Cum se instalează APK pe Android

Instalarea unui fișier APK pe Android, este la fel de simplu ca și să faceți clic pe fișierul de pe telefon. Există, totuși, câteva lucruri de luat în considerare înainte de a putea face acest lucru cu succes.

Mai întâi, va trebui să pregătiți setările telefonului. În al doilea rând, introduceți fișierul pe Android. Și, în cele din urmă, găsiți fișierul pentru al deschide.

Informațiile de mai jos ar trebui să se aplice indiferent de cine a făcut telefonul dvs. Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc.


Ce este un APK?

Un APK (Android Package Kit) este un tip de fișier care instalează o aplicație pentru Android. Dacă sunteți priceput din punct de vedere tehnic, este ca un fișier pe care îl rulați pentru a instala programe pe Windows sau Mac (cunoscut sub numele de executabil (EXE) pentru Windows sau un program de instalare a pachetelor (PKG) pentru Mac).

În acest caz, fișierul APK este pur și simplu fișierul de instalare pe care faceți clic pentru a instala aplicații pe dispozitivul dvs. Android.

Iată o explicație simplificată a ceea ce este un APK, dar vă ajută să înțelegeți de ce făcând clic pe fișierul de pe dispozitivul dvs. Android se va instala o aplicație.


De ce să folosiți un APK?

Dacă ați instalat vreodată o aplicație Android din magazinul Google Play, atunci ați folosit deja un fișier APK fără să vă dați seama. Când faceți clic pe acel verde Instala buton, Google Play automatizează procesul de transferare a fișierului APK pe telefon și de executare pentru dvs.

Dar dacă aplicația pe care doriți să o instalați nu este disponibilă pe Google Play? Atunci va trebui să luați lucrurile în mâinile voastre.

În acest articol, veți învăța trei metode pentru a rula un fișier de instalare APK pentru a instala pe telefon orice aplicație care nu este Google Play.


Pregătiți-vă dispozitivul Android

Deoarece telefonul dvs. consideră că orice aplicație din afara Google Play este o „aplicație necunoscută”, trebuie să îi spuneți telefonului să vă permită să instalați aplicații necunoscute.

Activați instalarea „Aplicații necunoscute” pe Android Nougat

  1. Intra Setări.

  2. Robinet Securitate (Sau Blocați ecranul și securitatea).

  3. Derulați în jos până la Administrarea dispozitivului secțiune și permiteți Surse necunoscute.

Activați instalarea „Aplicații necunoscute” pe Android Oreo

  1. Mergi la pagina Setări.

  2. "Atunci Aplicații și notificări.

  3. Selectați Instalați aplicații necunoscute (Sau Instalați alte aplicații).


Instalați un Manager de fișiere Android

Acum, că v-ați configurat telefonul pentru a vă permite să instalați aplicații necunoscute, veți avea nevoie, de asemenea, de o modalitate de a găsi acel fișier de aplicație (fișier APK) pe telefon, astfel încât să îl puteți rula.

Telefoanele Android vin de obicei cu o aplicație „Manager fișiere” pe care o puteți utiliza. Dar dacă nu aveți, deschideți Google Play pe telefon și căutați „Manager fișiere”. Veți vedea o mulțime de opțiuni disponibile.

Unele dintre cele mai bune opțiuni includ:

  • Cx File Explorer
  • EZ File Explorer
  • File Manager

Instalați oricare dintre acești administratori de fișiere, astfel încât să puteți localiza fișierul APK după ce l-ați transferat pe telefon.


Cel mai ușor: descărcați programul de instalare APK de pe Android

Cel mai simplu mod de a instala un fișier APK pe Android este să descărcați fișierul utilizând browserul Android.

  1. După ce găsiți un site web care oferă o aplicație Android, veți vedea un link pentru a descărca fișierul APK. Este posibil să vedeți o fereastră pop-up care vă întreabă dacă doriți să permiteți browserului să salveze fișiere în spațiul de stocare al telefonului. Acceptați acest lucru. De asemenea, veți vedea un avertisment că „Acest tip de fișier vă poate afecta dispozitivul”.

  2. doar faceți clic pe OK pentru a continua.

  3. Dacă browserul web al telefonului dvs. nu vă oferă opțiunea de a deschide fișierul după descărcare, deschideți aplicația de explorare a fișierelor pe care ați instalat-o și accesați folderul Descărcări de pe dispozitiv.

  4. Apăsați pe APK fișier. Permiteți aplicației orice permisiuni cerute de aceasta. Apoi, în partea de jos a ferestrei de instalare, faceți clic pe INSTALARE.

  5. Veți vedea o confirmare că aplicația este instalată. Acum veți vedea aplicația disponibilă în lista de aplicații instalate.

Intermediar: transferați programul de instalare APK prin USB

Dacă nu aveți acces la Internet pe telefon sau, din orice alt motiv, nu puteți utiliza browserul pentru a descărca fișierul, puteți instala aplicații de pe computer.

Folosind browserul web al computerului, descărcați fișierul APK exact așa cum este descris mai sus. Odată descărcat, va trebui să vă conectați la telefonul dvs. Android și să transferați fișierul.

Dacă nu v-ați conectat niciodată Android-ul la computer, va trebui să activați Depanarea USB.

În funcție de vechimea dispozitivului dvs., există două modalități de a face acest lucru.

  • Android 4.1.x și versiuni ulterioare: Faceți clic pe setările, apoi atingeți aplicatii, Atingeți Dezvoltare și în cele din urmă activați depanare USB.
  • Android 4.2.x și versiuni ulterioare: Faceți clic pe setările, derulați în jos spre Despre telefonși atingeți Construiți numărul de șapte ori. Aceasta activează meniul Dezvoltator.
  • Du-te înapoi la setările, Atingeți Opțiuni pentru dezvoltatori și atingeți Depanare USB. Activați Depanare USB caseta.

Odată ce acest lucru este activat, vă puteți conecta telefonul la computer cu un cablu USB și acesta va monta telefonul așa cum ar fi un stick de memorie.

Odată ce telefonul dvs. este conectat la computer, acesta va apărea ca o altă unitate în File Explorer al computerului. Mutați fișierul APK pe care l-ați descărcat de pe site-ul web al aplicației pe telefon.

  1. Găsiți fișierul APK descărcat de pe computer.

  2. Faceți clic dreapta pe fișier și faceți clic pe Copiați.

  3. Găsiți noua unitate pentru telefon în exploratorul de fișiere.

  4. Extindeți fiecare folder până când găsiți /sdcard / download dosar.

  5. Lipiți fișierul APK în acel folder.

Odată ce fișierul este transferat, utilizați aplicația de explorare a fișierelor de pe telefon, așa cum este descris în secțiunea anterioară, pentru a atinge fișierul APK și a instala aplicația.

Dacă nu aveți un cablu USB, o altă soluție este să instalați serverul FTP WiFi de pe Google Play și apoi să utilizați un client FTP de pe computer (cum ar fi FileZilla) pentru a transfera fișierul APK de pe computer pe / sdcard / download dosar de pe telefon. Cu toate acestea, aceasta este o opțiune avansată și necesită o înțelegere a modului de a efectua fișiere FTP.

Avansat: Rulați instalatorul APK cu ADB minim și Fastboot

Dacă, din orice motiv, instalatorul APK nu rulează când îl atingeți pe telefon sau lansatorul de aplicații s-a blocat și telefonul nu funcționează corect, există o soluție avansată de urgență care va funcționa. Puteți instala fișierul APK pe Android de pe computer utilizând un instrument numit „Minimal ADB and Fastboot”.

Mai întâi, va trebui să urmați pașii din secțiunea anterioară pentru a vă conecta telefonul prin USB și pentru a activa Depanarea USB.

Apoi, descărcați și instalați cea mai recentă versiune de Minimal ADB și Fastboot pe computer. Rulați instrumentul și se va lansa o fereastră de comandă. Cu telefonul conectat la computer cu ajutorul cablului USB, tastați comanda Dispozitive adb.

Dacă instrumentul vă poate detecta telefonul, veți vedea un ID pentru dispozitivul listat mai jos Lista dispozitivelor atașate. Acum sunteți gata să transferați fișierul APK.

  1. Folosind Windows File Explorer, găsiți fișierul APK descărcat pe computer.

  2. Faceți clic dreapta pe fișier și faceți clic pe Copiați.

  3. Folosind Windows File Explorer, navigați la folderul Minimal ADB și Fasbtoot (de obicei c: Program Files (x86) Minimal ADB și Fastboot ).

  4. Lipiți fișierul APK în acel folder.

  5. Redenumiți fișierul APK în ceva scurt, astfel încât să fie ușor de tastat ca comandă.

  6. Înapoi în aceeași fereastră de comandă pe care ați deschis-o înainte, tastați comanda instalare adb.

    A inlocui cu numele fișierului APK.

  7. Când vezi cuvântul Succes, aplicația este instalată pe telefon!

Găsirea instalatorilor APK

Există multe site-uri web unde puteți găsi aplicații non-Google Play de instalat. Trei dintre cele mai populare sunt APK Pure, directorul APK Reddit și APK Mirror.

Nu uitați să faceți cercetările înainte de a instala orice aplicație. Adesea, o căutare rapidă pe Google vă poate informa dacă o aplicație (sau o companie care produce aplicația) are o reputație îndoielnică. Serios, faceți-vă cercetările înainte de a descărca și instala APK-ul pe propriul dispozitiv Android.