Cum se remediază erorile D3dx9_41.dll sau lipsesc

Problemele D3dx9_41.dll sunt cauzate într-un fel sau altul de o problemă cu Microsoft DirectX.

Fișierul d3dx9_41.dll este unul dintre multele fișiere conținute în colecția de software DirectX. Deoarece DirectX este utilizat de majoritatea jocurilor bazate pe Windows și a programelor grafice avansate, erorile d3dx9_41.dll apar de obicei numai atunci când se utilizează aceste programe.

Aveți grijă să nu vă confundați cu D3dx9_34.dll erori care nu au fost găsite sau lipsesc, și alte erori extrem de similare.

Orice sistem de operare Microsoft de la Windows 98 poate fi afectat de d3dx9_41.dll și alte probleme DirectX. Aceasta include Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.

Erori D3dx9_41.dll

Există mai multe moduri în care erorile d3dx9_41.dll pot apărea pe computer. Mai multe dintre cele mai frecvente mesaje de eroare specifice d3dx9_41.dll sunt enumerate mai jos:

 • Fișierul d3dx9_41.dll lipsește
 • D3dx9_41.DLL nu a fost găsit
 • Fișierul d3dx9_41.dll nu a fost găsit
 • D3dx9_41.dll nu a fost găsit. Reinstalarea ar putea ajuta la remedierea acestei probleme.

Erorile D3dx9_41.dll apar atunci când este pornit un joc sau alt program software.

Cum se remediază erorile D3dx9_41.dll

Nu descărcați fișierul DLL d3dx9_41.dll individual de pe orice „site de descărcare DLL”. Există o serie de motive excelente pentru care descărcarea DLL-urilor de pe aceste site-uri nu este niciodată o idee bună. Dacă ați descărcat deja d3dx9_41.dll de pe unul dintre acele site-uri de descărcare DLL, eliminați-l de oriunde l-ați pus și continuați cu acești pași.

 1. Reporniți computerul dacă nu ați făcut-o încă.

  Eroarea d3dx9_41.dll ar putea fi o întâmplare și o simplă repornire ar putea să o elimine complet.

 2. Instalați cea mai recentă versiune a Microsoft DirectX. Este posibil ca actualizarea la cea mai recentă versiune a DirectX să remedieze eroarea d3dx9_41.dll care nu a fost găsită.

  Microsoft lansează adesea actualizări la DirectX fără a actualiza numărul versiunii sau litera, deci asigurați-vă că instalați cea mai recentă versiune chiar dacă versiunea dvs. este aceeași din punct de vedere tehnic.

  Același program de instalare DirectX funcționează cu toate versiunile de Windows, inclusiv Windows 7, 8, 10, Vista, XP și multe altele. Acesta va înlocui orice fișier DirectX 11, DirectX 10 sau DirectX 9 lipsă.

 3. Presupunând că cea mai recentă versiune DirectX de la Microsoft nu remediază eroarea d3dx9_41.dll pe care o primiți, căutați un program de instalare DirectX pe DVD-ul sau CD-ul jocului sau al aplicației. De obicei, dacă un joc sau alt program utilizează DirectX, dezvoltatorii de software vor include o copie a DirectX pe discul de instalare.

  Uneori, deși nu de multe ori, versiunea DirectX inclusă pe disc este mai potrivită pentru program decât cea mai recentă versiune disponibilă online.

 4. Dezinstalați jocul sau programul software și apoi reinstalați-l din nou. S-ar fi putut întâmpla ceva cu fișierele din program care funcționează cu d3dx9_41.dll și o reinstalare ar putea face truc.

 5. Restabiliți fișierul d3dx9_41.dll din cel mai recent pachet software DirectX. Dacă pașii de depanare de mai sus nu au funcționat pentru a rezolva eroarea dvs. d3dx9_41.dll, încercați să extrageți d3dx9_41.dll individual din pachetul descărcabil DirectX.

 6. Actualizați driverele pentru placa video. Deși nu este cea mai comună soluție, în unele situații, actualizarea driverelor pentru placa video de pe computer ar putea corecta această problemă DirectX.