Cum se remediază o problemă a ecranului negru Google Chrome

Unele persoane care utilizează Google Chrome au un ecran negru pe dispozitivele Windows 10, Windows 8 și Windows 7. Acesta este un bug cunoscut și destul de simplu de remediat.

Pașii prevăzuți în acest articol pentru a rezolva problema ecranului negru Google Chrome sunt aplicabili pentru dispozitivele Windows 7, Windows 8 și Windows 10.


Cauzele problemei ecranului negru Chrome

Problema ecranului negru a Google Chrome este una dintre acele bug-uri tehnice din păcate vagi care pot apărea din mai multe motive. Cel mai adesea, este rezultatul incompatibilității sau al unor caracteristici experimentale. Extensiile care nu se sincronizează cu cea mai recentă versiune de la Google se află în spatele acesteia, cel mai adesea. Cu toate acestea, pot exista cauze mai dificile la joc.


Cum se rezolvă problema ecranului negru Chrome

Există o serie de soluții potențiale pentru problema ecranului negru Chrome. Acestea acoperă gama de cauze potențiale, iar majoritatea sunt destul de simple. Dacă întâmpinați această eroare, încercați următoarele soluții pentru a rezolva această problemă.

  1. Dezactivați extensiile Google Chrome. Nu toate extensiile sunt egale și, uneori, dezvoltatorii de extensii întârzie să își actualizeze produsele. Mai rău încă, extensiile sunt abandonate tot timpul. Când există o problemă cu Chrome, încercați întotdeauna să dezactivați mai întâi extensiile.

    S-ar putea să apară momente când trebuie să renunțați forțat la aplicație pentru ca modificările să aibă efect.

  2. Dezactivați steagurile Chrome. Prin natura lor, steagurile Google Chrome sunt caracteristici experimentale. Asta înseamnă că se pot sparge oricând. Dezactivați orice ați activat pentru a vedea dacă rezolvă problema.

  3. Redimensionați fereastra browserului. Puteți redimensiona fereastra browserului apăsând pe Restabili în jos pictograma de lângă X în colțul din dreapta sus al ferestrei browserului, apoi trebuie doar să țineți apăsat marginile ferestrei pentru a o redimensiona după cum doriți.

    Aceasta este doar o soluție temporară. Dacă redimensionați doar fereastra, problema se poate întâmpla din nou.

  4. Rulați Chrome în modul de compatibilitate. Puteți rula Google Chrome în modul de compatibilitate, dar, mai întâi, va trebui să creați o comandă rapidă dacă nu aveți deja una pentru Google Chrome. Aceasta va rula Chrome ca și cum ar fi o aplicație pentru o versiune mai veche de Windows.

    Majoritatea utilizatorilor selectează Windows 7 dacă utilizează o versiune mai nouă a sistemului de operare Windows. Cu toate acestea, dacă rulați deja Windows 7, încercați să îl rulați într-o versiune chiar mai veche.

  5. Dezactivați accelerarea hardware. Când accelerarea hardware este activată, cele mai intense sarcini din browser sunt gestionate de GPU, care eliberează utilizarea procesorului, astfel încât alte programe să poată rula mai bine. Cu toate acestea, acest lucru pune cea mai mare parte a încărcării în browser. Prin urmare, dacă vă confruntați cu fereastra ecranului negru, puteți continua și dezactiva setarea de accelerare hardware din browserul Chrome.

  6. Resetați Chrome la setările implicite. Dacă vă confruntați în continuare cu problema ecranului negru, puteți oricând să resetați browserul Chrome la setările implicite pentru a vă asigura că nu este o problemă de configurare.

    Prin efectuarea unei resetări, toate extensiile, marcajele și istoricul de navigare vor fi eliminate.