Principal : Extensii de fișiere : .gz Fişier

.gz Extensie de fișier

Tip fișierGnu Zipped Archive

Dezvoltator The GNU Project
Categorie Compressed Files
Format Binary

.GZ numărul opțiunii

Un fișier GZ este un fișier de arhivă comprimat prin algoritmul standard de compresie GNU zip (gzip). Acesta conține o colecție comprimată de unul sau mai multe fișiere și este frecvent utilizat în sistemele de operare Unix pentru comprimarea fișierelor.

Mai multe informații

Gzip este instalat standard în majoritatea sistemelor de operare Unix și este recunoscut de majoritatea utilitarelor de decompresie pentru Mac, Windows și Unix. Compresia Gzip, în timp ce este similară cu .ZIP , nu trebuie confundată cu compresia ZIP.

NOTĂ: Fișierele cu extensia ".tar.gz" sau ".tgz" sunt cunoscute sub numele de "tarballs" care sunt .TAR fișiere comprimate cu compresie Gzip. Aceste fișiere trebuie mai întâi să fie decomprimate, apoi extinse utilizând un utilitar TAR. Acestea se găsesc frecvent pe sistemele Unix.

Programe care se deschid GZ fișiere
Windows
Smith Micro StuffIt Deluxe for Windows
Corel WinZip
ESTsoft ALZip
Acubix PicoZip
RARLAB WinRAR
PeaZip
7-Zip
ACD Systems ACDSee
E-merge WinAce
WinMount International WinMount
Smith Micro StuffIt Deluxe
Linux
PeaZip
gzip
Xarchive
Ark
Android
RARLAB RAR for Android
Macintosh
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Apple Archive Utility

Despre fișierele GZ

Scopul nostru este de a vă ajuta să înțelegeți ce este fișierul cu extensia * .gz este responsabil și cum se deschide.

Tipul de fișier Gnu Zipped Archive, descrierile programelor pentru Mac, Windows, Linux, Android și iOS afișate pe această pagină au fost examinate individual și verificate de comanda FileExt. Ne străduim să obținem acuratețe de 100% și să publicăm doar informații despre formatele de fișiere pe care le-am testat și testat.