Cum se instalează Plex pe Apple TV

Plex este un program care rulează pe mai multe dispozitive și sistem de operare care permite partajarea video. Aplicația transmite conținut video pe mai multe dispozitive.

După ce configurați Plex pe computer și aveți computerul atașat la biblioteca dvs. media, în curând veți putea accesa videoclipurile, muzica și chiar fotografiile dvs. de oriunde. Plex este deosebit de priceput în redarea de conținut pe dispozitive de rețea locală, cum ar fi boxele TV inteligente, cum ar fi Apple TV.

Plex funcționează cel mai bine la a patra generație de Apple TV, dar cu puțin sânge, transpirație și lacrimi (în regulă, doar un pic nebun), puteți face ca Plex să lucreze la un Apple TV de generația a treia.


Identificarea modelului dvs. Apple TV

Televizoarele Apple de generația a treia și versiunile anterioare nu sunt livrate împreună cu aplicația Plex, iar aplicațiile suplimentare nu pot fi instalate pe dispozitiv. Cu toate acestea, cei care doresc să facă un mic hacking software ar trebui să poată face Plex să ruleze pe Apple TV-ul mai vechi. Putem folosi soluția PlexConnect pentru a rula Plex pe un Apple TV de generația a treia, dar este puțin dificil să-l punem în funcțiune.

Dacă aveți un Apple TV de generația a patra sau mai nou, veți putea folosi tvOS App Store pentru a descărca aplicația Plex pentru Apple TV.

Compania Apple

Nu este ușor să deosebiți dintr-o privire cele două televizoare Apple. Ambele sunt mici cutii negre cu margini rotunjite. Apple TV de generația a patra vine cu telecomanda Siri sensibilă la atingere și a fost lansată în 2015. Apple TV de generația a treia vine cu o telecomandă argintie cu roată de control și a fost lansată în 2012.

Dacă întâmpinați dificultăți în a alege care este care, utilizați ghidul Apple pentru identificarea Apple TV.


Instalarea Plex pe un Apple TV de generația a patra sau mai târziu

Comparativ cu procedura de instalare a Plex pe un Apple TV de a treia generație, procesul pentru un Apple TV de generația a patra și ulterior este simplu din punct de vedere comic.

  1. Deschideți App Store de pe Apple TV. Căutați aplicația Plex și descărcați-o pe Apple TV.

  2. Deschideți Aplicația Plex. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a vă conecta la contul dvs. Plex folosind linkul furnizat și codul din patru cifre.

  3. Selectați serverul Plex din listă și începeți să transmiteți conținut.


Instalarea Plex pe un Apple TV de generația a treia

Procedura de instalare pentru Apple TV de generația a treia este departe de a fi simplă. Citiți procesul de instalare de la început până la sfârșit înainte de a începe să vă măsurați nivelul de confort la fiecare pas.

Este necesar să vă configurați dispozitivul gazdă (PC sau Mac), rețeaua și Apple TV. Vom folosi scripturi Python pentru a duplica o aplicație Apple TV existentă, apoi o vom păcăli în redarea conținutului Plex. Este o soluție inteligentă, dar nu este plug-and-play.


Se pregateste

Înainte de a începe, va trebui să aveți câteva lucruri configurate corect:

  • Asigurați-vă că Apple TV este compatibil cu firmware-ul (versiunile 5.1, 5.2, 5.3, 6.x și 7.x sunt acceptate)
  • Asigurați-vă că ați instalat Python 2.7.x pe echipamentul care rulează serverul dvs. Plex. Python 3 nu va funcționa. Dacă rulați un Mac, acesta vine cu Python 2.7 instalat. Pe Windows, descărcați și instalați Python 2.7.15 sau o versiune ulterioară.
  • Setați o adresă IP statică atât pentru dispozitivul dvs. Plex Media Server, cât și pentru Apple TV. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin rezervările DCHP de pe router.

De asemenea, veți dori ca cea mai recentă versiune a Plex Media Server să fie instalată pe dispozitivul dvs. server. Puteți actualiza Plex Media Server prin pagina de actualizare de pe serverul dvs. Plex.


Instalați Plex Connect pe serverul dvs.

Odată ce totul este gata, va trebui să instalăm clientul PlexConnect pe serverul dvs. În linii mari, va trebui să descărcați PlexConnect, să obțineți un certificat de securitate pentru acesta și să lansați daemonul.

Instalați PlexConnect pe Mac

  1. Descărcați și dezarhivați arhiva PlexConnect din GitHub.

  2. Mutaţi Dosarul PlexConnect la / Aplicații / pe Mac.

  3. Creați și instalați un certificat SSL pentru Apple TV. Este un proces în mai mulți pași, deci urmați acest ghid despre crearea certificatelor SSL pentru Apple TV pentru a-l configura.

  4. Rulați următoarea comandă în Terminal pentru a porni demonul PlexConnect:

  5. Plex va rula acum.

Instalați PlexConnect pe Windows

  1. Descărcați și dezarhivați fișierele PlexConnect.

  2. Mutați folderul PlexConnect în folderul Program Files. Utilizare C: Program Files (x86) dacă există sau C: Fișiere program in caz contrar.

  3. Generați certificatul SSL urmând acest ghid pentru crearea certificatelor SSL Windows.

  4. Deschideți folderul PlexConnect în Explorer și faceți dublu clic pe PlexConnect.py pentru a-l lansa. Când vi se solicită aprobarea cererii de către UAC, faceți clic pe permite accesul.

Setați setările DNS Apple TV

Acum că avem PlexConnect rulat pe serverul nostru, este timpul să configurăm Apple TV. Setările DNS trebuie modificate pentru a indica către aparatul dvs. PlexConnect.

plex

  1. Dacă Apple TV este conectat prin Wi-Fi, navigați la Setări> General> Rețea> Wi-Fi. Selectați numele rețelei Wi-Fi din meniu.

    Dacă Apple TV este conectat prin Ethernet, navigați la Setări> General> Rețea> Ethernet.

  2. Schimbați setările DNS din Automat la Manual.

  3. Introduceți adresa IP a serverului dvs. Plex, pe care ați configurat-o mai devreme folosind rezervări DHCP. Dacă nu vă amintiți adresa IP, o puteți găsi în configurația routerului.

Instalați certificatul SSL pe Apple TV

Certificatul SSL va permite serverului dvs. Plex și Apple TV să comunice prin HTTPS. Deși acesta este un protocol mai sigur decât HTTP, nu aceasta este preocuparea principală. Televizoarele Apple nu vor mai comunica prin conexiuni HTTP necriptate, deci este necesar un certificat SSL.

  1. Navigați la Apple TV setările meniu.

  2. Selectați General> Trimiteți date către Apple Și alegeți Nu.

  3. Cu Trimiteți date către Apple încă selectat, apăsați tasta Joaca (nu butonul normal Select) de pe telecomandă. Aceasta va începe procesul de adăugare a unui profil la Apple TV.

  4. În caseta de dialog, introduceți http://trailers.apple.com/trailers.cer exact.

Streaming cu PlexConnect

Cu Plex Connect rulat pe serverul dvs., acum puteți accesa Plex pe Apple TV. Deschideți aplicația Trailers de pe Apple TV și veți fi conectat la aplicația Plex.

Rularea automată a PlexConnect la pornire

În mod implicit, va trebui să lansați manual PlexConnect.py de fiecare dată când serverul dvs. repornește. Dacă doriți să-l faceți să ruleze la pornire, fie ca demon pe macOS, fie ca serviciu pe Windows, este posibil. Urmați instrucțiunile de mai jos.

ferestre din

Pentru a rula PlexConnect.py ca serviciu la pornire, va trebui să instalați PyWin32. Această extensie a sistemului de operare Windows permite scripturilor Python să fie apelate fără intrarea utilizatorului, printre altele.

PyWin32 poate fi instalat fie prin descărcare de pe Github și clădire din sursă, fie prin pip. Dacă rulați Python 2.7.9 sau o versiune ulterioară, pip va fi instalat automat cu Python. Pentru a instala PyWin32 cu pip, rulați următoarea comandă într-o fereastră CMD.

Dacă nu aveți pip instalat, ar trebui să vă actualizați versiunea Python la o versiune mai modernă. Dacă nu vă puteți actualiza versiunea Python, puteți construi utilitarul din sursă urmând instrucțiunile de pe pagina Github a PyWin32. Pip poate fi, de asemenea, instalat separat.

Cu PyWin32 în funcțiune, suntem pregătiți să configurăm PlexConnect.py ca serviciu. Mai întâi, asigurați-vă că PlexConnect nu rulează în prezent. Dacă există o fereastră CMD care rulează PlexConnect, utilizați Ctrl + C comandă rapidă de la tastatură pentru a o închide.

Deschideți directorul PlexConnect din folderul Program Files și navigați la Suport Win pliant. Acolo veți găsi patru fișiere bat care pot fi utilizate pentru a instala și dezinstala PlexConnect ca serviciu, precum și pentru a porni și opri serviciul odată ce este instalat. Rulați install.bat fișier pentru a instala PlexConnect.py ca serviciu.

mac

Dacă PlexConnect rulează, părăsiți-l selectând fereastra Terminal și apăsând tasta Ctrl + C Comanda rapidă de la tastatură.

După ce PlexConnect nu mai rulează, deschideți o nouă fereastră Terminal și executați următoarele comenzi

Aceste comenzi vor încărca PlexConnect.py ca un demon de lansare, care va porni de fiecare dată când Mac-ul dvs. pornește.

Sfaturi de depanare

Dacă întâmpinați probleme în timp ce instalați Plex pe Apple TV de generația a treia, cel mai bun pariu este să consultați documentația PlexConnect pe Github. De asemenea, puteți încerca forumurile Plex pentru probleme care nu sunt acoperite de documentația de instalare.