Cum să scanați coduri QR pe ​​telefon

Ce să știți

  • Pentru a scana un cod QR, aveți nevoie de un smartphone cu o cameră și, în unele cazuri, de o aplicație mobilă.
  • Codurile QR sau codurile de răspuns rapid sunt coduri de bare bidimensionale care au fost utilizate inițial de producătorii de automobile din Japonia. 
  • Codurile QR sunt utilizate într-o varietate de moduri, inclusiv partajarea ofertelor și a linkurilor de site-uri web și în scopuri publicitare.

Acest articol explică cum să scanați un cod QR pe ​​iPhone sau Android. Unele smartphone-uri pot necesita descărcarea unei aplicații mobile; vă recomandăm câteva opțiuni mai jos.


Cum se scanează un cod QR cu un iPhone care rulează iOS 11 sau o versiune ulterioară

Un iPhone care rulează iOS 11 (sau o versiune ulterioară) vine cu un cititor QR încorporat în camera sa. Pentru a scana un cod QR cu o cameră iPhone, urmați acești pași:

  1. Lansați aplicația Cameră foto.

  2. Încadrați codul QR.

  3. Căutați bannerul de notificare în partea de sus a ecranului.

  4. Atingeți notificarea pentru a declanșa acțiunea codului.

Smartphone-urile care rulează iOS 10 sau versiuni anterioare pot scana multe tipuri de coduri QR folosind aplicația Wallet, care stochează bilete pentru evenimente, permise de îmbarcare, cupoane și carduri de fidelitate. Totuși, aplicația Wallet nu poate citi fiecare cod QR; numai articolele pe care le recunoaște drept treceri, precum exemplele de mai sus. Pentru un cititor QR unic, veți avea nevoie de o aplicație terță parte. 


Cea mai bună aplicație pentru cititor de coduri QR pentru iPhone

Scanare rapidă gratuită - QR Code Reader este o aplicație completă, care poate citi coduri QR în lume și din imagini din rola foto.

De asemenea, poate adăuga contacte în agenda dvs., deschide linkuri și locații pe hartă și poate adăuga evenimente în aplicația dvs. de calendar. Puteți salva coduri pentru referințe viitoare, iar aplicația are spațiu de stocare nelimitat. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți aplicația și să indicați codul QR pe ​​care doriți să-l scanați. Dacă duce la o adresă URL, veți primi o notificare pe care o puteți atinge.


Cum se scanează un cod QR cu un telefon Android

Android nu are un cititor de cod QR încorporat, deci va trebui să descărcați o aplicație terță parte și să urmați instrucțiunile acesteia. Pentru a scana un cod QR, aveți nevoie de un smartphone cu o cameră și, în majoritatea cazurilor, de acea aplicație mobilă. Unele telefoane Android pot avea, de asemenea, funcționalități native.

În general, procesul este:

  1. Lansați camera foto.

  2. Îndreptați-l spre codul QR.

  3. Țineți apăsat butonul de pornire.

  4. Atingeți pentru a declanșa acțiunea codului.


Cel mai bun scaner QR pentru Android

Cititorul de coduri QR (gratuit; de TWMobile) poate scana coduri QR, inclusiv coduri QR Wi-Fi, care permit utilizatorilor să se conecteze la un hotspot Wi-Fi fără a introduce o parolă.

Captură de ecran Android

Când doriți să scanați un cod QR, lansați aplicația și îndreptați-vă telefonul spre acesta; Apoi, fie veți vedea informațiile codului, fie veți primi o solicitare pentru a deschide o adresă URL.

Modalități de utilizare a codurilor QR

Când scanați un cod QR, acesta ar putea deschide un link către un site web sau un cont de socializare, să afișeze un videoclip YouTube, să afișeze un cupon sau detalii de contact.

iStock

Publicitatea este probabil cea mai obișnuită utilizare a codurilor QR. Mărcile pot adăuga un cod QR într-un panou sau revistă, de exemplu, care trimite utilizatorilor pe site-ul său web sau un cupon sau o pagină de destinație. Pentru utilizator, acest lucru elimină dificultatea de a introduce un URL lung sau de a-l nota pe hârtie. Agentul de publicitate beneficiază de rezultate în timp real în care utilizatorul își vizitează imediat site-ul, mai degrabă decât să aștepte până ajunge acasă sau, mai rău, uitând cu totul de el.

O altă utilizare este printr-un magazin virtual, în care există un ecran tactil mare într-un loc public, cum ar fi o stație de metrou sau o piață. Cumpărătorii pot scana articole cu smartphone-urile lor și pot primi articolele livrate la ora și locația alese. Fiecare piesă are un cod QR unic și funcționează cu o aplicație mobilă care stochează informații de plată și expediere.

Codurile QR sunt adesea folosite pentru a transfera criptocurrency, inclusiv Bitcoin. Unele cimitire din întreaga lume au început să adauge coduri QR la pietre funerare pentru a facilita vizitatorilor localizarea mormântului.

Este o practică bună să scanați doar coduri QR de la companii în care aveți încredere din motive de securitate. Un hacker ar putea conecta un cod QR la un site web rău intenționat care arată legitim, dar, în schimb, vă păcălește informațiile personale atunci când încercați să vă conectați. De asemenea, asigurați-vă că verificați adresa URL înainte de a introduce acreditările, lucru pe care ar trebui să îl faceți oricum.