Ce trebuie să faceți când Google Home încetează să redea muzică

Cântecele încetează să mai fie redate pe Google Home? Încep să se joace bine, dar continuă să se oprească pentru tampon? Sau poate se joacă în mod normal ore întregi, dar se opresc mai târziu în timpul zilei, sau chiar nu încep deloc când le solicitați.

Există o serie de motive potențiale pentru care dispozitivul dvs. Google Home ar putea opri redarea muzicii sau nu va începe să redea deloc muzică, astfel încât un ghid de depanare, precum cel pe care l-am creat mai jos, este foarte util.

Încercați fiecare pas de mai jos, de la început până la sfârșit, până când problema este rezolvată!

Alte probleme comune Google Home și cum să le remediați


Ce trebuie să faceți când Google Home încetează să redea muzică

Grace Kim / Lifewire

  1. Reporniți Google Home. Acesta ar trebui să fie primul dvs. pas în rezolvarea problemelor de sunet.

    Puteți fie să deconectați dispozitivul de pe perete, să așteptați 60 de secunde, apoi să îl conectați din nou, fie să folosiți aplicația Google Home pentru a-l reporni de la distanță. Urmați linkul de mai sus pentru a afla cum să reporniți Google Home din aplicație.

    Repornirea nu numai că ar trebui să elimine tot ceea ce persistă care ar putea cauza probleme, dar ar trebui să îi determine și pe Google Home să caute actualizări de firmware, dintre care una ar putea fi soluția pentru problema sunetului.

  2. Volumul este redus? Este destul de ușor să reduceți din greșeală volumul pe Google Home, caz în care s-ar putea părea că muzica a încetat brusc să se redea.

    Vorbește-i pentru a-i spune să mărească volumul, spunând Ok Google, deschide-l. Sau, pe dispozitivul însuși, glisați degetul de-a lungul vârfului printr-o mișcare circulară, în sensul acelor de ceasornic. Dacă utilizați Mini, atingeți partea dreaptă. Pe un Google Home Max, glisați spre dreapta de-a lungul părții frontale a difuzorului. Pentru Google Home Hub, apăsați butonul de volum superior din spate.

    Unii utilizatori au raportat că Google Home se va prăbuși dacă redă muzică prea tare. Asigurați-vă că păstrați-l la un volum rezonabil.

  3. Verificați câte melodii sunt în album. Dacă sunt doar câteva și indicați Google Home să redea acel album specific, s-ar putea să pară că există o problemă atunci când albumul nu are suficiente melodii pentru a continua să fie redate.

  4. Conectați serviciul de muzică la Google Home dacă nu este redat atunci când îl solicitați. Google Home nu știe cum să redea muzică Pandora sau Spotify decât dacă conectați aceste conturi la dispozitiv.

    Dacă serviciul muzical este deja conectat la contul dvs., deconectați-l și apoi conectați-l din nou. Re-asocierea poate rezolva problemele legate de aceste servicii.

  5. Reformulează modul în care vorbești cu Google Home dacă nu răspunde atunci când îi ceri să redea muzică. Este posibil să fi apărut o problemă temporară când ați întrebat prima dată, așa că încercați să vorbiți puțin diferit și să vedeți dacă acest lucru vă ajută.

    De exemplu, în loc de Hei Google, joacă, încercați un lucru mai general Salut Google, redă muzică. Dacă funcționează, încercați modul original în care ați vorbit și vedeți dacă funcționează de data aceasta. Indiferent dacă doriți să jucați Pandora, YouTube, Spotify sau YouTube Music pe Google Home, asigurați-vă că utilizați și aceste cuvinte în mod corespunzător. Adăugați serviciul la final pentru a specifica acel tip de muzică, cum ar fi Ok Google, redă rock alternativ pe Spotify.

  6. Ștergeți memoria cache a aplicației dvs. muzicale. Este posibil ca aplicația să fie de vină pentru faptul că Google Home nu redă muzică. De obicei, puteți face acest lucru prin setări.

    De exemplu, dacă transmiteți Spotify de pe telefon la Google Home, atingeți Ștergeți memoria cache în setări pentru a șterge toate fișierele temporare pe care le stochează pe dispozitiv.

    Dacă nu găsiți o opțiune cache, ștergeți aplicația și apoi reinstalați-o. Aceasta va șterge orice fișier rezidual care ar fi putut cauza probleme muzicale cu Google Home.

  7. Serviciul de muzică acceptă redarea numai pe un dispozitiv la un moment dat? Dacă da, muzica nu va mai fi redată pe Google Home dacă același cont începe să redea muzică pe un alt dispozitiv Home, telefon, computer, TV etc.

    De exemplu, muzica Pandora se va opri din redarea pe Google Home dacă începeți să transmiteți fluxul de pe computer în același timp în care se difuzează prin Google Home. Puteți citi mai multe despre asta aici. De fapt, Spotify și YouTube Music acceptă și redarea cu un singur dispozitiv. Singura soluție aici, dacă este chiar o opțiune cu acel serviciu, este să vă actualizați contul la un plan care acceptă redarea simultană pe mai multe dispozitive. 

  8. Verificați dacă există suficientă lățime de bandă disponibilă în rețea pentru a sprijini redarea muzicii pe Google Home.

    Dacă există mai multe alte dispozitive în rețeaua dvs. care transmit muzică, videoclipuri, jocuri etc., este posibil să nu existe suficientă lățime de bandă pentru ca muzica să fie redată fără probleme, sau chiar deloc. Dacă există alte computere, console de jocuri, telefoane, tablete etc., care utilizează internetul în același timp în care Google Home întâmpină probleme la redarea muzicii, întrerupeți sau opriți celelalte dispozitive pentru a vedea dacă rezolvați problema.

    Dacă verificați dacă există o problemă a lățimii de bandă, dar nu doriți să reduceți utilizarea celorlalte dispozitive, vă puteți apela ISP-ul pentru a întreba despre actualizarea planului dvs. de internet pentru a sprijini mai multă lățime de bandă.

  9. Resetați Google Home pentru a elimina orice linkuri de dispozitiv, linkuri de aplicații și alte setări pe care le-ați personalizat de când ați configurat Google Home pentru prima dată. Acesta este un mod sigur de a vă asigura că versiunea curentă a software-ului nu este de vină pentru problema redării muzicii.

    Va trebui să configurați din nou Google Home de la început după restaurarea software-ului său.

  10. Reporniți routerul. Deoarece este folosit atât de des pentru a face față traficului pentru toate dispozitivele din rețea, uneori se poate împotmoli. Repornirea ar trebui să elimine orice îndoială care afectează capacitatea Google Home de a comunica cu routerul sau internetul.

    Ce trebuie să faceți când Google Home nu se va conecta la Wi-Fi


  11. Resetați din fabrică routerul dacă repornirea nu este suficientă. Unii utilizatori Google Home au descoperit că resetarea software-ului de pe routerul lor remediază orice problemă de conectivitate de vină pentru problemele de streaming de muzică pe Google Home.

    Repornirea și resetarea sunt diferite. Asigurați-vă că parcurgeți pasul 10 înainte de a continua cu o resetare completă din fabrică.

  12. Contactați echipa de asistență Google Home. Acesta ar trebui să fie ultimul lucru pe care îl încercați dacă nu puteți obține muzica de redat în acest moment. Prin intermediul acestui link, puteți solicita ca echipa de asistență Google să vă contacteze prin telefon. Există, de asemenea, o opțiune instantanee de chat și e-mail.

Vă recomandăm cu tărie să citiți ghidul nostru Cum să vorbiți cu asistența tehnică înainte de a ajunge la telefon cu Google.