Fișier CATDRAWING (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier CATDRAWING este un fișier CATIA Drawing creat cu software-ul de fabricație 3D CAD numit CATIA.

Un fișier CATDRAWING stochează un desen bidimensional și este întotdeauna legat de un fișier .CATPART, care conține elementele 3D ale modelului. Fără acest alt fișier conectat, fișierul CATDRAWING nu se poate deschide.


Cum se deschide un fișier CATDRAWING

Fișierele CATDRAWING pot fi deschise cu instrumentul CATIA Dassault Systèmes.

Este posibil ca și alte programe CAD 3D să poată deschide fișiere CATDRAWING, cum ar fi Oracle AutoVue 3D Professional Advanced. Puteți citi mai multe despre acest software pe site-ul web Oracle.

WorkXplore 3D va funcționa la fel și poate și chiar Siemens NX și SOLIDWORKS 3D CAD.

De asemenea, puteți încerca să deschideți fișierul cu un editor de text. Dacă vedeți textul „V5” chiar la începutul fișierului sau cuvântul „CATIA” oriunde în interiorul acestuia, atunci CATDRAWING-ul dvs. este, de fapt, un fișier CATIA. Motivul pentru care nu se deschide în CATIA poate fi că există o problemă cu instalarea programului sau o problemă cu fișierul dvs. specific.

Dacă fișierul dvs. CATDRAWING nu are textul respectiv la început și este plin de text clar pe care îl puteți citi perfect, atunci fișierul dvs. specific este un document text și poate fi citit în mod normal cu orice editor de text. Probabil că nu este cazul cu majoritatea fișierelor CATDRAWING, dar este ceva ce ar trebui să căutați dacă CATIA nu funcționează.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul CATDRAWING, dar este aplicația greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele CATDRAWING, puteți schimba programul implicit pentru acea extensie de fișier în Windows.


Cum se convertește un fișier CATDRAWING

CATIA poate exporta fișiere CATDRAWING în formate CAD precum STEP, DXF și altele. De asemenea, puteți salva fișierul ca PDF în CATIA folosind Fișier > Salvează ca meniu.

Dacă doriți să salvați mai multe fișiere CATDRAWING pe același PDF, trebuie să modificați unele dintre setările CATIA. Mergi la unelte > Opţiuni și extindeți general filă pentru a selecta Compatibilitate. Accesați fișierul Formate grafice filă și puneți o bifă în caseta de lângă Salvați documentul cu mai multe coli într-un singur fișier vectorial opțiune.

O altă opțiune pentru conversia CATDRAWING în PDF este utilizarea Tetra4D Converter. Celelalte deschizătoare de fișiere CATDRAWING de mai sus ar putea sprijini și conversia fișierului.

eDrawings Professional pentru CATIA V5 este un tip de plug-in pentru CATIA care vă permite să exportați modele într-un format de numai citire, comprimat și ușor de partajat cu alții.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Unele fișiere arată similar, deoarece extensiile de fișiere folosesc aceleași litere sau numere, astfel încât pot fi ușor de confundat pentru alte fișiere și, prin urmare, nu se deschid cu programul cu care v-ați aștepta să le utilizați. Cel mai probabil nu este cazul fișierelor CATDRAWING, deoarece extensia este destul de ușor de citit.

Cu toate acestea, poate aveți un fișier CATPRODUCT care arată similar și este într-adevăr utilizat de CATIA, dar nu are exact același format. Deci, dacă fișierul dvs. nu se va deschide așa cum vă așteptați, luați în considerare faptul că este posibil să aveți de-a face cu unul dintre aceste fișiere.

Fișierele DRAWING seamănă și cu această extensie de fișier, dar sunt fișiere Artboard Drawing folosite de Artboard, nu CATIA.