Cum se configurează Time Machine cu mai multe unități

Time Machine este un sistem de backup ușor de utilizat pentru macOS care ajută la prevenirea pierderii de date. Odată cu introducerea OS X Mountain Lion (10.8), Apple a actualizat Time Machine pentru a funcționa mai ușor cu mai multe unități de rezervă. Actualizarea a oferit o soluție de backup mai robustă, permițându-vă să alocați cu ușurință mai multe unități ca destinații de rezervă.


Avantajele mai multor unități cu mașină de timp

Principalul avantaj al deținerii mai multor unități Time Machine este că de multe ori nu este suficientă o copie de rezervă. Copiile de rezervă redundante vă asigură că, în cazul în care ceva nu merge bine cu o copie de rezervă, aveți o a doua sau a treia copie de rezervă din care să vă recuperați datele. Este o măsură sigură.

Nu este neobișnuit ca organizațiile profesionale să aibă sisteme de backup care creează două backup-uri locale utilizate în rotație. Primul poate fi pentru zile par; al doilea pentru zilele impare. Ideea este simplă: dacă un backup nu funcționează din anumite motive, atunci al doilea backup este cu doar o zi mai vechi. Cel mai mult ai pierde este o zi de muncă. Multe companii mențin, de asemenea, o copie de rezervă în afara site-ului. În caz de incendiu, inundație sau alt dezastru, compania nu își va pierde toate datele. Ideea copiilor de rezervă în afara site-ului precede mult timp sistemele de stocare în cloud.

Capacitatea Time Machine de a lucra cu mai multe unități de rezervă vă oferă o mare flexibilitate în construirea unei soluții de backup personalizate pentru a vă satisface nevoile.


Cum să construiți un sistem robust de backup al mașinii de timp

Acest ghid vă va conduce prin procesul de creare a unui sistem de backup cu trei unități. Două unități vor fi utilizate pentru a atinge un nivel de bază de redundanță a copiei de rezervă, în timp ce a treia va fi utilizată pentru stocarea în afara site-ului.

Am ales acest exemplu, deoarece vă va arăta cum să utilizați noul suport al Time Machine pentru mai multe unități și capacitatea sa de a funcționa perfect cu unități care sunt prezente doar temporar, cum ar fi unitățile de rezervă externe.


Ce vei avea nevoie

  • Un Mac: Computerul ar trebui să ruleze OS X Mountain Lion sau o versiune ulterioară.
  • Trei unități: Fiecare unitate trebuie să fie suficient de mare pentru a stoca datele pe care le aveți pe computerul dvs. Mac și apoi unele. Cu cât este disponibil mai mult spațiu pe unitățile de rezervă, cu atât mai multe date istorice pe care le pot deține.
  • O oră de timp: Acesta este cât timp va dura probabil pentru a configura sistemul de backup Time Machine, plus timpul pentru efectuarea primului set de copii de rezervă.

Dacă doriți doar să creați un sistem de rezervă cu două unități, puteți utiliza în continuare acest ghid. Doar modificați numărul de unități de la trei la două pe măsură ce lucrați prin instrucțiuni.

Acest ghid va funcționa pentru unitățile interne locale, unitățile externe, unitățile Time Capsule și unitățile de rețea acceptate de Time Machine.


Mașina timpului cu mai multe unități: o prezentare generală

Începând cu Mountain Lion, Time Machine include suport direct pentru mai multe unități de rezervă. Vom folosi această nouă capacitate pentru a construi un sistem de bază de rezervă multi-unitate. Pentru a înțelege cum va funcționa sistemul de backup, trebuie să examinăm modul în care Time Machine se ocupă de mai multe unități.

Modul în care Time Machine utilizează mai multe unități de backup

Când sunt disponibile mai multe unități de rezervă, Time Machine folosește o schemă de rotație de bază. Mai întâi, verifică dacă există unități de rezervă conectate și montate pe computerul Mac. Apoi examinează fiecare unitate pentru a determina dacă există o copie de rezervă Time Machine și, dacă da, când a fost efectuată ultima copie de rezervă.

Cu aceste informații, Time Machine selectează unitatea de utilizat pentru următoarea copie de rezervă. Dacă există mai multe unități, dar nu există copii de rezervă pe oricare dintre ele, atunci Time Machine va selecta prima unitate care a fost atribuită ca unitate de rezervă Time Machine. Dacă una sau mai multe unități conțin o copie de rezervă Time Machine, Time Machine va alege întotdeauna unitatea cu cea mai veche copie de rezervă.

Deoarece Time Machine efectuează copii de rezervă la fiecare oră, va exista o diferență de o oră între fiecare unitate. Excepțiile de la această regulă de o oră apar atunci când desemnați pentru prima dată noi unități de rezervă Time Machine sau când adăugați o nouă unitate de rezervă Time Machine la mix. În ambele cazuri, prima copie de rezervă poate dura mult timp, forțând Time Machine să suspende copiile de rezervă pe alte unități atașate. În timp ce Time Machine acceptă mai multe unități, poate funcționa doar cu una câte una, utilizând metoda de rotație definită mai sus.


Lucrul cu unitățile atașate temporar la mașina timpului

Dacă doriți să adăugați o altă unitate de rezervă, astfel încât să puteți stoca o copie de rezervă într-o locație sigură, vă puteți întreba cum funcționează Time Machine cu unitățile care nu sunt întotdeauna prezente. Time Machine respectă aceeași regulă: actualizează unitatea care are cea mai veche copie de rezervă.

Dacă atașați o unitate externă la computerul Mac pe care o utilizați numai pentru backup-uri în afara site-ului, este posibil să conțină cea mai veche copie de rezervă. Pentru a actualiza unitatea off-site, conectați-o la Mac. Când apare pe desktopul Mac, selectați Înapoi în sus acum din pictograma Time Machine din bara de meniu. Time Machine va actualiza cea mai veche copie de rezervă, care probabil va fi cea de pe unitatea off-site.

Puteți confirma această acțiune în panoul de preferințe Time Machine (deschideți System Preferences și selectați Time Machine). Panoul de preferințe Time Machine ar trebui să afișeze fie copia de rezervă în curs de desfășurare, fie lista listei ultimei copii de rezervă, care ar trebui să fie acum câteva momente.

Unitățile conectate și deconectate de la Time Machine nu trebuie să treacă prin nimic special pentru a fi recunoscute ca unități de rezervă Time Machine. Asigurați-vă că acestea sunt montate pe desktopul computerului dvs. Mac înainte de a lansa o copie de rezervă Time Machine. Asigurați-vă că scoateți unitatea off-site de pe Mac înainte de a opri alimentarea sau de a o deconecta fizic. Pentru a scoate o unitate externă, faceți clic dreapta pe pictograma unității de pe desktop și selectați Scoateți [numele unității] din meniul pop-up.

Restaurarea copiilor de siguranță Time Machine

Restaurarea unei copii de rezervă Time Machine atunci când există mai multe copii de rezervă dintre care alegeți urmează o regulă simplă. Time Machine va afișa întotdeauna fișierele de rezervă de pe unitate cu cea mai recentă copie de rezervă.

Desigur, pot exista momente când doriți să recuperați un fișier de pe o unitate care nu conține cea mai recentă copie de rezervă. Puteți face acest lucru folosind una dintre cele două metode. Cel mai simplu este să selectați unitatea pe care doriți să o afișați în browserul Time Machine. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma Time Machine din bara de meniu, apoi selectați Răsfoiți alte discuri de rezervă din meniul derulant. Selectați discul pe care doriți să îl răsfoiți; puteți accesa apoi datele de rezervă ale acelui disc în browserul Time Machine.

A doua metodă necesită demontarea tuturor discurilor de rezervă Time Machine, cu excepția celui pe care doriți să îl răsfoiți. Această metodă este menționată ca o soluție temporară la o eroare în Mountain Lion care, cel puțin în versiunile inițiale, împiedică funcționarea metodei Răsfoiți alte discuri de rezervă. Pentru a demonta un disc, faceți clic dreapta pe pictograma discului de pe desktop și selectați Evacua din meniul pop-up.

Time Machine cu mai multe unități - Adăugarea mai multor unități de rezervă

Procesul descris mai jos va funcționa dacă nu ați configurat Time Machine înainte sau dacă aveți deja Time Machine rulând cu o singură unitate atașată. Nu este nevoie să eliminați niciunitatea existentă a Time Machine. Dacă întâmpinați erori, aruncați o privire la ghidul nostru de depanare a Time Machine,

Cum se adaugă unități la Time Machine

Dacă este prima dată când utilizați Time Machine, vă recomandăm să consultați următorul ghid: Time Machine - Copierea de rezervă a datelor dvs. nu a fost niciodată atât de ușoară. Vă va spune cum să configurați prima unitate de rezervă Time Machine.

  1. Asigurați-vă că unitățile pe care doriți să le utilizați cu Time Machine sunt montate pe desktop-ul Mac-ului și formatate ca unități MacOS Extended (Journaled). Puteți utiliza Utilitarul de disc, așa cum este prezentat în ghidul nostru Formatare hard disk folosind utilitarul de disc, pentru a vă asigura că unitatea este gata de utilizare.

  2. Când unitățile de rezervă sunt gata, lansați System Preferences făcând clic pe pictograma sa din Dock sau selectând-o din măr meniu.

  3. Selectați Time Machine.

  4. Selectați Opţiuni.

  5. Selectați Plus ( + ) pictogramă pentru a adăuga unitatea la lista de excluderi.

  6. Reveniți la meniul principal și faceți clic Selectați Disk.

  7. Din lista unităților disponibile, selectați a doua unitate pe care doriți să o utilizați pentru copii de rezervă, apoi selectați Utilizați discul.

  8. Veți fi întrebat dacă doriți să înlocuiți discul de rezervă curent cu cel pe care tocmai l-ați selectat. Selectați Utilizați ambele. Acest lucru vă va readuce la nivelul superior al panoului de preferințe Time Machine.

  9. Pentru a adăuga trei sau mai multe discuri, selectați Adăugați sau eliminați discul de rezervă. Este posibil să fie necesar să derulați lista unităților de rezervă atribuite Time Machine pentru a vedea opțiunea.

  10. Selectați unitatea pe care doriți să o adăugați, apoi selectați Utilizați discul.

  11. Repetați ultimii doi pași pentru fiecare unitate suplimentară pe care doriți să o adăugați la Time Machine.

  12. Odată ce ați terminat de atribuit unitățile către Time Machine, ar trebui să începeți backupul inițial. În timp ce vă aflați în panoul de preferințe Time Machine, asigurați-vă că există o bifă lângă Afișați mașina timpului în bara de meniu. Apoi puteți închide panoul de preferințe.

  13. selectaţi Time Machine din bara de meniu, apoi selectați Înapoi în sus acum din meniul drop-down.