Cum se instalează moduri pe Minecraft

Minecraft este un joc care încurajează creativitatea, iar modurile fac parte din creativitatea respectivă. Unele moduri modifică modul în care arată jocul sau adaugă elemente noi, altele schimbă modul în care joacă și există chiar moduri care vă permit să jucați jocul în realitate virtuală.

Instalarea modurilor pe Minecraft funcționează diferit în funcție de versiunea jocului pe care o aveți, dar nu trebuie să fie o experiență dificilă sau frustrantă.

Jie En Lee / Lifewire 


Cum se instalează Minecraft Mods pe Mac și PC

Pașii de bază implicați în instalarea modurilor Minecraft, dacă redați versiunea Java originală pe un Mac sau PC, sunt:

  1. Descărcați și instalați Minecraft Forge (dacă nu îl aveți deja).

  2. Descărcați un mod Minecraft dintr-o sursă de încredere.

  3. Plasați modul în folderul Minecraft.

  4. Lansați Minecraft așa cum ați face în mod normal.

Cum se instalează Minecraft Mods pe alte platforme

Dacă jucați Minecraft pe o altă platformă, cum ar fi Xbox One, atunci modurile, skin-urile, pachetele de hărți și alte completări sunt denumite suplimente. Pe aceste platforme, procesul este și mai ușor:

  1. Lansați Minecraft.

  2. Clic Magazin.

  3. Faceți clic pe un supliment pe care îl doriți.

    Suplimentele nu sunt gratuite. Dacă jucați Minecraft pe o platformă care folosește programe de completare în loc de moduri, nu există nicio modalitate de a instala moduri gratuite.

  4. Clic Descuia pentru a cumpăra suplimentul.


Ce sunt modurile pentru Minecraft?

Modul este scurt pentru modificări, deci un mod Minecraft este practic ceva care modifică orice în Minecraft de la starea inițială la o stare diferită.

Modurile pot adăuga rețete noi pentru a crea, adăuga sau schimba creaturi în joc și pot schimba modul în care jocul se desfășoară în moduri și mai drastice. Alte moduri funcționează în culise pentru a face jocul să funcționeze mai bine, să arate mai bine sau chiar să adauge funcții noi, cum ar fi suportul pentru realitate virtuală.

Chiar și modurile Minecraft simple, cum ar fi pachetul de texturi OzoCraft, pot schimba dramatic aspectul jocului. CC0 1.0

Deși este posibil să jucați fără moduri, instalarea modurilor poate da viață nouă jocului și îl poate face mult mai distractiv.

Înainte de a căuta un mod de instalat, este important să înțelegeți că există două versiuni diferite de Minecraft și fiecare versiune gestionează modurile în felul său.

Versiunea originală se numește acum Minecraft: Java Edition și o puteți juca pe computerele Windows, Mac și Linux. Modurile sunt disponibile pe scară largă și gratuite, astfel încât găsirea și instalarea celor bune pot fi complicate.

Versiunea mai nouă se numește pur și simplu Minecraft. Este disponibil pe Windows 10, Xbox One, telefoane mobile și tablete și alte platforme. Această versiune a jocului vă permite să vă jucați cu persoane pe diferite platforme. De exemplu, puteți juca pe Xbox în timp ce un prieten joacă pe iPhone-ul lor. Modurile care au fost proiectate pentru versiunea Java nu vor funcționa cu această versiune mai nouă.


Cum alegeți un mod Minecraft de utilizat?

Alegerea unui mod Minecraft este o chestiune de preferință personală, deoarece depinde într-adevăr de ceea ce doriți să schimbați despre Minecraft.

Dacă sunteți complet nou la modding, atunci cel mai bun loc pentru a începe este să verificați o listă cu cele mai bune moduri Minecraft disponibile sau să vizitați o sursă de încredere pentru moduri.

Alegerea unui mod Minecraft poate fi dificilă, deoarece sunt atât de mulți acolo. CC0 1.0

Cel mai bun mod de a afla ce mod Minecraft trebuie descărcat și instalat este să vă puneți câteva întrebări:

  • Ce ați dori să adăugați sau să schimbați despre Minecraft?
  • Sunteți interesat de schimbări pur cosmetice sau doriți schimbări majore de joc?
  • Doriți doar rețete noi pentru a crea, sau doriți să experimentați o aventură sau o lume nou?

Întrucât grupul de moduri dintre care puteți alege este atât de masiv, există șanse mari ca, dacă vă gândiți la ceva ce ați dori să faceți cu Minecraft, veți putea găsi un mod care vă poate ajuta.

O altă modalitate excelentă de a alege un mod Minecraft este să vizionați videoclipurile de pe YouTube. Există o mulțime de YouTubers Minecraft populari care testează diferite moduri, deci acesta este un mod ușor de a vedea ce pare distractiv.

Singurul lucru pe care trebuie să-l amintiți atunci când alegeți un mod Minecraft este că atunci când Minecraft este actualizat, acesta poate rupe modurile mai vechi. Deci, asigurați-vă că alegeți un mod care este compatibil cu versiunea de Minecraft pe care ați instalat-o.


Cum să descărcați Moduri Minecraft

Descărcarea modurilor Minecraft este extrem de ușoară și există o serie de surse relativ sigure pentru a găsi moduri.

Unele modere au pagini web de unde puteți descărca un mod direct de la sursă, dar poate fi dificil să spuneți dacă un site personal ca acesta este sau nu sigur.

Cea mai sigură modalitate de a descărca moduri Minecraft este de a vizita o locație în care creatorii își încarcă propriile moduri. Captură de ecran.

Cel mai sigur mod de a descărca moduri Minecraft este să mergeți la o sursă precum Minecraft Forum, unde creatorii de moduri își încarcă modurile. Inversa este că trebuie să evitați locațiile în care oamenii au încărcat moduri pe care nu le-au creat, deoarece nu există nicio modalitate de a spune dacă fișierele au fost modificate.

Descărcarea unui mod Minecraft este la fel de simplă ca localizarea unui mod dorit pe una dintre aceste surse și descărcarea fișierului mod. Modul va fi apoi salvat pe computerul dvs. și îl veți putea instala.

Cum se instalează Minecraft Mods

Există o mulțime de moduri diferite de a instala modurile Minecraft, dar cea mai populară este un program numit Forge. Această metodă necesită descărcarea și instalarea Forge și nu este compatibilă cu toate modurile, dar este extrem de ușoară.

După ce ați instalat Forge, aici cum să îl utilizați pentru a instala un mod Minecraft:

Faceți backup fișierelor Minecraft înainte de a instala orice mod. Modurile sunt de obicei inofensive și de obicei le puteți șterge dacă nu funcționează așa cum v-ați așteptat sau pur și simplu nu le mai doriți. Cu toate acestea, există întotdeauna șansa ca ceva să meargă prost. Având în vedere acest lucru, este o idee bună să faceți o copie a fișierului dvs. Minecraft .jar sau a întregului folder, înainte de a continua.

  1. Găsiți un mod pe care l-ați descărcat sau descărcați un mod nou. Dacă descărcați un mod nou, asigurați-vă că alegeți unul compatibil cu versiunile dvs. atât ale Minecraft, cât și ale Forge.

  2. Găsiți folderul de pe computerul dvs. care conține Minecraft.

    • Pe Windows: Alege Alerga din meniul Start, lipiți % appdata% . minecraft  în câmpul gol și faceți clic pe Alerga.
    • Pe Mac: Deschis căutător, țineți apăsată tasta Alt, apoi faceți clic pe Go > Bibliotecă în bara de meniu de sus. Apoi deschide Suport pentru aplicații și căutați Minecraft acolo.
  3. Copiați fișierul .jar sau .zip mod din primul pas în subfolderul mods din folderul Minecraft pe care l-ați localizat în al doilea pas.

  4. Lansați Minecraft, asigurați-vă că profilul Forge este activ și faceți clic pe Joaca.

  5. Faceți clic pe butonul mods pentru a verifica dacă modul a fost instalat corect.

    Forge este o metodă ușoară și foarte comună utilizată pentru a instala modurile Minecraft.

    Dacă un mod nu se instalează, asigurați-vă că este compatibil cu versiunile dvs. de Forge și Minecraft. Există, de asemenea, cazuri în care un mod poate împiedica un alt mod să funcționeze.

Moduri Minecraft pentru alte platforme decât PC

Modurile pentru versiunea non-Java a Minecraft se numesc programe de completare și nu sunt gratuite. Le cumpărați din magazinul Minecraft, pe care îl puteți accesa din interiorul jocului.

Nu există atât de multe programe de completare disponibile, cât există moduri pentru versiunea Java originală a Minecraft, dar puteți găsi pachete de skin-uri, pachete de texturi, lumi și ceea ce Microsoft numește „mashup-uri” în magazin.

Dacă acești termeni nu sunt familiarizați, sunt de fapt destul de ușor de înțeles:

  • Skins: schimba aspectul personajului tau.
  • texturi: schimbați aspectul lumii făcând blocurile și creaturile să arate diferit.
  • lumi: adăugați lumi personalizate pentru a vă juca și puteți schimba, de asemenea, modul de joc ca un mod real.
  • mashup: include un amestec de piei, texturi și lumi într-un pachet tematic.

Deoarece ecosistemul de completare este închis, procesul de obținere a suplimentelor este mult mai simplu și mai sigur decât obținerea de moduri pentru versiunea Java. Nu este gratuit, dar totul se face chiar din interiorul Minecraft.

Instalarea modurilor pe versiunile Windows 10, Mobile și Xbox One ale Minecraft este ușoară, dar nu este gratuită. Capturi de ecran

  1. Lansați Minecraft pe o platformă care a primit actualizarea Better Together (Windows 10, Xbox One, iOS, Android etc.)

  2. Clic Magazin.

  3. Găsiți un pachet de piele, un pachet de texturi, o lume sau un mashup pe care îl doriți.

  4. Clic Descuia.

    Apasă pe + în colțul din dreapta sus al ecranului pentru a cumpăra Minecoins dacă nu aveți suficiente. Veți primi, de asemenea, solicitarea de a cumpăra Minecoins după ce faceți clic Descuia dacă nu ai destul.

  5. Suplimentul se va instala automat.

Preocupări de siguranță cu privire la modificările, texturile, skin-urile și pachetele Minecraft

În timp ce modurile Minecraft sunt de obicei destul de sigure, există întotdeauna riscuri legate de descărcarea și instalarea fișierelor pe care le găsiți pe Internet. Unele dintre cele mai importante preocupări sunt:

  • Modul în sine ar putea conține programe malware, spyware sau un virus.
  • Site-ul din care descărcați un mod ar putea fi infectat sau ar putea fi un site rău intenționat care vă infectează computerul în mod intenționat.
  • Modul poate conține conținut neadecvat sau nu funcționează așa cum este publicat.
  • Modul ar putea să vă încurce jocul Minecraft printr-o interacțiune neprevăzută între fișierele jocului.

Majoritatea acestor potențiale probleme pot fi evitate doar descărcând moduri Minecraft din surse de încredere. Dacă un mod este bine cunoscut, iar creatorul modului are un site oficial, atunci acesta este întotdeauna cel mai sigur loc de descărcare.

Dacă nu sunteți sigur dacă un mod este sau nu sigur, atunci căutarea la un site precum Forumul Minecraft este de obicei cea mai bună opțiune. Acest lucru vă permite să profitați de cunoștințele și experiența comunității Minecraft, dar mai sunt câteva lucruri importante de reținut:

  • Evitați descărcarea de moduri care au fost postate de conturi de forum noi.
  • Evitați să descărcați moduri care nu au comentarii.
  • Căutați moduri care există de ceva timp și care au o varietate de comentarii pozitive și niciun comentariu care să indice prezența unui virus, a unui malware sau a unui conținut neadecvat.

Unele resurse bune pentru a găsi moduri Minecraft sigure includ:

  • Forumul Minecraft
  • Planet minecraft
  • Blestem Forge

Dacă găsiți un site de mod Minecraft despre care nu sunteți sigur, verificați această listă de site-uri de moduri nesigure și ilegale pe Github. Lista nu este exhaustivă, dar dacă un site apare pe ea, este mai bine să căutați modul dorit în altă parte.

O altă idee bună este să căutați videoclipuri pe YouTube înainte de a descărca un mod. Acest lucru vă permite să vedeți cum arată modul în acțiune, să verificați dacă nu există conținut neadecvat și, de asemenea, să verificați dacă modul este real.