Cum să vă conectați la o parte specifică dintr-un videoclip YouTube

Când doriți să vă conectați la un anumit loc dintr-un videoclip YouTube, în loc să cereți oamenilor să deruleze înainte la o anumită oră, puteți să vă conectați direct la locația dorită din videoclip adăugând aceste informații la sfârșitul adresei URL.

Este ușor să adăugați un marcaj de timp la sfârșitul adresei URL a videoclipului, lucru pe care îl puteți face manual sau automat. Apoi, când se face clic pe link și videoclipul se deschide pe YouTube, videoclipul începe la ora specifică pe care o alegeți.

Acești pași se referă numai la utilizatorii de desktop. Sunt acceptate toate browserele, inclusiv Chrome, Firefox, Opera, Edge etc.


Adăugați manual o ștampilă de timp la o adresă URL YouTube

Pentru a adăuga manual un timestamp, deschideți videoclipul YouTube în browser, apoi localizați adresa URL a acestui videoclip în bara de adrese a browserului. Aceasta este adresa URL care se afișează în partea de sus a ferestrei browserului atunci când vizionați un videoclip pe YouTube.

În funcție de adresa URL, există două moduri de a adăuga un timestamp la videoclip:

  • & t = 1m30s or
  • ? t = 1m30s

Utilizați exemplul cu semnul semnalului dacă adresa URL include un semn de întrebare, ca și cum se termină cu

ceas? v = Sf5FfA1j590.

Adrese URL scurte care sunt listate ca youtu.be nu au semn de întrebare, deci aceștia ar trebui să folosească al doilea exemplu de mai sus.

Iată două exemple care trec în același punct din videoclip (folosind cele două opțiuni diferite de marcare a timpului de mai sus):

  • https://www.youtube.com/watch?v=Sf5FfA1j590&t=1h10s
  • https://youtu.be/Sf5FfA1j590?t=1h10s

Timpul pe care îl alegeți poate fi orice: ore, minute sau secunde. Dacă videoclipul ar trebui să înceapă la 56 de minute, t = 56m este tot ce trebuie să includeți. Dacă ar trebui să fie 12 minute și 12 secunde, t = 12m12s așa l-ai scrie. O etichetă de timp de 2 ore și 5 secunde poate sări peste câmpul de minute cu totul: t = 2h5s.


Adăugați o ștampilă de timp folosind funcția de partajare YouTube

De asemenea, puteți adăuga o ștampilă de timp folosind opțiunile de partajare YouTube.

  1. Accesați YouTube în browserul dvs.

  2. Deschideți videoclipul pe care doriți să îl partajați și redați-l sau deplasați-vă prin cronologie până când ajungeți la momentul exact pe care doriți să îl utilizați în marcajul de timp.

  3. Opriți videoclipul.

  4. Apasă pe Share pentru a deschide fereastra de partajare.

  5. Bifați caseta de selectare de sub adresa URL care scrie Incepe lași, opțional, ajustați ora dacă nu este corectă.

     Lifewire

  6. Copiați adresa URL scurtată actualizată cu marcajul de timp adăugat.

  7. Distribuiți această nouă adresă URL, iar oricine face clic pe ea vede videoclipul începând cu ora de timp specificată de dvs. De exemplu, în videoclipul The Goonies, adresa URL ar putea arăta astfel: https://youtu.be/5qA2s_Vh0uE?t=38s.