Cum se accesează AirDrop în Centrul de control iOS

AirDrop este cu ușurință unul dintre secretele cele mai bine păstrate de pe iPhone și iPad. Îl puteți folosi pentru a transfera fotografii și alte documente fără fir între două dispozitive Apple - iPhone, iPad, dispozitive iPod touch și Mac.

Deci, de ce nu au auzit mai mulți oameni despre asta? AirDrop a apărut pe Mac și este puțin mai familiar celor care au un fundal Mac. Apple nu a împins-o în același mod în care compania a publicat alte caracteristici de-a lungul anilor și cu siguranță nu ajută ca comutatorul să fie ascuns în Centrul de control iOS.

Informațiile din acest articol se aplică dispozitivelor iOS care rulează iOS 12 sau iOS 11, cu excepția cazului în care se specifică altfel.


Cum să găsiți setările AirDrop în Control Center

Centrul de control al Apple este diferit de cel vechi, dar este destul de mișto odată ce te obișnuiești cu el. Unele dintre butoane sunt ferestre mici care se pot extinde, ceea ce reprezintă un mod inteligent de a adăuga mai multe setări în Centrul de control și de a le monta pe un singur ecran. Un alt mod de a o privi este reproiectarea ascunde unele setări, iar AirDrop este una dintre aceste caracteristici ascunse. 

Deci, cum găsești AirDrop în Centrul de control iOS?

  1. Deschideți Centrul de control glisând în jos din marginea din dreapta sus a ecranului pe iPhone X sau mai târziu sau glisând în sus din marginea de jos a afișajului pe iPhone 8 și versiunile anterioare.

  2. Localizați butonul cu patru pictograme, inclusiv un avion și simbolul Wi-Fi. Țineți apăsat butonul pentru a-l extinde.

  3. Apăsați pe Airdrop pictogramă în fereastra extinsă și selectați una dintre opțiuni în fereastra mică care se deschide. Ei primesc, doar contacte și toată lumea.


Ce setare ar trebui să utilizați pentru AirDrop?

Cele trei opțiuni pe care le aveți pentru caracteristica AirDrop sunt: 

  • Primirea oprit. Aceasta este o setare Nu deranja. Puteți trimite în continuare fișiere și date AirDrop altora, dar nu veți apărea ca destinație disponibilă pentru nimeni din apropiere și nu veți primi nicio cerere AirDrop.
  • Numai contacte. Dispozitivul dvs. se afișează numai persoanelor pe care le aveți în agenda de iPhone.
  • Toată lumea. Dispozitivul dvs. apare pe toate dispozitivele din apropiere. Gama AirDrop este similară cu Bluetooth, deci este probabil oricine din cameră cu tine.

De obicei, este mai bine să lăsați AirDrop setat numai în Contacte sau să îl opriți când nu îl utilizați. Setarea Toată lumea este excelentă atunci când doriți să partajați fișiere cu cineva care nu se află în lista dvs. de contacte, dar ar trebui să o dezactivați după partajarea fișierelor.


Cum să AirDrop un fișier

Folosiți AirDrop pentru a partaja imagini și fișiere prin intermediul butonului Partajare.

  1. Atingeți o imagine în aplicația Fotografii sau un document în aplicația Fișiere, de exemplu.

  2. Apăsați pe Share pictogramă pentru a deschide ecranul de partajare. Pictograma seamănă cu o cutie cu o săgeată care iese din ea.

  3. În Atingeți pentru a partaja cu AirDrop , atingeți unul dintre dispozitivele din apropiere pentru a trimite imaginea către acel dispozitiv.

Dacă trimiteți fotografia sau fișierul pe unul dintre dispozitivele dvs., transmisia este imediată. Dacă îl trimiteți pe dispozitivul altui utilizator din cameră, persoana respectivă este notificată că încercați un AirDrop și trebuie să aprobe procesul.

Pentru ca AirDrop să funcționeze, ambele dispozitive trebuie să aibă Wi-Fi și Bluetooth activate. Niciunul dintre dispozitive nu poate avea Personal Hotspot activat.


Cum să găsiți setările AirDrop pe un dispozitiv mai vechi

Deși AirDrop a fost introdus în iOS 7, dacă aveți un iPhone sau iPad capabil să ruleze iOS 11 sau iOS 12, ar trebui să faceți upgrade dispozitivului. Noile versiuni nu numai că adaugă funcții noi iPhone-ului sau iPad-ului dvs., dar și corecțiile de securitate care vă mențin dispozitivul în siguranță.

Cu toate acestea, dacă aveți un dispozitiv mai vechi care nu este compatibil cu versiunile mai noi de iOS, setările AirDrop sunt chiar mai ușor de găsit în Control Center, deoarece nu sunt ascunse. Glisați în sus de la marginea de jos a ecranului pentru a afișa Centrul de control.

Setările AirDrop sunt chiar sub comenzile muzicale de pe un iPhone. Pe iPad, opțiunea este între controlul volumului și glisorul de luminozitate. Aceasta îl plasează în partea de jos a Centrului de control din mijloc.


Mai multe secrete ascunse în Centrul de control iOS

Puteți utiliza metoda de apăsare fermă pentru a extinde alte butoane în Control Center. Butonul muzical se extinde pentru a afișa controalele de volum, glisorul de luminozitate se extinde pentru a vă permite să activați sau să dezactivați Night Shift, iar glisorul de volum se extinde pentru a vă permite să dezactivați dispozitivul.

Poate cea mai tare parte a Control Center este posibilitatea de a-l personaliza. Puteți adăuga și elimina butoane pentru a personaliza Centrul de control pentru modul în care doriți să-l utilizați.

  1. Accesați aplicația Setări.

  2. Alege Centrul de control.

  3. Robinet Personalizați comenzile.

  4. Eliminați funcțiile din Centrul de control atingând butonul roșu minus și adăugați caracteristici atingând butonul verde plus.