Cum să mutați Google Authenticator pe un telefon nou

Ce să știți

  • Google Authenticator vă permite să utilizați autentificarea cu doi factori (2FA) pentru a adăuga un alt nivel de securitate conturilor online.
  • Autentificatorul este atașat la telefonul pe care l-ați configurat, astfel încât atunci când vă mutați pe un telefon nou, trebuie să mutați și aplicația.
  • Dacă utilizați Authenticator pentru a vă conecta la anumite site-uri web, poate fi necesar să repetați procesul acolo sau să îl configurați din nou de la zero.

Acest articol explică cum să mutați Authenticator de la un telefon la altul și oferă sfaturi de reținut atunci când finalizați procesul.


Cum să mutați Google Authenticator pe un telefon nou

Acesta este un proces destul de ușor, indiferent dacă utilizați un telefon Android sau un iPhone. Amintiți-vă că Google Authenticator se conectează în mod specific la un cont Google. Aceasta înseamnă că, dacă aveți un dispozitiv Apple, veți avea nevoie în continuare de un cont Google pentru a configura 2FA.

  1. Instala Google Authenticator pe noul dvs. telefon și conectați-vă la aplicație utilizând contul dvs. Google.

    Puteți găsi Google Authenticator pentru Android în Playstore și Google Authenticator pentru iOS în App Store.

  2. Deschideți 2FA pe un browser de computer.

  3. Clic Incepe în caseta albastră din partea de jos a ecranului, apoi conectați-vă la contul dvs. Google.

  4. Deruleaza in jos până când vedeți aplicația Authenticator. Faceți clic pe Schimbați telefonul.

  5. Faceți clic pe oricare Android sau iPhone pentru a alege ce tip de telefon aveți. Aceasta va afișa un cod QR pe ​​ecranul computerului.

  6. Deschideți aplicația Authenticator pe telefon și atingeți începe configurarea.

  7. Robinet scanare cod de bare. Aceasta va deschide camera de pe telefon. Utilizarea camerei scanează codul de bare. (Codul de bare va scana automat când se află în ținta afișată pe ecranul telefonului)

  8. Pe calculatorul tau faceți clic pe Următorul.

    

  9. Introduceți codul afișat în aplicația Authenticator pe computer.

  10. Clic Verifica.


Lucruri de reținut

Mutarea Google Authenticator de pe vechiul dvs. telefon pe unul nou este un proces destul de redus și uscat pentru Contul dvs. Google. Cu toate acestea, dacă utilizați Authenticator pentru a vă conecta la anumite site-uri web, va trebui să accesați aceste conturi și să repetați procesul. Acest lucru poate diferi în funcție de site-ul web.

În unele cazuri, poate fi necesar să dezactivați 2FA pe aceste conturi și apoi să îl configurați din nou de la zero. Veți putea vedea fiecare cont care a fost trecut pe noul dvs. telefon, uitându-vă la aplicație. Acest lucru vă va informa despre ce conturi au trecut și care trebuie adăugate manual pe noul dvs. telefon.