Cum se restabilește Hal.dll de pe CD-ul Windows XP

Fișierul hal.dll este un fișier ascuns pe care Windows XP îl folosește pentru a comunica cu hardware-ul computerului. Dacă fișierul DLL este deteriorat, corupt sau șters, veți primi un mesaj de eroare „hal.dll lipsă sau coruptă”. Urmați acești pași pentru a restabili fișierul hal.dll de pe CD-ul Windows XP folosind Consola de recuperare.

Erorile Hall.dll pot apărea pe Windows 10, Windows 8, Windows 7 și Windows Vista; cu toate acestea, procesul de remediere a erorilor hal.dll în Windows 7, 8, 10 și Vista este diferit.


Cum se restabilește Hal.dll de pe un disc Windows XP

Pentru a restabili un hal.dll lipsă de pe discul de recuperare Windows XP:

  1. Introduceți CD-ul de recuperare Windows XP în unitatea de disc.

  2. Introduceți consola de recuperare Windows XP.

  3. Când ajungeți la linia de comandă, tastați următoarele și apăsați Introduce:

    extindeți d: i386 hal.dl_ c: windows system32

    În comanda de extindere de mai sus, d: reprezintă litera de unitate atribuită unității optice în care se află CD-ul Windows XP în prezent și c: reprezintă unitatea pe care este instalat în prezent Windows XP. Literele unității pot fi diferite pe computer.

    Sunt necesare spații între comanda de extindere, calea către unitatea optică și calea c: windows system32 .

  4. Tip Y dacă vi se solicită să suprascrieți fișierul.

  5. Scoateți CD-ul Windows XP și tastați ieşire, apoi apăsați Introduce pentru a reporni computerul.

Presupunând că fișierul hal.dll lipsă sau corupt a fost singura problemă, Windows XP ar trebui să înceapă acum în mod normal.

Nu descărcați niciodată un fișier hal.dll de pe un site de descărcare DLL. Fișierul poate fi depășit, infectat cu un virus sau incompatibil cu sistemul dvs., ceea ce poate provoca și mai multe probleme.


Cum se restabilește Hal.dll fără CD

De asemenea, este posibil să restaurați hal.dll fără un CD sau unitate de disc. Căutați o imagine ISO a discului de recuperare XP online și ardeți fișierul ISO pe o unitate USB.

După ce modificați ordinea de încărcare în BIOS-ul sistemului și porniți de pe dispozitivul USB, utilizați această comandă pentru a copia fișierul hal.dll în locația corespunzătoare de pe hard disk:

copiați f: hal.dll c: windows system32

Înlocui f: cu litera de unitate pentru dispozitivul USB.