Coloanele din Excel dispar: Ce trebuie să faceți atunci când nu vă puteți vedea datele

Excel este un instrument puternic pentru gestionarea și analiza datelor. Cu toate acestea, poate fi frustrant atunci când nu vă puteți vedea datele deoarece coloanele au dispărut. Acest lucru se poate întâmpla dintr-o varietate de motive, dar, din fericire, există mai multe modalități de a rezolva problema.

Primul lucru care trebuie verificat este dacă coloanele sunt ascunse. Pentru a face acest lucru, selectați coloanele din stânga și din dreapta coloanelor ascunse făcând clic pe literele coloanelor. Apoi, faceți clic dreapta pe una dintre coloanele selectate și alegeți opțiunea "Unhide" din meniu. În cazul în care coloanele erau ascunse, acestea ar trebui să fie acum vizibile.

Dacă coloanele nu sunt ascunse, o altă cauză posibilă este că lățimea coloanelor a fost redusă la zero. Pentru a verifica acest lucru, selectați coloana din stânga coloanei lipsă făcând clic pe litera coloanei. Apoi, deplasați cursorul pe marginea din dreapta a coloanei selectate până când acesta se transformă într-o săgeată cu două capete. Faceți clic și trageți marginea spre dreapta pentru a mări lățimea coloanei. Dacă coloana lipsă era pur și simplu prea îngustă pentru a fi văzută, acum ar trebui să fie vizibilă.

Dacă niciuna dintre aceste soluții nu funcționează, este posibil să existe o problemă cu setările Excel. Mergeți la fila "Fișier" și alegeți "Opțiuni". Selectați fila "Advanced" (Avansat) și, în secțiunea "Display options for this workbook" (Opțiuni de afișare pentru acest registru de lucru), asigurați-vă că opțiunile "Show horizontal scroll bar" (Afișare bară de derulare orizontală) și "Show vertical scroll bar" (Afișare bară de derulare verticală) sunt bifate. De asemenea, bifați opțiunea "Show sheet tabs" (Afișați filele foilor) din secțiunea "Display options for this workbook" (Opțiuni de afișare pentru acest registru de lucru). Faceți clic pe "OK" pentru a salva toate modificările.

Dacă în continuare nu vă puteți vedea coloanele, este posibil să existe o problemă cu programul Excel în sine. Încercați să închideți și să redeschideți Excel sau să reporniți calculatorul. Dacă problema persistă, încercați să reparați sau să reinstalați Excel.

În concluzie, există mai multe motive posibile pentru care coloanele Excel pot dispărea, dar există, de asemenea, mai multe soluții la această problemă. Verificând dacă există coloane ascunse, ajustând lățimea coloanelor și revizuind setările Excel, puteți, de obicei, să restabiliți datele lipsă. Dacă toate celelalte eșuează, poate fi necesară repararea sau reinstalarea Excel. Cu puțină depanare, vă puteți întoarce la gestionarea și analizarea datelor dvs. în cel mai scurt timp.