10 sfaturi dacă Skype nu se poate conecta sau nu funcționează corect

Dacă nu puteți face Skype să funcționeze, există o serie de pași de depanare pe care îi puteți urma pentru a vedea care este problema și pentru a repara lucrurile.

Poate că există o problemă cu microfonul sau o problemă cu setările audio și nu puteți auzi cealaltă persoană sau nu vă pot auzi. Sau poate nu vă puteți conecta la Skype pentru că v-ați uitat parola. Totuși, un alt motiv ar putea fi că difuzoarele externe sau microfonul nu mai funcționează și trebuie să obțineți hardware nou. Poate că Skype nu se va conecta.

Lifewire 

Indiferent de problemă, există cu adevărat doar o mână de lucruri care merită încercate, pe care le-am prezentat mai jos.

Chiar dacă ați urmat deja câțiva pași, faceți-i din nou în ordinea în care îi vedeți aici. Vă vom începe mai întâi cu cele mai ușoare și mai probabile soluții.

Dacă aveți probleme la efectuarea apelurilor video HD cu Skype, există o serie de alți factori care intră în depanarea motivului.

  1. Resetați-vă parola dacă nu vă puteți conecta la Skype. Accesați Microsoft Recuperați-vă contul pentru a parcurge resetarea parolei Skype.

    Introduceți adresa de e-mail pe care ați folosit-o când v-ați înscris pentru prima dată la Skype și apoi urmați instrucțiunile de acolo pentru a afla cum să obțineți o nouă parolă și să vă conectați din nou pentru a începe să efectuați din nou apeluri video și audio.

    Dacă aveți nevoie de un cont Skype nou, puteți crea unul prin pagina Creați un cont.

  2. Vedeți și dacă alții au probleme cu Skype. Nu puteți face multe lucruri pentru a remedia Skype dacă problema dvs. nu este rezolvată. Uneori lucrurile merg prost la sfârșitul Skype și singurul lucru pe care îl puteți face este să îl așteptați.

    Cel mai bun mod de a verifica dacă Skype nu funcționează sau dacă întâmpină anumite probleme cu serviciul său de mesagerie este să verificați Starea Skype / Heartbeat. Dacă există o problemă cu Skype, aceasta va afecta toate platformele, fie că este pe web, dispozitivul mobil, laptopul, Xbox etc.

    Altceva pe care îl puteți face pentru a depana o problemă Skype este să verificați Down Detector pentru a vedea dacă alți utilizatori Skype raportează că Skype nu funcționează sau au vreo altă problemă de conexiune.

    Dacă oricare dintre site-uri web prezintă o problemă, cel mai probabil înseamnă că nu sunteți singurul care nu poate utiliza Skype. Așteptați aproximativ o oră și încercați din nou.

  3. Asigurați-vă că nu este o problemă de rețea. Skype nu va funcționa dacă nu aveți o conexiune la rețea. Acest lucru este adevărat dacă utilizați Skype de pe orice dispozitiv, fie el de pe web, telefon, computer etc.

    Dacă nu puteți deschide site-urile web de la Pasul 1 sau nimic altceva nu funcționează, atunci întreaga dvs. rețea probabil nu funcționează. Încercați să reporniți routerul sau urmați pașii noștri de depanare pentru probleme Wi-Fi.

    Dacă alte site-uri web funcționează normal, motivul pentru care Skype nu poate efectua apeluri sau motivul pentru care întâmpină apeluri renunțate ar putea fi legat de utilizarea lățimii de bandă.

    Dacă există mai multe alte persoane în rețeaua dvs. care utilizează internetul în același timp, întrerupeți sau opriți activitatea pe aceste dispozitive și apoi vedeți dacă Skype începe să funcționeze din nou.

  4. Verificați setările și permisiunile audio Skype. Dacă nu puteți auzi ceilalți apelanți când sunteți în Skype, verificați dacă alte surse de sunet, cum ar fi un videoclip YouTube, funcționează așa cum vă așteptați. Deschideți orice videoclip acolo pentru a vedea dacă îl puteți auzi.

    Dacă există o eroare de redare în Skype în mod specific (și nu pe YouTube etc.) și nu puteți auzi cealaltă persoană cu care sunteți Skyping sau nu vă pot auzi, trebuie să verificați dacă Skype are acces la difuzoare și microfon.

    Skype pentru computere

    Dacă utilizați Skype pe un computer, deschideți Skype și atingeți Alt pentru a putea vedea meniul principal. Apoi, du-te la unelte > Setări audio și video.

    1. Cu acea setare deschisă, observați zona de volum sub Microfon. În timp ce vorbiți, ar trebui să vedeți bara luminându-se așa cum se vede în această imagine.
    2. Dacă microfonul nu funcționează cu Skype, selectați meniul de lângă Microfon și vedeți dacă există alte opțiuni; s-ar putea să aveți microfonul greșit selectat.
    3. Dacă nu există altele din care să alegeți, asigurați-vă că microfonul este conectat, este pornit (dacă are un comutator de alimentare) și are baterii (dacă este wireless). În cele din urmă, deconectați microfonul și apoi reconectați-l.
    4. Pentru a verifica sunetul în Skype pentru a vă asigura că utilizează difuzoarele potrivite, selectați Testează sunetul în temeiul Difuzoare opțiune. Ar trebui să auziți sunet în căști sau difuzoare.
    5. Dacă nu auziți nimic atunci când redați sunetul de probă, asigurați-vă că difuzoarele sau căștile sunt rotite până la capăt (unele căști au butoane de volum fizice) și că setările de pe ecran sunt la 10.
    6. Dacă volumul este bun, verificați din nou meniul de lângă Difuzoare și vedeți dacă există o altă opțiune din care să alegeți, apoi încercați din nou sunetul de probă

    Skype pentru dispozitive mobile

    Dacă utilizați Skype pe o tabletă sau telefon, difuzoarele și microfonul sunt încorporate pe dispozitiv și nu pot fi reglate manual.

    Cu toate acestea, există încă permisiuni adecvate pe care Skype le necesită pentru a vă utiliza microfonul și, dacă nu le are, nu va lăsa pe nimeni să audă ce spuneți prin intermediul acestuia.

    Pe dispozitivele iOS, cum ar fi iPhone, iPad și iPod touch:

    1. Intrați în setările app.
    2. Derulați până la Skypeși atingeți-l.
    3. Asigurați-vă că Microfon opțiunea este activată (bula este verde), astfel încât Skype să poată accesa microfonul dispozitivului. Atingeți butonul din dreapta dacă nu este deja verde.

    Dispozitivele Android pot oferi Skype acces la microfon astfel:

    1. Deschis setările și apoi aplicaţii.
    2. Găsiți și deschideți Skype și apoi Permisiuni.
    3. Selectați Permite.
  5. Verificați setările și permisiunile video Skype. Problemele legate de modul în care Skype accesează camera poate fi motivul pentru care persoana cu care Skyping nu vă poate vedea videoclipul.

    Skype pentru computere

    Dacă videoclipul Skype nu funcționează pe computerul dvs., deschideți setările video Skype prin unelte > Setări audio și video element de meniu (apăsați tasta Alt tasta dacă nu vedeți meniul).

    Ar trebui să vedeți o imagine în acea casetă dacă camera dvs. web este configurată corect. Dacă nu vedeți videoclipuri live în fața camerei, luați notă de aceste sfaturi:

    • Încercați să deconectați și apoi să atașați din nou camera web, dacă este una externă.
    • Asigurați-vă că nu există nimic care să blocheze fizic camera.
    • Utilizați meniul din dreapta Camera din setări pentru a alege o altă cameră dacă aveți mai multe.

    Skype pentru dispozitive mobile

    Dacă videoclipul Skype nu funcționează pe iPad, iPhone sau alte dispozitive iOS:

    1. Intrați în setările aplicație și găsiți Skype din listă.
    2. Porniți Camera accesați dacă nu este deja.

    Dacă sunteți pe un dispozitiv Android:

    1. Lansarea setările aplicație și apoi găsiți aplicaţii.
    2. Deschideți Skype și apoi alegeți Permisiuni din acea listă.
    3. activaţi Camera opțiune.

    Dacă dispozitivul încă nu vă permite să utilizați videoclipuri în Skype, amintiți-vă că este foarte ușor să comutați între camera frontală și cea din spate. Dacă telefonul este așezat pe o masă sau îl țineți într-un anumit mod, acesta poate bloca complet videoclipul și poate face să pară că camera nu funcționează.

    • Încercați să atingeți butonul mic de comutare a camerei în timpul apelului pentru a comuta între camera frontală și cea orientată spre spate.
    • Dacă nu sunteți în acest moment, puteți utiliza Camera opțiune pentru a testa videoclipul de pe dispozitiv.
  6. Efectuați un apel de test în Skype. Acum că v-ați asigurat că hardware-ul este pornit și activat în Skype, este timpul să efectuați un apel audio de testare.

    Apelul de testare va verifica dacă puteți auzi prin difuzoare, precum și vorbi prin microfon. Veți auzi că serviciul de testare vă vorbește și vi se va oferi apoi posibilitatea de a înregistra un mesaj care vă poate fi redat.

    Dacă nu puteți auzi vocea în timpul testului de sunet sau dacă înregistrarea dvs. nu este redată la dvs. și vi se spune că există o problemă cu dispozitivul de înregistrare audio, repetați pașii de mai sus pentru a vă asigura că hardware-ul funcționează corect și configurați corect. 

    În caz contrar, continuați cu Pasul 7 de mai jos pentru alte opțiuni.

    De asemenea, puteți utiliza contactul Echo / Sound Test Service pentru a efectua un apel video de testare, dar tot ce face este să vă arate propriul videoclip în timpul apelului audio. Acesta este un alt mod de a testa apelurile video Skype.

  7. Reinstalați Skype. Dacă după ce ați încercat pașii de depanare de mai sus, tot nu puteți face Skype să funcționeze și cu siguranță nu este o problemă cu serviciul Skype (Pasul 2), încercați să eliminați aplicația sau programul și apoi reinstalați-l.

    Cum se reinstalează corect software-ul în Windows

    Când eliminați Skype și apoi instalați cea mai recentă versiune, resetați practic programul și toate conexiunile sale cu camera și microfonul dvs., care ar trebui să rezolve orice probleme. Cu toate acestea, este posibil să trebuiască să urmați din nou pașii descriși mai sus pentru a vă asigura că noile conexiuni sunt configurate corect.

    Ar trebui să luați cu siguranță cea mai nouă copie a Skype dacă puteți utiliza Skype în mod normal prin versiunea web, dar nu și versiunea desktop. Dacă camera web și microfonul funcționează bine prin browserul dvs. web, atunci există o problemă cu versiunea offline care trebuie rezolvată printr-o reinstalare.

    Descărcați Skype

  8. Actualizați driverele de dispozitiv. Dacă Skype încă nu vă permite să efectuați apeluri sau să primiți videoclipuri și utilizați Skype pe Windows, ar trebui să luați în considerare verificarea driverului de dispozitiv pentru camera web și placa de sunet.

    Dacă este ceva în neregulă cu oricare dintre ele, atunci camera și / sau sunetul nu vor funcționa nicăieri, inclusiv cu Skype și poate fi necesar să vă actualizați driverele.

  9. Verificați funcționarea microfonului. Dacă microfonul dvs. nu funcționează în cele din urmă, încercați să-l testați cu testul microfon online. Dacă nici nu vă permite să vorbiți prin el acolo, atunci probabil că microfonul dvs. nu mai funcționează.

    Înlocuirea microfonului ar fi o idee bună în acest moment, presupunând că este un microfon extern. Dacă nu, puteți adăuga oricând unul.

    Cele mai bune 8 microfoane pentru streaming

  10. Verificați sunetul sistemului. Dacă nu puteți auzi sunet nicăieri altundeva pe internet, difuzoarele sunt conectate (dacă sunt externe), iar driverele plăcii de sunet sunt actualizate, apoi vedeți dacă sistemul de operare blochează sunetul.

    Puteți face acest lucru în Windows alegând pictograma de volum mic de lângă ceas; măriți volumul cât mai tare pentru testare, apoi încercați din nou să folosiți Skype.

    Dacă sunteți pe un dispozitiv mobil, deschideți aplicația Skype și apoi utilizați butoanele de volum din lateral pentru a vă asigura că telefonul sau tableta sunt aprinse.

Dacă ați urmărit totul de pe această pagină pentru a constata că apelul de testare funcționează foarte bine și puteți vedea propriul videoclip, atunci este posibil ca orice problemă Skype să rămână la voi. Puneți-i și pe cealaltă persoană să urmeze acești pași, deoarece acum este cel mai probabil o problemă de partea lor.