Cum să intrați și să ieșiți din modul de recuperare iPhone

Multe probleme cu iPhone-ul pot fi rezolvate prin repornirea acestuia, dar unele probleme mai complexe necesită punerea iPhone-ului în modul de recuperare. Acesta nu ar trebui să fie primul dvs. pas de depanare, dar uneori este singurul care funcționează.

Acest articol se referă în principal la iPhone, dar puteți utiliza modul de recuperare pe toate dispozitivele iOS.


Ce este modul de recuperare iPhone?

Emilie Dunphy / Lifewire

Modul de recuperare este un fel de pas de ultimă instanță pe care îl puteți face cu un iPhone care are probleme cu sistemul său de operare. Punerea unui dispozitiv în modul de recuperare permite iPhone-ului să ruleze și să se conecteze la iTunes, în timp ce nu pornește complet iOS. Acest lucru vă permite să actualizați sistemul de operare la o nouă versiune funcțională sau să restaurați o copie de rezervă funcțională pe dispozitiv. Nu este greu de folosit, dar așa cum ți-ai putea imagina, este ceva pe care îl folosești numai atunci când alte lucruri nu vor funcționa.

Dacă aveți probleme cu iPhone-ul dvs., înainte de a încerca modul de recuperare, încercați sfaturile enumerate în Ce să faceți când iPhone-ul dvs. nu se va porni sau Cum să remediați un iPhone blocat pe sigla Apple.

2: 06

Intrarea și ieșirea din modul de recuperare iPhone


Când utilizați modul de recuperare

Ar trebui să utilizați modul de recuperare iPhone atunci când:

  • Instalați o actualizare iOS și dispozitivul dvs. se blochează într-o buclă de repornire continuă. Acest lucru se întâmplă atunci când ceva nu merge bine cu actualizarea sau când bateria este extrem de descărcată în timpul instalării.
  • Actualizați sistemul de operare sau restaurați dispozitivul din copie de rezervă, dar procesul eșuează și iTunes nu mai vede dispozitivul când îl conectați.
  • Faceți upgrade de la o versiune beta a iOS și există o eroare. 
  • Consultați sigla Apple sau pictograma Conectare la iTunes pe ecran pentru câteva minute, fără nicio modificare.

Restaurarea iPhone-ului dvs. utilizând modul de recuperare vă permite fie să actualizați sistemul de operare, fie să ștergeți toate datele de pe dispozitiv. În mod ideal, aveți o copie de rezervă recentă a datelor dvs. în iCloud sau în iTunes. În caz contrar, ați putea pierde orice date adăugate între ultima copie de rezervă și acum.


Cum se pune un iPhone în modul de recuperare

măr 

Pentru a pune un iPhone în modul de recuperare, urmați acești pași: 

  1. Opriți iPhone-ul ținând apăsat butonul somn / trezire buton (pe partea dreaptă pe iPhone 6 și în sus, în colțul de sus al tuturor celorlalte iPhone). Țineți până când glisorul apare în partea de sus și apoi glisați glisorul. Dacă telefonul dvs. nu răspunde, țineți apăsat butonul somn / trezire butonul Home și butonul Acasă împreună până când ecranul se întunecă (pe iPhone 7 seria, țineți apăsat Volum scăzut în loc de butonul Acasă).

  2. Obțineți un computer cu iTunes instalat pe el. În mod ideal, acesta este computerul cu care vă sincronizați, dar orice computer cu iTunes pe acesta poate funcționa. Asigurați-vă că programul iTunes nu rulează.

  3. Ce pași urmați în continuare depinde de ce model de iPhone aveți:

    • iPhone 8 și versiuni ulterioare: Conectați cablul de sincronizare la iPhone. Țineți apăsat butonul lateral în timp ce conectați celălalt capăt al cablului la computer.
    • Seria iPhone 7: Conectați cablul de sincronizare la iPhone. Țineți apăsat butonul de reducere a volumului în timp ce conectați celălalt capăt al cablului la computer.
    • Seria iPhone 6S și versiunile anterioare: Conectați cablul de sincronizare la iPhone. Țineți apăsat butonul Acasă în timp ce conectați celălalt capăt al cablului la computer.
  4. Continuați să țineți apăsat Parte, Volum scăzut, Sau Acasă buton (în funcție de modelul dvs.) până la Conectați-vă la iTunes apare ecranul (este imaginea cablului și a pictogramei iTunes afișate în partea de sus a acestui articol). Telefonul dvs. este acum în modul de recuperare.

  5. O fereastră apare în iTunes, oferindu-vă să vă permiteți Actualizează or Restabili telefonul. Clic Actualizează. Aceasta încearcă să rezolve problema actualizând sistemul de operare și fără a vă șterge datele.

  6. Dacă actualizarea eșuează, puneți din nou iPhone-ul în modul de recuperare și de această dată faceți clic Restabili.


Cum să restaurați iPhone

Dacă trebuie să vă restaurați iPhone-ul, puteți alege să îl restabiliți la starea sa din fabrică sau dintr-o copie de rezervă recentă a datelor dvs.

Nu este obișnuit, dar o eroare vă poate împiedica uneori să vă restaurați iPhone-ul sau alt dispozitiv iOS. Dacă întâmpinați această problemă, aflați cum să o rezolvați în Cum să remediați eroarea iPhone 4013.

Cum să ieșiți din modul de recuperare iPhone

Dacă restaurarea iPhone-ului reușește, telefonul dvs. va ieși din modul de recuperare când repornește.

De asemenea, puteți ieși din modul de recuperare fără a vă restabili telefonul (dacă dispozitivul dvs. a funcționat corect înainte. Dacă nu, modul de recuperare este în continuare cea mai bună opțiune). Pentru a face asta:

  1. Deconectați dispozitivul de la cablul USB.

  2. Țineți apăsată tasta somn / trezire butonul (sau lateral, în funcție de modelul dvs.) până când iPhone-ul se oprește, apoi lăsați-l să plece.

  3. Țineți-l apăsat din nou până când reapare logo-ul Apple.

  4. Eliberați butonul și dispozitivul va porni.


Dacă modul de recuperare nu funcționează

Dacă punerea iPhone-ului în modul de recuperare nu vă rezolvă problema, problema poate fi mai gravă decât puteți remedia singuri. În acest caz, ar trebui să faceți o programare la barul Genius din cel mai apropiat Apple Store pentru a primi ajutor.