Cum se activează iMovie Advanced Tools

Aplicațiile de editare video iMovie 10 și iMovie '11 de la Apple au multe funcții avansate. Unele dintre aceste funcții sunt dificil de găsit, iar altele nu sunt vizibile până când nu aveți nevoie de ele. Aceasta păstrează interfața utilizatorului nedezvoltată, pe care o veți aprecia după ce veți afla unde să căutați instrumentele avansate de editare.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru iMovie 10 și iMovie '11 pe un Mac.

iMovie '11 a fost lansat în 2010 ca parte a pachetului de software iLife '11. Apple a lansat iMovie 10 complet reproiectat trei ani mai târziu și l-a actualizat regulat de atunci. Asta înseamnă că iMovie 10 este mai nou decât iMovie '11, ceea ce provoacă o oarecare confuzie.


iMovie 10

iMovie 10, care este o descărcare gratuită pentru toți utilizatorii de Mac, extinde opțiunile pentru partajarea unui iMovie prin intermediul rețelelor sociale și include teme din versiunea iOS. iMovie 10 include, de asemenea, imagine în imagine, decupaje, efecte pe ecran verde, tranziții și o metodă pentru a crea trailere de filme.

Accesarea iMovie 10 Advanced Tools

Meniul Preferințe al iMovie 10 nu conține o opțiune pentru Afișare instrumente avansate. Instrumentele avansate sunt situate într-o bară de instrumente deasupra imaginii miniaturale mari din editor.

Rândul de pictograme de deasupra miniaturii mari include multe funcții avansate:

  • O baghetă magică efectuează corecții video și audio automate
  • Setări de titlu pentru introducerea și editarea textului
  • Echilibrul culorilor
  • Corecție de culoare
  • decuparea
  • Stabilizare
  • Volum
  • Reducerea și egalizarea zgomotului
  • Viteză
  • Filtru clip și efecte audio
  • Informații despre clip

Este posibil să nu vedeți toate aceste instrumente în același timp, în funcție de tipul de clip la care lucrați.

Unele dintre instrumentele avansate mai vechi (cum ar fi ecranul verde) sunt vizibile numai după ce le utilizați. Adăugarea unui clip nou, care se suprapune la cronologia dvs., face să apară un meniu derulant. Acest meniu oferă opțiuni pentru modul în care ar trebui procesate două clipuri suprapuse: decupat, ecran verde / albastru, ecran divizat sau imagine în imagine.

În funcție de opțiunile pe care le alegeți, se afișează controale suplimentare, cum ar fi poziționarea, catifelarea, marginile, umbrele și multe altele.


iMovie '11

iMovie '11 este un editor video orientat spre consumator. Oferă instrumente ușor de utilizat la suprafață, dar are și câteva instrumente avansate. Cel mai util instrument avansat este cuvintele cheie. Utilizați cuvinte cheie pentru a vă organiza videoclipurile și pentru a face videoclipuri și videoclipuri mai ușor de găsit.

De asemenea, puteți utiliza Instrumente avansate pentru a adăuga comentarii și marcaje de capitole la proiecte, pentru a crea ecrane verzi și ecrane albastre pentru a suprapune videoclipuri, a înlocui un videoclip cu un alt videoclip de aceeași lungime și pentru a adăuga clipuri imagine în imagine la un videoclip .

Cum să activați Instrumente avansate în iMovie '11

Pentru a activa Instrumentele avansate în iMovie '11, accesați meniul iMovie, selectați Preferințe > Afișați instrumente avansate, apoi închideți fereastra Preferințe iMovie.

Două butoane noi apar în dreapta butonului Afișare orizontală din colțul din dreapta sus al ferestrei browserului Project:

  • Instrument de comentarii: Acesta este cel din stânga. Trageți-l pe un videoclip pentru a adăuga un comentariu, cum ar fi adăugarea unei note lipicioase la un document.
  • Marker de capitol: Acesta este butonul din dreapta. Trageți-l în fiecare loc dintr-un videoclip pe care doriți să îl marcați ca un capitol.

Există alte două butoane pe bara de meniu orizontală care împarte fereastra iMovie în jumătate:

  • Pointer (săgeată): Închide orice instrument deschis în prezent.
  • Cuvântul cheie (cheie): Adaugă cuvinte cheie la videoclipuri și clipuri video pentru a le facilita organizarea.