Cum să ecranizați partajarea pe discordie

Discord este o aplicație de voce și text pentru jucători, care face extrem de ușor să vă partajați ecranul și să transmiteți jocuri prietenilor și altor publicuri mici. Deși această metodă de streaming nu va face ca fluxul dvs. să fie disponibil publicului larg, cum ar fi Twitch sau YouTube, este mult mai ușor și nu necesită software suplimentar.

Când partajați ecranul, puteți permite unei singure persoane să vă vadă fluxul de joc, un grup mic de prieteni sau oricine are acces la un anumit server Discord și la un canal vocal. Iată cum să ecranizați partajarea pe Discord.


Cum funcționează partajarea ecranului în discordie?

Există două moduri de a vă partaja ecranul în Discord:

  1. În timp ce sunteți conectat la un canal vocal pe un server Discord.
  2. În timpul unui apel efectuat printr-un mesaj direct (DM).

Prima metodă permite o mai mare flexibilitate, întrucât oricine are acces la canalul vocal poate verifica fluxul dvs., în timp ce a doua metodă este utilă dacă doriți doar să partajați ecranul cu un anumit grup de persoane.  

Puteți partaja ecranul într-un canal vocal numai dacă aveți permisiunea de a face acest lucru. Dacă descoperiți că nu puteți, întrebați administratorul serverului cum să obțineți permisiunea respectivă. Dacă administratorul nu vă dă permisiunea, nu veți putea partaja ecranul pe acel server.


Cum să ecranizați partajarea pe discord dintr-un canal vocal

Partajarea ecranului pe un canal vocal este extrem de ușoară. Amintiți-vă doar că oricine se alătură canalului vocal va putea vizualiza fluxul dvs. dacă dorește. Dacă doriți doar să partajați ecranul cu anumite persoane, nu utilizați această metodă.

Iată cum să vă partajați ecranul pe Discord folosind un canal vocal:

  1. Lansați jocul pe care doriți să îl partajați prin Discord.

    Puteți partaja orice aplicație prin Discord, inclusiv browsere web, dar jocurile sunt cele mai ușoare.

  2. Faceți clic pe a Discord server în lista de servere, apoi faceți clic pe a canal vocal în lista canalelor vocale din stânga.

  3. Căutați bannerul de sub lista canalelor vocale care arată numele jocului pe care îl jucați, apoi faceți clic pe pictogramă partajare ecran care arată ca un ecran de computer cu o pictogramă de înregistrare mai mică setată în el.

    Când mutați cursorul mouse-ului peste pictograma de partajare a ecranului, veți vedea textul care apare Stream (jocul pe care îl jucați).

  4. Verificați setările și faceți clic pe Du-te în direct.

    Clic Schimba dacă Discord a selectat jocul sau aplicația greșită și faceți clic pe numele fișierului canal vocal te afli dacă vrei să treci la altul.

  5. Alți utilizatori din același canal vocal vor putea acum să vadă partajarea dvs. de ecran. Pe toată durata, veți vedea o casetă mică în colțul din dreapta jos al Discord, care arată ceea ce transmiteți în flux și veți vedea o TRĂI pictogramă de lângă numele dvs. din canalul vocal.

  6. Pentru a opri, faceți clic pe Opriți transmiterea în flux pictogramă, care arată ca un monitor cu un X în el.


Cum să partajați ecranul dintr-un canal vocal Discord dacă Discord nu vă recunoaște jocul

Dacă doriți să partajați pe ecran altceva decât un joc, cum ar fi un browser web sau dacă Discord pur și simplu nu recunoaște că jucați în prezent un joc, există o soluție destul de ușoară. Același proces general este același, dar trebuie să utilizați instrumentul de bază pentru partajarea ecranului Discord în loc de comanda rapidă pentru streaming.

  1. Lansați jocul sau aplicația pe care doriți să o partajați.

  2. Lansați Discord, deschideți serverul pe care doriți să îl utilizați și alăturați-vă unui canal vocal.

  3. Faceți clic pe pictograma de partajare a ecranului care arată ca un monitor cu o săgeată lângă text Ecran.

  4. Clic aplicatii dacă doriți să partajați o aplicație, selectați aplicația pe care doriți să o partajați și faceți clic pe Du-te în direct.

  5. Alternativ, puteți face clic Ecrane dacă doriți să partajați un afișaj întreg, selectați afișajul corect și faceți clic pe Du-te în direct.

  6. Verificați setările și faceți clic pe Du-te în direct.

  7. Fluxul dvs. va deveni disponibil pentru oricine se alătură canalului vocal și veți vedea o casetă mică în colțul din dreapta jos al Discord, care arată ceea ce transmiteți în flux.


Cum să ecranizați partajarea în discordanță printr-un mesaj direct

Pe lângă serverele Discord și canalele vocale, puteți comunica și cu prietenii prin mesaj direct. Metoda implicită implică conversația cu o singură persoană prin chat text, dar puteți adăuga persoane suplimentare la un DM și chiar iniția un apel vocal sau video. Dacă începeți un astfel de apel, puteți partaja ecranul tuturor celor care au fost invitați la DM.

Spre deosebire de metoda care utilizează un canal vocal Discord, această metodă vă permite să controlați cu strictețe cine poate vizualiza fluxul dvs. și, de asemenea, nu necesită utilizarea unui server specific Discord.

Pentru a utiliza această metodă, trebuie mai întâi să vă adăugați prietenii pe Discord. Odată ce sunteți prieteni, aceștia vor apărea în lista dvs. DM și îi veți putea apela.

Iată cum să ecranizați partajarea printr-un mesaj direct Discord:

  1. Lansați Discord și faceți clic pe Logo discordie în colțul din stânga sus.

  2. Faceți clic pe orice DM, inclusiv DM individuale și de grup, sau creați un DM nou.

  3. Apasă pe Pictogramă apel lângă dreapta sus, care arată ca un receptor de telefon.

  4. Apasă pe Activați pictograma Partajare ecran care arată ca un monitor cu o săgeată.

  5. Alegeți rezoluția și cadrele pe secundă (FPS), apoi faceți clic pe Fereastra aplicației.

    Rezoluția Full HD și 60 FPS nu sunt disponibile dacă nu aveți un abonament Discord Nitro.

  6. Selectați fereastra de joc sau aplicație pentru a transmite în flux și faceți clic pe Share.

  7. Fluxul dvs. va apărea într-o fereastră mare deasupra porțiunii de text a DM.

  8. Pentru a opri transmisia, deplasați mouse-ul peste fluxul dvs. și faceți clic pe pictograma ecranului cu X-ul în el.