Cum se pornește restaurarea sistemului de la linia de comandă

Restaurarea sistemului este un utilitar excelent pentru a ajuta la „revenirea” Windows la o stare anterioară, anulând orice schimbări de sistem care ar fi putut cauza o problemă.

Uneori, totuși, o problemă este atât de gravă încât computerul nu va porni normal, ceea ce înseamnă că nu puteți rula Restaurarea sistemului din interiorul Windows. Din moment ce Restaurarea sistemului este un instrument atât de grozav de utilizat pentru a remedia problemele la fel, se pare că sunteți într-un pic de captură.

Din fericire, chiar dacă tot ce puteți face este să porniți în modul sigur și să accesați linia de comandă, puteți porni utilitarul Restaurare sistem executând o comandă simplă. Chiar dacă căutați doar o modalitate rapidă de a porni Restaurarea sistemului din caseta de dialog Executare, aceste cunoștințe ar putea fi utile.

Comanda Restabilire sistem este aceeași în toate versiunile moderne de Windows, deci aceste instrucțiuni simple se aplică în mod egal Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.


Cum se pornește restaurarea sistemului de la linia de comandă

Vă va dura mai puțin de un minut să executați comanda Restabilire sistem și, în total, probabil mai puțin de 30 de minute pentru a finaliza întregul proces.

  1. Deschideți linia de comandă, dacă nu este deja deschisă.

    După cum ați citit mai sus, sunteți mai mult decât binevenit să utilizați un alt instrument de linie de comandă, cum ar fi caseta Run, pentru a executa comanda Restaurare sistem. În Windows 10 și Windows 8, deschideți Alerga din meniul Start sau din meniul Power User. În Windows 7 și Windows Vista, selectați butonul Start. În Windows XP și versiunile anterioare, alegeți Alerga din meniul Start.

  2. Tastați următoarea comandă în caseta de text sau fereastra de comandă:

    rs

    ... și apoi apăsați Introduce sau alegeți OK , în funcție de unde ați executat comanda Restaurare sistem.

    Cel puțin în unele versiuni de Windows, nu este nevoie să adăugați sufixul .EXE la sfârșitul comenzii.

  3. Expertul de Restaurare sistem se va deschide imediat. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza Restaurarea sistemului.

Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați tutorialul nostru despre cum să utilizați Restaurarea sistemului în Windows pentru o prezentare completă. Primele părți ale acestor pași, în care vă explicăm cum să deschideți Restaurarea sistemului, nu se vor aplica pentru dvs., deoarece acesta rulează deja, dar restul ar trebui să fie identice.


Aveți grijă la fișierele false rstrui.exe

După cum am menționat deja, instrumentul de restaurare a sistemului se numește rstrui.exe. Acest instrument este inclus cu o instalare Windows și se află în acest folder:

C: Windows System32 rstrui.exe

Dacă găsiți un alt fișier pe computer care se numește rstrui.exe, este mai mult ca sigur un program rău intenționat care încearcă să vă păcălească să creadă că este utilitarul de restaurare a sistemului furnizat de Windows. Un astfel de scenariu poate avea loc dacă computerul are un virus.

Nu utilizați niciun program care pretinde că este Restaurare sistem. Chiar dacă pare a fi adevăratul lucru, probabil că va cere să plătiți pentru a vă restabili fișierele sau să vă solicite o ofertă pentru a cumpăra altceva pentru a deschide chiar programul.

Dacă săpați în jurul folderelor de pe computer pentru a găsi programul Restaurare sistem (ceea ce nu ar trebui să faceți) și veți vedea mai mult de un fișier rstrui.exe, utilizați întotdeauna cel din locația System32 menționată mai sus .

De asemenea, luați notă de numele fișierului. Programele false de restaurare a sistemului ar putea folosi greșeli de ortografie ușoare pentru a vă face să credeți că sunt adevăratul lucru. Un exemplu ar fi înlocuirea literei i cu un litere mici, cum ar fi rstrul.exe sau adăugarea / eliminarea unei litere (de exemplu, restrui.exe sau rstri.exe).

Deoarece nu ar trebui să existe fișiere aleatoare denumite rstrui.exe care se prefigurează ca utilitar de restaurare a sistemului, ar fi, de asemenea, înțelept să vă asigurați că software-ul antivirus este actualizat. De asemenea, consultați aceste scanere gratuite de viruși la cerere dacă căutați o modalitate rapidă de a rula o scanare.

Din nou, nu ar trebui să fiți cu adevărat în vârf în folderele în căutarea utilitarului Restaurare sistem, deoarece îl puteți deschide normal și rapid prin comanda rstrui.exe, Panoul de control sau meniul Start, în funcție de versiunea dvs. de Windows.