Ce este un fișier MSG? (Și cum să deschideți unul)

Ce să știți

  • Un fișier MSG este un fișier Outlook Mail Message.
  • Deschideți unul cu Outlook, Encryptomatic.com sau SeaMonkey.
  • Convertiți în EML, PDF, DOC etc. cu Zamzar sau alt instrument de conversie.

Acest articol descrie ce sunt fișierele MSG, diferitele moduri în care puteți deschide unul și cum puteți converti unul într-un format diferit, în funcție de ceea ce stochează fișierul (e-mail, contacte etc.).


Ce este un fișier MSG?

Un fișier cu extensia de fișier .MSG este cel mai probabil un fișier Outlook Mail Message. Programul Microsoft Outlook poate crea un fișier MSG care se referă la un e-mail, întâlnire, contact sau sarcină.

Dacă un e-mail, fișierul MSG ar putea conține informații despre mesaje, cum ar fi data, expeditorul, destinatarul, subiectul și corpul mesajului (inclusiv formatarea personalizată și hyperlink-urile), dar în schimb ar putea fi doar detalii de contact, informații despre întâlnire sau o descriere a sarcinii.

Dacă fișierul dvs. MSG nu este legat de MS Outlook, ar putea fi în formatul de fișier Fallout Message. Jocurile video Fallout 1 și 2 folosesc fișiere MSG pentru a conține mesaje despre joc și informații de dialog referitoare la personaje.

 


Cum se deschid fișiere MSG

Microsoft Outlook deschide fișiere MSG care sunt fișiere Outlook Mail Message, dar nu trebuie să aveți MS Outlook instalat pentru a vizualiza fișierul. Free Opener, MSG Viewer, MsgViewer Pro și Email Open View Pro ar trebui să funcționeze și ele.

SeaMonkey ar trebui să poată vizualiza fișierul MSG pe Windows, Linux și macOS. Există, de asemenea, aplicația Klammer pentru iOS care deschide fișiere MSG pe aceste dispozitive.

Un vizualizator de fișiere MSG online care funcționează pe orice sistem de operare este Free MSG EML Viewer al Encryptomatic. Încărcați fișierul acolo pentru a vedea întregul mesaj în browser. Textul arată așa cum ar arăta în MS Outlook, iar hyperlinkurile sunt chiar clicabile.

Fișierele Fallout Message sunt de obicei localizate în directorele text english dialog și text english game ale jocului. Deși sunt folosite atât de Fallout 1, cât și de Fallout 2, este posibil să nu puteți deschide manual fișierul MSG în acele programe (acestea sunt utilizate automat de joc). Cu toate acestea, este posibil să puteți vizualiza mesajele ca documente text utilizând un editor de text gratuit.


Cum se convertește un fișier MSG

Microsoft Outlook poate converti fișiere MSG în diferite formate de fișiere, în funcție de tipul de fișier MSG utilizat. De exemplu, dacă este un mesaj, puteți salva fișierul MSG în TXT, HTML, OFT și MHT. Sarcinile pot fi convertite în anumite formate de text precum RTF, contacte în VCF și evenimente din calendar în ICS sau VCS.

După deschiderea fișierului MSG în Outlook, utilizați fișierul Fișier> Salvare ca pentru a alege un format adecvat din meniul derulant Salvare ca tip :.

Pentru a salva fișierul MSG în PDF, EML, PST sau DOC, utilizați convertorul gratuit de fișiere online Zamzar. Deoarece utilitarul de conversie a fișierelor Zamzar rulează online prin browserul dvs. web, îl puteți utiliza pe orice sistem de operare.

MSGConvert este un instrument de linie de comandă pentru Linux care poate converti MSG în EML.

De asemenea, vă puteți converti contactele într-un format care poate fi utilizat în Excel sau în alt program de calcul tabelar. Mai întâi convertiți fișierul MSG în CSV apoi importați contactele în Outlook prin glisarea și plasarea fișierelor .MSG direct în secțiunea Contactele mele ale programului. Apoi, du-te la Fișier > Deschideți și exportați > Import / Export > Export într-un fișier > Valori separate prin virgulă > contacte pentru a alege unde să salvați noul fișier CSV.

Este puțin probabil ca conversia unui fișier Fallout Message în orice alt format să fie utilă, dar probabil o puteți face cu un editor de text. Deschideți fișierul MSG acolo și apoi alegeți să îl salvați ca fișier nou.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Extensia de fișier „.MSG” este destul de simplă și ar putea fi, de fapt, utilizată de alte programe nemenționate mai sus. Există totuși șanse ca orice utilizare a extensiei de fișier .MSG să fie pentru un fișier de mesaj de un fel. Încercați să deschideți fișierul într-un editor de text dacă programele de e-mail de mai sus nu funcționează pentru dvs.