturile locale (acest lucru este foarte riscant!) cu această regulă sau a Port local specific sau gama. Clic Următor →.

  8. Regulile firewall vă permit să permiteți sau să blocați în mod explicit conexiunile. În acest caz, dorim să „deschidem” portul, astfel încât să puteți selecta una dintre primele două opțiuni aici. Primul (Permiteți conexiunea) este mai probabil să reușească, cu excepția cazului în care știți sigur că serviciul dvs. utilizează autentificarea IPSec. Clic Următor → cand esti gata.

  9. De asemenea, puteți limita regula doar la anumite rețele, cum ar fi o companie (domeniu) sau rețeaua de domiciliu (Privat), pe lângă internetul în general (numit Public în acest dialog). Selectați oricare dintre acestea are sens pentru aplicația dvs.; dacă nu sunteți sigur, selectați-le pe toate. Clic Următor →.

  10. În cele din urmă, dați regulii un nume și opțional o descriere. Apoi apasa finalizarea pentru a vă crea regula.


Cum se deschide un port pe un Mac

Deschiderea unui port pe macOS este în general mai simplă, dar în unele privințe mai dificilă decât pe Windows. În primul rând, în mod implicit, paravanul de protecție macOS este dezactivat, așa că nu trebuie să folosiți acești pași, deoarece Mac-ul dvs. ar trebui să accepte orice încercare de conectare.

Dar dacă ați activat paravanul de protecție (veți ști pentru că Preferințe sistem> Securitate și confidențialitate> Firewall se afișează ecranul Firewall: Activat), va trebui să faceți o mică adăugare la fișierul de configurare al paravanului de protecție pentru a vă deschide portul specific.

După ce ați verificat dacă firewall-ul este activat, urmați acești pași:

  1. Deschideți Terminal app.

  2. Introduceți următoarele la prompt pentru a opri paravanul de protecție pf (filtru de pachete) dacă este activ:

    sudo pfctl -d

  3. Apoi, utilizați editorul de text nano pentru a deschide fișierul de configurare pentru pf:

    sudo nano /etc/pf.conf

  4. Editorul va afișa conținutul configurării implicite, care conține câteva lucruri importante. Puteți adăuga regula dvs. personalizată, dar asigurați-vă că faceți acest lucru de mai jos orice configurații existente.

  5. Dacă doriți să deschideți portul 12044, de exemplu, introduceți următoarele în partea de jos a fișierului. Pentru a descompune acest lucru, permiteți (trece) primite (in) TCP (inet proto tcp) trafic din Orice mașină la Orice altă mașină (deși în acest context înseamnă doar mașina dvs.) pe portul 12044 cu nici un stat inspecție.

    trece în inet proto tcp de la orice la orice port 12044 fără stare

  6. Anunturi Ctrl-x a iesi nano, și apăsați Y Introduce la ieșire pentru a confirma că doriți să salvați fișierul cu același nume.

  7. Treceți la următoarele la prompt pentru a reîncărca configurația firewall-ului din fișierul pe care tocmai l-ați editat:

    sudo pfctl -f /etc/pf.conf

  8. În cele din urmă, introduceți următoarele la terminal pentru a reporni firewall-ul:

    sudo pfctl -E


De ce trebuie să deschizi un port?

Aplicațiile cloud și de rețea care rulează pe computerul dvs. sunt proiectate pentru a comunica printr-un anumit port de rețea (sau un set de porturi). Și echipamentul de la celălalt capăt al acelei conexiuni va trimite și primi datele dvs. și prin porturile prescrise.

Însă problema este că majoritatea sistemelor de operare și, în special, a sistemelor de operare „de consum”, pot fi configurate pentru a refuza o parte sau toate comunicațiile de rețea primite. Așadar, este posibil să întâlniți o situație în care aplicația dvs. trimite ceva către un serviciu cloud, iar serviciul trimite ceva înapoi, dar firewall-ul încorporat în routerul sau sistemul dvs. de operare blochează aceste date. În acest caz, ar trebui să deschideți portul de rețea și să lăsați traficul să ajungă la aplicația dvs.


Deschiderea unui port pe router

Înainte de a vă adresa computerului sau Mac-ului dvs., ar trebui să vă asigurați că traficul poate trece prin routerul rețelei. În acest caz, nu deschideți doar un port, ci îi spuneți și routerului unde să trimită aceste date în rețeaua locală. Pentru a face acest lucru, trebuie să configurați redirecționarea porturilor. Dar, indiferent dacă aveți nevoie de un port înainte sau nu, primul pas este să deschideți portul (porturile) corespunzător de pe PC sau Mac (de mai sus).