Importanța de a vă controla contul de Gmail

Gmail este unul dintre cele mai populare servicii de e-mail din lume. Este folosit de milioane de oameni în fiecare zi pentru a trimite și a primi e-mailuri, precum și pentru a accesa alte servicii Google, cum ar fi Google Drive și Google Calendar. Cu toate acestea, odată cu o mare putere vine și o mare responsabilitate și este important să vă puteți controla contul de Gmail și să vă asigurați că acesta este securizat. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja contul de Gmail este să îl împiedicați să se conecteze automat.

De ce ar trebui să opriți autentificarea automată a contului Gmail

Există mai multe motive pentru care ați putea dori să opriți autentificarea automată a contului Gmail. În primul rând, dacă vă împărțiți computerul sau dispozitivul cu alte persoane, acestea ar putea să vă poată accesa contul Gmail dacă acesta este deja conectat. Acest lucru ar putea duce la citirea de către aceștia a e-mailurilor dvs. sau chiar la trimiterea de e-mailuri în numele dvs. În al doilea rând, dacă utilizați un computer sau un dispozitiv public, cum ar fi o bibliotecă sau un internet cafe, nu doriți să vă lăsați contul conectat, deoarece alte persoane ar putea să îl acceseze după ce ați plecat. În cele din urmă, dacă sunteți preocupat de confidențialitatea dvs., este posibil să nu doriți ca contul dvs. de Gmail să fie accesibil oricărei persoane care are acces la calculatorul sau dispozitivul dvs.

Cum să oprești autentificarea automată a contului Gmail

Vestea bună este că este foarte ușor să oprești autentificarea automată a contului Gmail. În primul rând, ar trebui să vă deconectați din contul dvs. dacă sunteți conectat în prezent. Acest lucru se poate face făcând clic pe poza dvs. de profil din colțul din dreapta sus al ecranului și apoi făcând clic pe "Sign out". După ce v-ați deconectat, puteți modifica setările browserului pentru a nu-și mai aminti parola Gmail. Acest lucru înseamnă că, de fiecare dată când doriți să vă accesați contul Gmail, va trebui să introduceți parola. Pentru a face acest lucru în Google Chrome, de exemplu, puteți merge la "Settings" (Setări) și apoi la "Passwords" (Parole). Găsiți contul dumneavoastră de Gmail și apoi faceți clic pe "X" pentru a-l elimina.

O altă opțiune este să folosiți autentificarea cu doi factori. Acest lucru înseamnă că va trebui să introduceți un cod care vă este trimis pe telefon de fiecare dată când doriți să vă accesați contul de Gmail. Acest lucru adaugă un nivel suplimentar de securitate și înseamnă că, chiar dacă cineva reușește să vă acceseze computerul sau dispozitivul, va avea nevoie în continuare de telefonul dvs. pentru a vă accesa contul.

În concluzie, este important să vă puteți controla contul Gmail și să vă asigurați că acesta este securizat. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja contul este să îl împiedicați să se conecteze automat. Acest lucru poate fi realizat prin deconectarea de la contul dvs. și modificarea setărilor browserului sau prin utilizarea autentificării cu doi factori. Luând aceste măsuri, vă puteți asigura că contul dvs. de Gmail este sigur și securizat.