Principal : Extensii de fișiere : .prn Fişier

.prn Extensie de fișier

Tip fișier1Printable File

Dezvoltator N/A
Categorie Fișiere de aspect al paginii
Format N/A

Ce este PRN fișier?

Un fișier PRN conține instrucțiuni pentru o imprimantă, care include conținutul de imprimat, numărul de pagini de imprimat, dimensiunea hârtiei și tava pentru imprimantă pe care să o utilizați. Acesta este creat prin alegerea opțiunii "Imprimare în fișier" din caseta de dialog Print (Imprimare) într-un program Windows sau MacOS. Fișierele PRN sunt similare cu fișierele PostScript ( .PS ).

Mai multe informații

Fișierele PRN pot fi tipărite în Mac OS X prin glisarea fișierului pe pictograma imprimantei desktop. În Windows, ele pot fi tipărite făcând clic cu butonul din dreapta al fișierului și selectând "Microsoft Office Document Imaging" (numai câteva versiuni ale fișierelor PRN de suport pentru Microsoft Document Document Imaging). De asemenea, le puteți deschide prin intermediul liniei de comandă Windows. Pentru aceasta, selectați "Run" din meniul Start, tastați "cmd" și parcurgeți pașii următori:

Dacă imprimanta este conectată prin USB, tastați: "COPY / B [filename.prn] \\ [Computer Name]" [Printer Name Shared Name] "

Dacă imprimanta este conectată printr-o conexiune de port paralel mai vechi, "COPY / B [filename.prn] LPT1:"

NOTĂ: Nu includeți parantezele [brackets] atunci când tastați comanda reală. .XPS și deschideți-l cu diverse programe, cum ar fi Microsoft XPS Viewer, Pagemark XpsViewer și View NiXPS. Pentru a redenumi fișierul, selectați numele fișierului și redenumiți .prn la .xps.

Puteți deschide un fișier PRN cu un editor de text, cum ar fi Microsoft Notepad sau Apple TextEdit. Fișierul stochează textul care urmează să fie tipărit ca text simplu, dar instrucțiunile de imprimare constau în coduri de imprimantă, care nu trebuie modificate sau altfel veți întâlni erori ale imprimantei.

Programe care se deschid PRN fișiere
Windows
Adobe Acrobat
Microsoft Windows Command Prompt
ACD Systems Canvas
CorelDRAW Graphics Suite
AllWeb FastPrint
Free Raw Print (FRP)
Compatible printer driver that can interpret PRN files
Linux
Adobe Acrobat
Macintosh
Adobe Acrobat
CorelDRAW Graphics Suite
Compatible printer driver that can interpret PRN files
Drag to Desktop Printer icon

Tip fișier2Lotus 1-2-3 Formatted Text File

Dezvoltator IBM
Categorie Fișiere de date
Format Text

.PRN numărul opțiunii 2

Un fișier PRN este un fișier text creat de software-ul de calcul tabelar Lotus 1-2-3. Acesta conține un export al foii active în prezent și este salvat într-un format de text simplu. Fișierele PRN pot fi utilizate pentru importarea datelor din foi de calcul în alte programe, cum ar fi Microsoft Excel.

Programe care se deschid PRN fișiere
Windows
IBM Lotus 1-2-3
Microsoft Excel
Macintosh
IBM Lotus 1-2-3
Microsoft Excel for Mac

Despre fișierele PRN

Scopul nostru este de a vă ajuta să înțelegeți ce este fișierul cu extensia * .prn este responsabil și cum se deschide.

Tipul de fișier Lotus 1-2-3 Formatted Text File, descrierile programelor pentru Mac, Windows, Linux, Android și iOS afișate pe această pagină au fost examinate individual și verificate de comanda FileExt. Ne străduim să obținem acuratețe de 100% și să publicăm doar informații despre formatele de fișiere pe care le-am testat și testat.

Comentarii recente

Anonim:
Salutări! Imprimanta mea s-a comportat puțin ciudat, așa că am decis să folosesc caseta de selectare Print to File pentru a exporta documentul și să încerc o altă imprimantă. Apreciez articolul dvs. referitor la extensia .prn. Este cu adevărat complet, deoarece includeți atât unele generalități despre extensie, cât și aspecte mai tehnice. Mă bucur că această extensie există, deoarece sunt sigur că este foarte utilă pentru a imprima toate tipurile de documente fără a avea nevoie de un software special. Mi-aș fi dorit totuși să fi știut mai devreme de ea. Grozav articol, omule! Am citit, de asemenea, despre utilizarea extensiei ca fișier text formatat Lotus 1-2-3. Voi încerca să mă documentez mai mult despre asta, deoarece nu sunt familiarizat cu acest software. Vă mulțumesc pentru toate informațiile valoroase!