Cum să activați datele mobile

Capacitatea de a efectua apeluri, de a trimite e-mailuri și de a folosi mesaje text depinde în mare măsură de utilizarea datelor celulare. Avantajul este că datele celulare sunt disponibile aproape peste tot. Dezavantajul este că poate fi dificil să limitați utilizarea datelor dvs. mobile. Și dacă aveți un plan de date limitat, acest lucru poate duce la taxe de utilizare mari.


De ce să activați sau să dezactivați datele mobile?

Există multe motive pentru care ați putea dori să dezactivați datele mobile de pe smartphone.

  • Aplicații fără control: Uneori, este posibil să descoperiți că telefonul dvs. folosește o mulțime de date și nu sunteți sigur de ce. Aceasta este de obicei cauza aplicațiilor slab concepute sau rău intenționate care consumă în mod regulat date chiar și atunci când nu utilizați telefonul. Dezactivarea datelor mobile va opri brusc acest lucru.
  • Călătorind în afara rețelei: Dacă călătoriți undeva unde datele mobile nu sunt oricum accesibile, nu are sens să vă lăsați datele mobile pornite și să aveți telefonul în mod regulat „ping” turnuri celulare care nu sunt acolo.
  • Preveniți roamingul de date: Dacă călătoriți undeva (ca o altă țară) în care ați suporta taxe de roaming pentru date, dezactivarea datelor mobile vă va asigura că nu veți fi afectat de taxe neașteptate.
  • Reduceți utilizarea generală a datelor: În general, oprirea datelor mobile atunci când nu le utilizați va reduce utilizarea totală a datelor. Acest lucru vă poate ajuta să ajungeți la sfârșitul lunii fără a atinge limita de date a planului dvs. celular.
  • Economisiți durata de viață a bateriei: Dezactivarea datelor mobile poate extinde dramatic durata de viață a bateriei. Acest lucru este util mai ales atunci când călătoriți și vă poate permite să utilizați telefonul pentru apeluri telefonice și alte utilizări care nu sunt date pentru o perioadă mai lungă de timp.

Dezactivarea datelor mobile este o modalitate excelentă de a reduce consumul de date și de a economisi durata de viață a bateriei, dar necesită să vă amintiți să opriți și să activați manual datele celulare.


Cum să activați datele mobile pe Android

Dacă trebuie să limitați cantitatea de date pe care o utilizați cu telefonul sau tableta dvs. Android, există mai multe modalități de a face acest lucru. Cel mai simplu este doar să opriți manual datele mobile atunci când nu le utilizați și să le reporniți numai când aveți nevoie de ele.

  1. Apăsați pe pictograma roții pentru a deschide meniul de setări Android. Apoi atingeți Utilizarea de date.

  2. În meniul Utilizare date, atingeți Date celulare setare pentru a dezactiva utilizarea datelor.

  3. După ce dezactivați datele celulare, nu veți mai putea accesa niciun site web sau utiliza nici o aplicație care utilizează date de pe internet. Singura modalitate de a accesa internetul este activând Wi-Fi atunci când vă aflați lângă un hotspot Wi-Fi. Puteți activa acest lucru revenind la meniul principal de setări și atingând Wi-Fi. Pe ecranul Wi-Fi, atingeți pentru a activa Wi-Fi.

    Utilizarea punctelor fierbinți Wi-Fi este o modalitate excelentă de a evita atingerea limitei lunare de date celulare. Din fericire, există puncte fierbinți Wi-Fi disponibile în întreaga lume în locații convenabile. Dezactivarea datelor celulare reduce, de asemenea, tentația de a utiliza telefonul în timp ce conduceți.

  4. În cele din urmă, atingeți rețeaua Wi-Fi la care doriți să vă conectați și atingeți Ia legătura pentru a conecta telefonul la acea rețea Wi-Fi.

  5. După ce sunteți conectat la un hotspot Wi-Fi, puteți continua să utilizați internetul și orice aplicații mobile care necesită date de internet, chiar dacă aveți datele celulare dezactivate.


Fierbinte pentru a activa datele mobile pe iOS

Activarea sau dezactivarea datelor mobile pe un iPhone este foarte asemănătoare cu Android. Există o setare ușoară în setările iOS, unde puteți activa sau dezactiva rapid datele mobile.

  1. Pe iPhone, accesați Setări și atingeți Celular pentru a deschide Date celulare meniul. Pe ecranul celular, atingeți Datele celulare comutați butonul pentru al activa sau a dezactiva.

  2. Cu iOS, puteți regla exact ce elemente ale datelor celulare sunt dezactivate. Dacă atingeți opțiuni de date celulare, veți vedea un meniu în care puteți dezactiva utilizarea vocii LTE atunci când vă aflați într-o zonă de roaming. Acest lucru este util atunci când călătoriți la nivel internațional și nu doriți să suportați taxe de roaming.

    Dezactivarea roamingului în timp ce călătoriți pe plan internațional este o alegere foarte inteligentă. Tarifele internaționale de roaming de date pot fi foarte scumpe. Și dacă faceți greșeala de a folosi o aplicație precum Google Maps în timp ce conduceți, taxele de roaming pot fi surprinzător de scumpe.

  3. La fel ca în cazul Android, dezactivarea manuală a datelor celulare atunci când nu aveți nevoie de ele poate economisi semnificativ în taxele de depășire a datelor. În schimb, concentrați-vă pe vizitarea hotspoturilor Wi-Fi ori de câte ori doriți să accesați internetul sau să utilizați aplicații care necesită date de internet.


Utilizați avertismente de date pentru a controla utilizarea datelor

Dacă utilizați un Android, o altă opțiune pentru a controla cantitatea de date consumate de telefonul dvs. este utilizând setările de limitare a datelor.

Pentru a accesa aceste setări, deschideți setările, Atingeți Utilizarea de dateși atingeți Utilizarea datelor celulare. Acest ecran arată cât de multe date ați utilizat până acum în acest ciclu de facturare.

Apăsați pe pictograma roții în dreapta sus pentru a vizualiza controalele de date. Pe acest ecran, puteți activa Setați avertizarea datelor pentru a primi o notificare când vă apropiați de limita lunară de date.

Sau puteți activa Setați limita de date pentru a opri automat datele celulare atunci când atingeți limita lunară de date.

Puteți ajusta limita reală de date pentru a se potrivi cu planul dvs. de date atingând Avertisment de date și ajustarea limitei.


Controlul utilizării datelor dvs.

După cum puteți vedea, este foarte ușor să activați sau să dezactivați datele mobile fie pe un Android, fie pe un iPhone. Utilizarea acestei funcții vă poate ajuta să vă controlați utilizarea datelor și să evitați orice taxe neașteptate la sfârșitul lunii.