Escrocherii eBay Motors: Ce sunt și protejează-te

Cumpărarea unei mașini este notoriu dificilă. Peste tot există capcane pe care trebuie să le navigați și nu este niciodată simplu să obțineți un răspuns clar dacă vehiculul pe care îl priviți va fi sau nu de încredere pe termen lung. Cumpărarea unei mașini online adaugă încă un strat de complexitate, iar acest lucru este un lucru pe care escrocii îl știu prea bine, căutând să profite de cumpărătorii neexperimentați și copleșiți.

Când doriți să achiziționați următorul vehicul pe eBay Motors, există pași simpli pe care îi puteți lua pentru a vă proteja de escroci și pentru a vă asigura că obțineți o afacere echitabilă.

 Lifewire / Theresa Chiechi


Ce sunt escrocheriile eBay Motors?

Escrocheriile eBay Motors pot lua câteva forme diferite, dar indiferent de modul în care sunt concepute, hoții caută un singur lucru: să-ți fure banii câștigați din greu.

Aceste escrocherii constau, de obicei, dintr-o reclamă falsă pentru o mașină făcută să pară atât de atractivă încât nu poți să nu ajungi să ajungi să afli mai multe. Atunci te înșelă escrocii. Vor cere informații personale, vor încerca să vă determine să eliminați afacerea de pe eBay „pentru a economisi bani” și vor trage numeroase alte trucuri cu scopul de a vă fura banii și, uneori, informațiile dvs. personale pentru a fi folosite în escrocheriile de furt de identitate.


Cum funcționează escrocheriile eBay Motors?

Există o înșelătorie foarte obișnuită în lumea cumpărăturilor de mașini. Nu este exclusiv eBay Motors, dar este, de asemenea, printre cele mai frecvente escrocherii auto de pe eBay.

Înșelătoria este denumită aici înșelătorie cu cardul cadou eBay. Cel mai frecvent implică o cerere de carduri cadou de la escroci, deoarece cardurile cadou sunt notoriu dificile, dacă nu imposibil, de urmărit. Totuși, escrocul va pretinde exact opusul.

Înșelătoria începe aproape întotdeauna în același mod. Navigați prin listele de mașini și dați peste ceva care pare o afacere excelentă. Mașina pare să fie într-o formă fantastică, kilometrajul nu este rău, iar prețul pare să fie mic. Este foarte obișnuit ca prețul în această înșelătorie să fie de 1500 USD sau foarte aproape.

O altă indicație clară, doar din listă, sunt pozele mașinii. Cel mai adesea, imaginile sunt fotografii de stoc utilizate pentru publicitatea vehiculului când a fost lansat pentru prima dată sau imagini ale unui vehicul de spectacol restaurat. Aceste imagini au de obicei o calitate profesională, care se remarcă printre fotografiile obișnuite făcute cu telefonul cuiva.

 ford-trucks.com

Când încercați să contactați vânzătorul pentru mai multe informații despre vehicul sau pentru a-l vedea personal, lucrurile vor lua imediat o cotitură spre partea de pește. Vânzătorul va avea probabil o poveste pentru a explica de ce vinde mașina atât de ieftin și de ce nu o puteți vedea în același timp. Prea des, această poveste implică o pierdere recentă și prematură a unui membru al familiei, o oarecare complicație din cauza serviciului militar sau o boală gravă. Vehiculul nu este aproape niciodată acolo unde a spus inițial în listă. Uneori se presupune că este depozitat sau este cu un membru al familiei într-un alt stat. În orice caz, există un motiv „bun” pentru care nu puteți vedea vehiculul personal.

Vânzătorul va alege unul pentru a vă oferi o scuză de ce nu poate accepta plata prin canalele obișnuite. Acest lucru ar putea fi ceva cu un interval de timp grăbit sau o scuză că contul este deținut de o terță parte cu o anumită afiliere la eBay. Le place să-l facă să sune cât mai oficial posibil, astfel încât terțul este adesea descris ca o formă de ramură financiară a eBay, care nu există de fapt. Vânzătorul vă va spune că trebuie să plătiți cu carduri cadou, în acest caz carduri cadou eBay, deoarece acestea sunt susținute de eBay sau de intermediarul afiliat eBay. Desigur, acest lucru este neadevărat. Escrocii caută doar să se descurce cu carduri cadou care nu pot fi urmărite, lăsându-vă fără vehicul și scutind banii cheltuiți pentru achiziționarea cardurilor cadou.


Cum să-și găsească victimele escrocii eBay Motors?

Un lucru care face ca escrocheriile eBay Motors să fie atractive pentru companii este că nu trebuie să găsească victime. Oamenii vin la eBay Motors să cumpere o mașină. Escrocii doar profită de această situație prezentând o oportunitate legitimă pentru potențialii cumpărători.

Cum evit să mă implic în escrocheriile eBay Motors?

Primul și cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă proteja pe eBay Motors este să urmați regulile stabilite de eBay. Mulți dintre ei sunt acolo pentru a proteja atât cumpărătorii, cât și vânzătorii. Lucrul în afara regulilor vă face vulnerabil la escrocherii.

Același lucru se poate spune și pentru tranzacții. De îndată ce faceți schimb de bani în afara eBay, nu mai sunteți protejat și nu veți mai avea recurs în cazul în care sunteți victima unei înșelăciuni, iar escrocii se bazează exact pe acest fapt.

Feedback-ul este prietenul tău. Dacă vânzătorul nu are feedback sau ratingul este scăzut, există șanse mari să se întâmple ceva de pește. Tratați numai cu vânzători consacrați.

De fiecare dată când cumpărați un vehicul online, cel mai bine este să-l vedeți personal și să-l luați pentru un test drive. Dacă nu reușiți să faceți asta, vă veți trezi în luptă cu o grămadă de necunoscute. Când cumpărați o mașină de pe eBay Motors, miza este și mai mare, deoarece nu există nicio garanție că mașina este chiar reală.

În cele din urmă, dacă pare prea bine ca să fie adevărat, probabil că este. Sigur, există cazuri în care puteți găsi o ofertă fantastică, dar sunt din ce în ce mai puțin frecvente. Ori de câte ori o înțelegere pare prea mare în direcția dvs., fiți prudenți și întrebați-vă de ce pare a fi cazul.


Sunt deja o victimă. Ce ar trebuii să fac?

Dacă ați fost deja victima unei înșelăciuni eBay Motors, este posibil să nu puteți face multe pentru a recupera banii pe care i-ați pierdut, dar puteți încerca. Începeți prin a raporta înșelătoria. De asemenea, puteți încerca aceste tactici:

  • Raportați un vânzător sau un cont către eBay imediat ce vă dați seama că ați fost victimizat, astfel încât eBay să poată gestiona contul rapid.
  • Raportați înșelăciunea către Comisia Federală pentru Comerț (FTC) utilizând formularul de reclamație online sau apelându-le direct la 1-877-FTC-HELP.
  • Ajungeți la Centrul de reclamații privind criminalitatea pe internet. Organizația ar putea fi dispusă să deschidă o anchetă cu privire la cererea dvs.

Cum evit să fiu vizat de escrocherii eBay Motors?

Dacă doriți să cumpărați o mașină online, există o mulțime de vânzători legitimi cu vehicule bune de oferit. Cu toate acestea, pentru a evita să fii vizat de o înșelătorie, trebuie să fii atent la semnele de avertizare. Când vine vorba de escrocheriile eBay Motors, există câteva stegulețe roșii evidente care vă spun că ceva nu este în regulă.

  • Insistați să vedeți vehiculul personal și testați-l (dacă mașina rulează și conduce). Este o regulă bună, ori de câte ori cumpărați o mașină oriunde, pentru a putea să o verificați și să o conduceți, dar acest lucru este valabil mai ales online. Când nu puteți vedea o mașină în persoană dintr-o listă online, există întotdeauna șansa să nu existe deloc mașină. Dacă nu îl puteți conduce, pot exista probleme mecanice nespuse de care nu veți fi conștienți.
  • Aveți grijă de fiecare dată când un vânzător solicită un depozit în avans pentru o mașină. Nu există nicio funcție în cadrul eBay pentru gestionarea unui depozit, ceea ce înseamnă că depozitul dvs. nu va fi garantat sau garantat de eBay în niciun fel. Prin urmare, este prea ușor pentru un vânzător să plece cu depozitul dvs. Există situații în care un depozit ar putea fi în regulă, de exemplu, dacă ați întâlni personal vânzătorul și ați testat vehiculul, dar, de regulă, evitați să lăsați un depozit.
  • Dacă un cumpărător dorește să plătească în afara eBay, pleacă. În ciuda a ceea ce ar putea spune un cumpărător, de fiecare dată când plătiți sau decontați tranzacția în afara eBay, nu sunteți în niciun fel protejat de politicile eBay. Acest lucru deschide o serie întreagă de noi escrocherii și riscuri fără niciun potențial de recurs atunci când ceva nu merge bine. Nu vă stabiliți niciodată în afara eBay.