Cum se activează modul de depanare USB pe Android

Există multe motive pentru a activa depanarea USB pe dispozitivul dvs. Android. De exemplu, vă permite să descărcați aplicații din afara magazinului oficial Google prin computer. De asemenea, este posibil să instalați ROM-uri personalizate, să transferați date între dispozitive și să recuperați telefoane sau tablete cărămidate în modul de depanare.

Informațiile din acest articol se aplică în general tuturor smartphone-urilor și tabletelor care rulează Android 9.0 Pie, Android 8.0 Oreo și Android 7.0 Nougat.


Ce este depanarea USB?

Modul de depanare permite utilizatorilor să acceseze funcționarea interioară a dispozitivului lor Android pe un computer printr-o conexiune USB. Activarea depanării USB este necesară pentru a utiliza kitul de dezvoltare software Android (SDK), pe care programatorii îl folosesc pentru a construi și testa noi aplicații. De asemenea, permite utilizatorilor să trimită comenzi avansate pe telefoanele lor de pe computerele lor cu Android Debug Bridge (ADB).

Acestea fiind spuse, există mai multe motive pentru care utilizatorii obișnuiți ar dori să activeze modul de depanare. De exemplu, puteți:

  • Înrădăcinați dispozitivul Android, astfel încât să puteți instala un alt sistem de operare.
  • Utilizați ADB pentru a instala fișiere APK de pe computer și împingeți alte comenzi prin conexiunea USB.
  • Utilizați Fastboot pentru a recupera un dispozitiv Android cu cărămizi.
  • Faceți o copie de rezervă a tuturor datelor dvs. utilizând SDK-ul Android.

În versiunile mai vechi de Android, activarea modului de depanare a fost o condiție prealabilă pentru capturarea capturilor de ecran, dar preluarea capturilor de ecran pe Android este acum mult mai simplă.


Cum să activați depanarea USB pe Android

Activarea modului de depanare necesită acces la meniul de opțiuni pentru dezvoltatori, care este ascuns în setările sistemului.

  1. Deschideți dispozitivul setările și atingeți Despre telefon or Despre tableta.

  2. Robinet Construiți numărul în mod repetat până când vedeți o notificare pe care scrie „Acum sunteți dezvoltator”.

  3. Reveniți la pagina principală Sistem meniu, apoi atingeți Opțiuni pentru dezvoltatori.

    Dacă utilizați Android Pie, trebuie să atingeți Avansat Opțiuni pentru a dezvălui opțiunile pentru dezvoltatori.

  4. Atingeți comutatorul de comutare din colțul din dreapta sus pentru a activa opțiunile dezvoltatorului (dacă nu este deja activat).

  5. Robinet OK a confirma.

  6. Apăsați pe depanare USB comutator.

  7. Robinet OK a confirma.

  8. Data viitoare când conectați dispozitivul la un computer, veți primi o solicitare care vă va întreba dacă doriți să autorizați depanarea USB pentru acel computer. Atingeți OK a confirma.

    Dacă PC-ul dvs. nu vă detectează dispozitivul Android, poate fi necesar să descărcați driverul de dispozitiv corespunzător.


Cum se dezactivează depanarea USB pe Android

Pentru a dezactiva depanarea USB, reveniți la Programator Opțiuni meniul și atingeți comutatorul de comutare pentru depanare USB din nou.

Pentru a reseta ce computere vă pot accesa dispozitivul Android în modul de depanare, reveniți la opțiunile pentru dezvoltatori meniu și atingeți Revocați autorizațiile de depanare USB.

Riscuri de securitate ale depanării USB

Punerea dispozitivului în modul de depanare îl face mai vulnerabil la malware și atacuri externe. Din acest motiv, veți primi un mesaj de securitate de fiecare dată când vă conectați dispozitivul la un computer nou. Evitați conectarea dispozitivului la porturile de încărcare publice sau utilizarea rețelelor Wi-Fi publice cu modul de depanare activat.

Dacă vă pierdeți dispozitivul cu modul de depanare activat, un hoț expert în tehnologie ar putea accesa datele dvs. personale fără să vă știe parolele. Prin urmare, ar trebui să opriți întotdeauna depanarea atunci când nu aveți nevoie de ea.

Pentru o securitate suplimentară, configurați funcția Găsește-mi dispozitivul, care vă permite să localizați dispozitivul sau să ștergeți datele de la distanță dacă a fost pierdut sau furat vreodată.

Aplicații de depanare Android

Există aplicații disponibile în magazinul Google Play care se presupune că facilitează activarea depanării USB; totuși, având în vedere cât de simplu este deja procesul, nu există niciun motiv pentru a descărca o aplicație în acest scop.

Cum se activează depanarea USB cu un ecran spart

Dacă ecranul tactil al Androidului dvs. este rupt, totuși puteți vedea în continuare afișajul, este posibil să utilizați un mouse pentru a activa modul de depanare, cu condiția ca dispozitivul dvs. să accepte tehnologia On-The-Go (OTG). În caz contrar, conectați un mouse printr-un cablu OTG pentru a naviga în setările dispozitivului fără a utiliza ecranul tactil.