Cum se adaugă hyperlinkuri în fișiere PDF

Hiperlinkurile din fișierele PDF sunt obișnuite pentru a ajuta cititorii să navigheze către un site web sau altă pagină din același document PDF și pentru a furniza informații suplimentare despre un subiect. Hiperlinkurile din fișierele PDF arată și funcționează la fel ca pe o pagină web și pot fi personalizate pentru a face legătura din text sau imagine. Continuați să citiți pentru a afla cum să adăugați hyperlinkuri într-un PDF pentru a oferi cititorilor tot ce au nevoie.


Cum se creează un hyperlink în fișiere PDF

Majoritatea aplicațiilor sau programelor de editare PDF, cum ar fi Adobe Acrobat sau Drawboard PDF, au capacitatea de a adăuga un hyperlink la fișierele PDF. În aproape toate cazurile, procesul de adăugare a unui hyperlink este același și necesită selectarea textului sau a imaginii țintă în fișierul PDF, apoi selectarea corespunzătoare Editați | × > Link > Adăuga opțiuni de meniu.

Uneori, opțiunea Editare va fi localizată în meniul sau secțiunea Instrumente a aplicației PDF.

De asemenea, puteți adăuga un hyperlink la un fișier PDF prin crearea unui nou proiect cu un link în Microsoft Word, Excel sau PowerPoint și salvarea fișierului ca PDF în loc de formatul de fișier implicit.


Cum se adaugă un link la un fișier PDF

În timp ce plasarea unui hyperlink în fișierele PDF poate fi o modalitate eficientă de a lega conținutul online și de a direcționa cititorul în altă parte, puteți, de asemenea, să faceți legătura înapoi la fișierele PDF de pe un site web sau blog.

Conectarea la un fișier PDF dintr-o pagină web poate fi utilă atunci când trebuie să faceți legătura cu o referință dintr-un fișier sau când doriți să ajutați cititorul să descarce un fișier PDF pentru utilizare offline.

Cel mai simplu mod de a vă conecta la un fișier PDF pe o pagină web este să îl încărcați pe gazda site-ului dvs. web, apoi să creați un hyperlink către acesta, așa cum ați face orice imagine sau fișier muzical, asigurându-vă că utilizați extensia de fișier .PDF.

Dacă vă place să codificați site-urile web, veți folosi codul de hyperlink obișnuit, așa cum se vede mai jos.

Iată cum să legați un fișier PDF pe un site web sau blog utilizând WordPress

  1. De la New Page or Postare noua pagina, selectați add Media.

  2. Selectați Încărca fișiere.

  3. Clic Selectati fisierele.

  4. Găsiți fișierul PDF pe dispozitiv și selectați Deschis.

    Aceasta nu va deschide fișierul PDF, ci îl va încărca pur și simplu pe site-ul dvs. WordPress.

  5. Editați câmpurile Titlu, Legenda și Descriere din partea dreaptă a ecranului, apoi selectați Introduceți în postare.

    Textul pe care îl introduceți în câmpul Titlu va fi textul utilizat pentru hyperlink. Puteți edita acest lucru mai târziu, dacă doriți.

  6. Acum va fi creat un hyperlink care se conectează direct la o copie a fișierului PDF găzduit pe site-ul dvs. Acum puteți adăuga text și imagini suplimentare înainte și după link și finalizați crearea noii postări sau pagini.


Modificați textul de ancorare al unui hyperlink în PDF

Odată creat, textul hyperlinkului - numit text ancoră - va fi setat la textul pe care l-ați introdus în câmpul Titlu în timpul procesului de încărcare. Pentru a schimba acest lucru, efectuați următoarele.

  1. Selectați hyperlinkul PDF din WordPress.

  2. Selectați Editați | ×.

  3. Selectați Opțiuni link.

  4. În câmpul Test de legătură, introduceți noul text al hyperlinkului.

    Nu editați câmpul URL, deoarece acest lucru va rupe hyperlinkul către fișierul PDF.

  5. Selectați Actualizează.