Ce este Regsvr32? (Microsoft Register Server)

regsvr32 este un instrument de linie de comandă din Windows care înseamnă Microsoft Register Server. Este folosit pentru a înregistra și anula înregistrarea comenzilor de legare și încorporare a obiectelor (OLE), cum ar fi fișierele .DLL și fișierele ActiveX Control .OCX.

Când regsvr32 înregistrează un fișier DLL, informațiile despre fișierele programului asociate sunt adăugate în registrul Windows. Sunt acele referințe pe care alte programe le pot accesa în registru pentru a înțelege unde sunt datele programului și cum să interacționeze cu acestea.

Este posibil să fie necesar să înregistrați un fișier DLL dacă vedeți o eroare DLL pe computer. Vă explicăm cum să faceți acest lucru mai jos.

Acești pași se aplică Windows 10 până la Windows XP.


Cum se înregistrează și se anulează un fișier DLL

Dacă referințele din registrul Windows care se referă la fișierul DLL sunt cumva eliminate sau corupte, programele care trebuie să utilizeze fișierul DLL pot să nu mai funcționeze. Atunci când această asociere cu registrul este întreruptă, ar trebui înregistrat un fișier DLL.

Înregistrarea unui fișier DLL se realizează de obicei prin reinstalarea programului care l-a înregistrat în primul rând. Uneori, totuși, este posibil să fie necesar să înregistrați fișierul DLL manual prin intermediul Promptului de comandă.

Consultați tutorialul nostru despre cum să deschideți linia de comandă dacă nu sunteți sigur cum să o găsiți.

Acesta este modul corect de a structura o comandă regsvr32:

regsvr32 [/ u] [/ n] [/ i [: cmdline]]

De exemplu, ați introduce această primă comandă pentru a înregistra un fișier DLL numit myfile.dll sau a doua pentru a-l anula:

regsvr32 myfile.dll
regsvr32 / u myfile.dll

Nu toate DLL-urile pot fi înregistrate doar prin introducerea comenzii de mai sus într-o linie de comandă. Este posibil să fie necesar să închideți mai întâi serviciul sau programul care utilizează fișierul.


Cum se remediază erorile comune Regsvr32

Iată o eroare pe care ați putea-o vedea atunci când încercați să înregistrați un fișier DLL:

Modulul a fost încărcat, dar apelul către DllRegisterServer a eșuat cu codul de eroare 0x80070005.

Aceasta este de obicei o problemă de permisiune. Dacă rularea unui prompt de comandă ridicat încă nu vă permite să înregistrați fișierul DLL, fișierul în sine ar putea fi blocat. Verificați secțiunea Securitate a filei Generale din fereastra Proprietăți a fișierului.

O altă posibilă problemă ar putea fi faptul că nu aveți permisiunile corecte pentru a utiliza fișierul.

Un mesaj de eroare similar este formulat ca cel de mai jos. Această eroare înseamnă de obicei că DLL-ul nu este utilizat ca DLL COM pentru nicio aplicație de pe computer, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să o înregistrați.

Modulul a fost încărcat, dar punctul de intrare DllRegisterServer nu a fost găsit.

Iată un alt mesaj de eroare regsvr32:

Modulul nu a putut fi încărcat. Asigurați-vă că binarul este stocat pe calea specificată sau depanați-l pentru a verifica dacă există probleme cu fișierele binare sau .DLL dependente. Modulul specificat nu poate fi gasit.

Această eroare specială se poate datora unei dependențe lipsă, caz în care puteți utiliza instrumentul Dependency Walker pentru a vedea o listă a tuturor dependențelor pe care fișierul DLL le necesită, deoarece poate lipsi una pe care trebuie să o aveți pentru ca DLL să fie inregistreaza-te corect.

De asemenea, asigurați-vă că calea către fișierul DLL este scris corect. Sintaxa comenzii este foarte importantă; o eroare poate fi aruncată dacă nu este introdusă corect.

Este posibil ca unele fișiere DLL să aibă nevoie să aibă locația înconjurată de ghilimele de acest fel:

„C: Users Admin User Programs myfile.dll”


Unde este stocat Regsvr32.exe?

Versiunile pe 32 de biți de Windows (XP și versiuni ulterioare) adaugă instrumentul Microsoft Register Server în acest folder când Windows este instalat pentru prima dată:

% systemroot% System32

Versiunile pe 64 de biți ale Windows stochează fișierul regsvr32.exe nu numai acolo, ci și în acest folder:

% systemroot% SysWoW64