External Hard Drive Not Responding to Disk Check

Dacă întâmpinați probleme în rularea unei verificări a discului pe hard disk-ul extern, nu sunteți singur. Mulți utilizatori au raportat că nu reușesc să ruleze o verificare a discului pe hard disk-ul lor extern. Pot exista mai multe motive pentru care vă confruntați cu această problemă. În acest articol, vom discuta câteva motive comune și posibile soluții pentru a vă ajuta să rulați o verificare a discului pe hard disk-ul extern.

În primul rând, asigurați-vă că unitatea hard disk externă este conectată corect la computerul dumneavoastră. Dacă unitatea de hard disk nu este conectată corespunzător, aceasta nu va răspunde la nicio comandă de la computerul dumneavoastră, inclusiv la verificarea discului. Încercați să deconectați și să conectați din nou unitatea hard disk externă. De asemenea, verificați dacă portul USB funcționează corect sau nu.

Dacă unitatea hard disk externă este conectată corect, următorul pas este să verificați dacă unitatea este formatată în sistemul de fișiere corect. Windows necesită ca unitatea hard disk externă să fie formatată în sistemul de fișiere NTFS sau FAT32 pentru a efectua o verificare a discului. Dacă unitatea hard disk externă nu este formatată în niciunul dintre aceste sisteme de fișiere, nu veți putea efectua o verificare a discului. Pentru a formata unitatea hard disk externă în sistemul de fișiere NTFS sau FAT32, urmați aceste instrucțiuni:

1. Conectați unitatea hard disk externă la computer.

2. Deschideți "This PC" (Acest PC) sau "My Computer" (Computerul meu).

3. Faceți clic dreapta pe unitatea hard disk externă și selectați "Format".

4. În secțiunea "File system" (Sistem de fișiere), alegeți fie NTFS, fie FAT32.

5. Faceți clic pe "Start" pentru a formata unitatea hard disk externă.

După ce unitatea hard disk externă este formatată în sistemul de fișiere corect, încercați să rulați din nou o verificare a discului. Dacă tot nu reușiți să rulați o verificare a discului, este posibil ca problema să se afle chiar în unitatea de hard disk. Este posibil ca hard disk-ul dvs. extern să fie corupt sau deteriorat. În acest caz, va trebui să înlocuiți unitatea hard disk externă.

În concluzie, imposibilitatea de a rula o verificare a discului pe hard disk-ul extern poate fi frustrantă, dar există soluții disponibile. Asigurați-vă că unitatea hard disk este conectată corect la computer, formatați-o în sistemul de fișiere corect și verificați dacă este deteriorată sau coruptă. Urmând acești pași, ar trebui să reușiți să executați cu succes o verificare a discului pe hard disk-ul dvs. extern.