Cum să utilizați AirDrop pe iPhone

După ce activați AirDrop pe iPhone, puteți trimite și primi fișiere de pe alte dispozitive Apple compatibile AirDrop din jurul dvs. Serviciul funcționează prin Bluetooth, astfel încât expeditorii și receptorii trebuie să fie aproape unul de celălalt - în limita a 30 de picioare și, de preferință, mai aproape. În acest articol, veți afla:

  • Cum să porniți Airdrop
  • Cum să partajați și să primiți fișiere cu acesta
  • Aplicații acceptate și cerințele pentru partajarea între dispozitive

Instrucțiunile din acest articol se aplică iPhone-urilor cu iOS 12 și iOS 11. Este inclusă o metodă alternativă pentru a activa AirDrop pe telefoanele mai vechi cu iOS 7 sau o versiune ulterioară.


Cum să activați AirDrop pe iPhone

Pentru a utiliza AirDrop, activați caracteristica fie în Setări sau în Centrul de control.

Cum se activează AirDrop în centrul de control

  1. Deschis Centrul de control pe iPhone. Mergeți în colțul din dreapta sus al ecranului și glisați în jos.

  2. Apăsați și mențineți apăsată secțiunea care afișează modul avion, pictogramele wireless, celulare și Bluetooth pentru a extinde secțiunea.

  3. Robinet Airdrop pentru a porni.

  4. Selectați una dintre cele trei opțiuni de pe ecranul care se deschide: Primirea oprit, Numai contacte, or Toată lumea.

  • Primirea oprit - vă dezactivează telefonul de la primirea cererilor AirDrop, astfel încât dispozitivele din apropiere nu vă pot vedea telefonul când încearcă să partajeze fișiere. Cu toate acestea, puteți trimite fișiere altora.
  • Numai contacte - restricționează AirDrop numai persoanelor din agenda dvs. Aceasta oferă cea mai mare confidențialitate, dar limitează și numărul de persoane care vă pot partaja fișiere.
  • Toată lumea - permite tuturor celor din jur să partajeze fișiere cu dvs. prin AirDrop. 

Cum să activați AirDrop folosind setările

  1. Deschideți setările app.

  2. Robinet general.

  3. Robinet Airdrop.

  4. Alegeți o setare din trei opțiuni: Primirea oprit, Numai contacte, Toată lumea.

Activați AirDrop pe telefoanele mai vechi

Dacă aveți un iPhone mai vechi, puteți activa AirDrop atâta timp cât iPhone-ul dvs. are iOS 7 sau o versiune ulterioară. 

  1. Glisați în sus din partea de jos a ecranului pentru a deschide Centrul de control în versiunile mai vechi de iOS.

  2. Apăsați pe Airdrop pictogramă. De obicei, este mijlocul, lângă butonul AirPlay Mirroring.

  3. Alegeți una dintre cele trei categorii de opțiuni AirDrop.


Cum să partajați prin AirDrop

Pentru a trimite un fișier cuiva:

  1. Deschideți aplicația care are conținutul pe care doriți să îl partajați. De exemplu, deschideți fișierul Fotografii pentru a partaja imagini sau videoclipuri salvate pe telefon.

  2. Atingeți fișierul pe care doriți să îl partajați prin AirDrop pentru a-l deschide într-o fereastră nouă.

    Dacă aplicația o acceptă, AirDrop poate partaja mai multe fișiere simultan. De exemplu, pentru a selecta mai multe imagini sau videoclipuri în aplicația Fotografii, deschizând un album, atingeți Selectați, apoi atingeți fiecare imagine pe care doriți să o trimiteți.

  3. Apăsați pe acțiune pictogramă (arată ca un dreptunghi cu o săgeată care iese din ea).

  4. În Atingeți pentru a partaja cu AirDrop , atingeți numele dispozitivului sau al persoanei cu care doriți să partajați fișierul. Sunt afișate pictogramele dispozitivelor compatibile AirDrop din apropiere, care sunt disponibile pentru a primi fișiere.

După ce trimiteți conținutul prin AirDrop, așteptați ca celălalt utilizator să accepte sau să refuze transferul. Un mesaj în așteptare se afișează pe măsură ce fișierul este trimis, un mesaj de trimitere se afișează în timpul transferului și un mesaj trimis apare după acceptarea și livrarea fișierului. Dacă celălalt utilizator refuză solicitarea dvs. AirDrop, apare în schimb un mesaj roșu Declinat.

Dacă AirDrop nu funcționează, este posibil să nu fie activat în Setări sau în Centrul de control sau partajarea este setată doar la Contacte și persoana care încearcă să vă trimită un fișier nu se află în agenda dvs. Dacă ambii utilizatori au verificat aceste setări, dar AirDrop încă nu funcționează, încercați aceste sfaturi de depanare.


Cum să acceptați sau să refuzați un transfer AirDrop

Când cineva îți trimite date prin AirDrop, pe ecranul telefonului se afișează o fereastră cu o previzualizare a conținutului. Aveți două opțiuni: Accept or Refuzați.

Dacă atingeți Accept, fișierul este salvat pe dispozitiv și deschis în aplicația corespunzătoare. De exemplu, acceptarea unui transfer de imagini prin AirDrop salvează fotografiile pe telefonul dvs. și deschide imaginile în aplicația Fotografii, lansarea adreselor URL în browserul Safari și așa mai departe.

Dacă atingeți Refuzați, transferul este anulat, iar celălalt utilizator este notificat că ați respins solicitarea.

Dacă partajați un fișier cu un dispozitiv conectat cu același ID Apple la care sunteți conectat, dispozitivul respectiv nu va fi afișat Accept or Refuzați mesaj. Deoarece se presupune că ambele dispozitive sunt ale dvs., transferul este acceptat automat.


Ce aplicații acceptă AirDrop?

Multe dintre aplicațiile preinstalate care vin împreună cu iOS funcționează cu AirDrop, inclusiv Fotografii, Note, Safari, Contacte și Hărți. Puteți partaja fotografii, videoclipuri, site-uri web, intrări în agendă, fișiere text și multe altele.

Unele aplicații terțe acceptă AirDrop. Cu toate acestea, revine dezvoltatorilor să includă asistența AirDrop în aplicațiile lor, astfel încât nu tot ce descărcați din App Store funcționează cu AirDrop.


Cerințe AirDrop

Iată cerințele de partajat între un Mac și un dispozitiv mobil Apple:

  • Un iPhone, iPod touch sau iPad cu iOS 7 sau o versiune ulterioară.
  • Un Mac din 2012 cu OS X Yosemite (10.0) sau o versiune ulterioară, cu excepția Mac Pro de la mijlocul anului 2012, care nu este compatibil.
  • Un alt utilizator iOS sau Mac cu un dispozitiv compatibil AirDrop.
  • Bluetooth și Wi-Fi sunt activate atât pe dispozitivul expeditor, cât și pe cel destinatar.
  • Când partajați fișiere între două computere Mac, ambele computere pot fi mai vechi decât 2012, dar acestea trebuie să ruleze OS X Yosemite sau o versiune ulterioară.