Cum se remediază erorile din Codul 28 în Windows

Ce să știți

  • Erorile din Codul 28 sunt cauzate de obicei de driverele lipsă pentru piesa hardware pe care apare eroarea în Manager dispozitive.
  • Actualizarea driverelor pentru dispozitiv va rezolva aproape întotdeauna problema.
  • Dacă acest lucru nu funcționează, este posibil ca hardware-ul să aibă o problemă fizică și va trebui înlocuit.

Eroarea Cod 28 este unul dintre mai multe coduri posibile de eroare ale Managerului de dispozitive pe care le-ați putea vedea pentru o bucată de hardware. Așa cum am menționat mai sus, este cauzat aproape întotdeauna de un driver lipsă pentru acea piesă hardware specială.

Există o serie de motive posibile pentru care un driver ar putea să nu fie instalat pentru un dispozitiv, dar depanarea problemei, prezentată în detaliu mai jos, va fi aceeași, indiferent de cauza principală.

Erorile din Codul 28 vor fi formulate aproape întotdeauna exact astfel:

Driverele pentru acest dispozitiv nu sunt instalate. (Cod 28)

Detalii despre codurile de eroare ale Managerului de dispozitive precum Codul 28 sunt disponibile în zona Stare dispozitiv din proprietățile dispozitivului și vor arăta aproape întotdeauna astfel:

Eroarea Codului 28 s-ar putea aplica oricărui dispozitiv hardware din Manager dispozitive, dar majoritatea par să afecteze dispozitivele USB și plăcile de sunet.

Codurile de eroare ale Managerului de dispozitive sunt exclusive pentru Managerul de dispozitive. Dacă vedeți eroarea Code 28 în altă parte a Windows-ului, este posibil ca acesta să fie un cod de eroare de sistem pe care nu ar trebui să îl depanați ca o problemă de Device Manager.


Cum se remediază o eroare de cod 28

Oricare dintre sistemele de operare Microsoft ar putea întâmpina o eroare Code 28 Device Manager, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și multe altele. Aceste instrucțiuni se aplică tuturor acestor versiuni Windows.

  1. Reporniți computerul dacă nu ați făcut-o deja.

    Există întotdeauna șansa redusă ca eroarea Codului 28 pe care o vedeți în Manager dispozitive să fi fost cauzată de o întâmplare cu Manager dispozitive sau în BIOS-ul dvs. În acest caz, o repornire ar putea remedia problema.

  2. Ați instalat un dispozitiv sau ați făcut o modificare în Device Manager chiar înainte de a observa eroarea? Dacă da, este foarte posibil ca modificarea pe care ați făcut-o să fi cauzat problema.

    Anulați modificarea, reporniți computerul și apoi verificați din nou eroarea Cod 28.

    În funcție de modificările pe care le-ați făcut, unele soluții pot include eliminarea sau reconfigurarea dispozitivului nou instalat, readucerea driverului la versiunea anterioară actualizării dvs. sau folosirea Restaurării sistemului pentru a anula modificările recente ale Managerului de dispozitive.

  3. Actualizați driverele pentru dispozitiv. Instalarea celor mai recente drivere furnizate de producător pentru un dispozitiv cu eroarea Cod 28 este cea mai probabilă soluție la problemă.

    Asigurați-vă că instalați driverele pentru sistemul de operare corect. De exemplu, dacă utilizați Windows 10 pe 64 de biți, instalați driverele proiectate pentru acea versiune specifică de Windows. Multe dintre aceste erori sunt cauzate de încercarea de a instala driverele greșite pentru un dispozitiv. O modalitate de a vă asigura că obțineți driverul potrivit este să utilizați un instrument gratuit de actualizare a driverelor.

    Dacă driverele nu se vor actualiza, încercați să dezactivați software-ul antivirus în timpul procesului de actualizare. Uneori, aceste programe interpretează greșit actualizarea driverului ca fiind rău intenționat și îl blochează.

  4. Instalați cel mai recent pachet de service Windows. Microsoft lansează în mod regulat service pack-uri și alte patch-uri pentru sistemele lor de operare, dintre care unul poate conține o soluție pentru cauza erorii Codului 28.

    Știm sigur că anumite pachete de servicii pentru Windows Vista și Windows 2000 au conținut remedieri specifice pentru unele cazuri ale acestei erori specifice în Manager dispozitive.

  5. Înlocuiți hardware-ul. În ultimă instanță, poate fi necesar să înlocuiți hardware-ul care are eroarea.

    De asemenea, este posibil ca dispozitivul să nu fie compatibil cu această versiune de Windows. Puteți verifica HCL Windows pentru a fi sigur.

    Dacă încă credeți că există o componentă software / sistem de operare la această eroare Code 28, ați putea încerca o instalare de reparație a Windows. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați o instalare curată a Windows. Nu vă recomandăm să faceți nici una dintre acele opțiuni mai drastice înainte de a încerca să înlocuiți hardware-ul, dar este posibil să fie necesar dacă nu mai aveți alte opțiuni.