Cum să verificați dacă un iPhone este deblocat

Ce să știți

  • Vânzătorii terți și persoanele fizice vând iPhone-uri deblocate, care pot schimba cu ușurință rețelele celulare și furnizorii de telefonie.
  • Există trei moduri de a confirma că un telefon este cu adevărat deblocat: din meniul Setări, prin intermediul cartelei SIM sau printr-un serviciu IMEI.

Acest articol oferă instrucțiuni pas cu pas despre cum să confirmați că un iPhone este deblocat folosind diferite metode.


Cum să verificați dacă un iPhone este deblocat în meniul Setări

Această metodă nu este întotdeauna exactă. 

  1. Deschideți Setările de pe iPhone.

  2. Robinet Celular > Opțiuni de date celulare.

  3. Căutați o opțiune numită „Rețea de date celulare” sau „Rețea de date mobile”. Dacă vedeți oricare dintre aceste opțiuni, cel mai probabil telefonul dvs. este deblocat. Dacă nu vedeți aceste opțiuni, telefonul dvs. este cel mai probabil blocat. 

Cum să verificați dacă un iPhone este deblocat prin intermediul unei cartele SIM

Getty Images

Dacă călătoriți peste hotare, telefonul dvs. nu va funcționa decât dacă aveți un plan de servicii cu adevărat excelent. Opțiunea mai ușoară și mai accesibilă este schimbarea cartelei SIM existente cu o cartelă SIM locală. Acest lucru vă va oferi un nou număr de telefon de utilizat în țara respectivă, dar vă va oferi posibilitatea de a vă folosi telefonul și datele pe drum.

  1. Primul pas este să vă opriți iPhone-ul.

    Scoaterea unei cartele SIM în timp ce dispozitivul este pornit poate deteriora telefonul și cartela SIM.

  2. Găsiți cartela SIM pe iPhone. Căutați o mică deschidere circulară de dimensiunea unui orificiu.

  3. Utilizați un instrument de evacuare a cartelei SIM pentru a elimina cartela SIM a iPhone-ului. Aceste instrumente simplifică procesul de îndepărtare a unei cartele SIM, dar puteți utiliza și un știft de siguranță sau o agrafă.

  4. Uitați-vă cum se potrivește cartela SIM existentă în tavă. Puneți-o lateral într-o locație sigură și plasați noua cartelă SIM în tavă în același mod.

  5. Reintroduceți tava în iPhone. Apăsați până când auziți un clic ușor.

     nerosu / Getty Images

  6. Porniți din nou iPhone-ul.

  7. Încercați să efectuați un apel. Dacă iPhone-ul dvs. se poate conecta la rețea cu un SIM nou, atunci este deblocat. Dacă telefonul dvs. nu se poate conecta la rețea, dispozitivul dvs. este blocat. Există mai multe modalități de a rezolva acest lucru, cum ar fi contactarea operatorului dvs. și solicitarea acestuia de a debloca dispozitivul sau utilizarea unui serviciu terță parte. 

    Unii operatori pot încărca pentru a debloca un dispozitiv. Cu toate acestea, anumite domenii au legislație care impune companiilor să deblocheze gratuit dispozitive mobile.

  8. Ai terminat!


Cum să verificați dacă un iPhone este deblocat utilizând un serviciu IMEI

Telefonul dvs. are un număr IMEI (identificator internațional al echipamentului mobil) care este un indiciu pentru orice informații referitoare la dispozitiv.

Există mai multe servicii online care vor scana baze de date cu numere IMEI și vă vor spune dacă iPhone-ul dvs. este deblocat sau nu. Cu toate acestea, majoritatea sunt servicii cu plată, serviciile gratuite nu sunt întotdeauna fiabile și ambele sunt uneori inexacte.

  1. Găsiți serviciul pe care doriți să îl utilizați. Unul dintre cele mai fiabile servicii plătite este IMEI Info, dar costă 2.99 USD pentru fiecare căutare a numărului IMEI. O opțiune gratuită este IMEI24, dar rezultatele dvs. pot varia - serviciul s-ar putea chiar să expire înainte ca acesta să poată returna rezultate.

  2. Pe iPhone și atingeți setările > general

  3. Robinet Despre și derulați în jos până la numărul IMEI. Aceasta apare chiar sub numărul de serie, adresa Wi-Fi și informațiile Bluetooth.

  4. Introduceți numărul IMEI în bara de căutare a serviciului IMEI pe care l-ați ales.

  5. Selectați Verifica și completați orice informații de verificare solicitate de site-ul web. Apoi va încerca să se potrivească din nou cu numărul dvs. IMEI cu cele stocate în bazele de date.

  6. Dacă ați introdus corect numărul dvs., veți putea vedea o mulțime de informații despre telefonul dvs., inclusiv data de producție, operatorul la care este atașat, indiferent dacă este blocat sau nu și multe altele. Numărul IMEI va arăta, de asemenea, dacă un dispozitiv este furat sau nu.